31/5/13

Μύθος για τη Ρεπούση ο χορός του Ζαλόγγου

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μίλησε εκ νέου για τη γενοκτονία των Ποντίων και Αρμενίων
 “Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης"
Μετά τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Πόντιων η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση αμφισβητεί και το χορό του Ζαλόγγου μέσα από ραδιοφωνική της συνέντευξη. Μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η βουλευτής σε ερώτηση για το αν υπήρξε ο χορός του Ζαλόγγου, απάντησε ότι “κάθε λαός δημιουργεί εθνικούς μύθους”.

Επίσης, με αφορμή το θέμα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο επανέλαβε την αμφισβήτησή της ως προς τη γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων. Συγκεκριμένα είπε: “Είμαι κατά της ποινικοποίησης της μνήμης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ιστορική επιστήμη είναι υποχρεωμένη να δεχθεί τις πολιτικές αποφάσεις και μάλιστα να τιμωρούνται όσοι έχουν διαφορετική άποψη”, προσθέτοντας ότι δεν έχει καμία επιφύλαξη με τη διάταξη που προτείνει το σχέδιο νόμου του Ρουπακιώτη.
Η βουλευτής τάχθηκε επίσης υπέρ του δικαιώματος υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια λέγοντας συγκεκριμένα: “Εφόσον η Πολιτεία αναγνωρίζει το δικαίωμα της υιοθεσίας σε ετεροφυλόφιλους οφείλει να το αναγνωρίζει και σε ομοφυλόφιλους”.
Τέλος μίλησε και για το βιβλίο της Ιστορίας και την αναφορά περί “συνωστισμού” στη Σμύρνη, λέγοντας ότι στο βιβλίο υπήρξε το ρήμα και όχι η λέξη ''συνωστισμός'', κάτι το οποίο όπως είπε διορθώθηκε αμέσως.
Για “αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα” έκανε λόγο σχετικά με την τοποθέτηση της Μ. Ρεπούση ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής” Γιάννης Μιχελάκης.
 Σε κείμενό του, το οποίο δημοσίευσε στις σελίδες του στο facebook και στο twitter αναφέρει:
“Η …αβάσταχτη ιστορική ελαφρότητα της κυρίας Ρεπούση
«Για να ξεπαστρέψεις ένα λαό, του αφαιρείς πρώτα τη μνήμη. Καταστρέφεις τα βιβλία του, τον πολιτισμό του, την ιστορία του. Και κάποιος άλλος του γράφει βιβλία, του δίνει πολιτισμό και επινοεί για λογαριασμό του άλλη ιστορία. Έπειτα, ο λαός αρχίζει σιγά σιγά να ξεχνά ποιος είναι και ποιος ήταν. Ακόμη πιο γρήγορα θα τον ξεχάσει ο κόσμος γύρω του».
Αυτά έγραφε ο Μίλαν Κούντερα στο «Βιβλίο του γέλιου και της λήθης» το 1978, με σκοπό να αφυπνίσει τους συμπατριώτες του. Εκείνοι αφυπνίστηκαν! Η κυρία Ρεπούση ;”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

7 σχόλια:

  1. Η Χανούμ Ρεπούση που παριστάνει την «ιστορικό», με μεγάλη ευαισθησία για τα θέματα των gay και trans. Νομίζει επειδή προκαλεί, η δημοσιότητα θα πέφτει όλη πάνω της…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην τα ριχνετε στην Ρεπουση, καποιοι ψυχοπαθεις την εκλεξαν να καθησει στα εδρανα της Βουλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Andpik
    Από τότε που βγήκε on-line η Wikipedia, μας έγιναν όλοι ακαδημαϊκοί. Ο κύριος Δημοκίδης έκανε επιλογή στην αντιγραφή και έβγαλε μόνος του το συμπέρασμα πως δεν υπήρξε Χορός του Ζαλόγγου. Δεν αναφέρει περισσότερες της μιας εκ των μαρτυριών που υπάρχουν για την ύπαρξη του Χορού και μάλιστα αντιγράφει αυτή του Έλληνα και όχι των ξένων ώστε να αποδώσει, με πονηρία αντίστοιχη των τούρκων, πως είναι κατασκεύασμα Ελλήνων. Επίσης το άρθρο της Wikipedia αναφέρει ως πιο έγκυρο τον Πρώσο περιηγητή γιατί δήθεν δεν ήταν υπέρ των Ελλήνων. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην λογική, καθότι δεν θα ήθελε να ηρωοποιήσει τις Ελληνίδες του Ζαλόγγου. Το κακό με την Wikipedia είναι πως μπορεί να γράψει ο καθένας και πολλοί εξ αυτών έχουν κάνει ομάδες που εκτός των άλλων έχουν και πολιτική ατζέντα. Απ' ότι βλέπω, ο κ. Δημοκίδης δεν έχει σπουδές στην Ιστορία αλλά στα ΜΜΕ σε Βρετανικό πανεπιστήμιο. Δεν νομίζω να διδάσκουν Ιστορία (πόσο μάλλον Ελληνική) σε τέτοιες σχολές αν κρίνω και από διάφορες ανιστόρητες απόψεις δημοσιογράφων Βρετανικών και Αμερικάνικων ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Andpik 31 Μαΐου 2013 - 9:02 π.μ.

    Ἡ παραπομπή σου εἶναι καλή. Προφανῶς τὸ γεγονὸς ὑπῆρξε, καὶ στὴν σιγά - σιγὰ ἀκολούθησε τὴν δική του πορεία.

    Αὐτὸ ποὺ μετρᾶ εἶναι τὸ γεγονὸς τῆς σφαγῆς καθ' αὐτό καὶ τὸ πῶς τὸ εἶδε ὁ λαὸς στὴν διάρκεια τοῦ χρόνου.

    Τὸ θέμα εἶναι ὅτι ἡ κάθε κυρία Ρεπούση ἀλλάζει τὴν ἀφήγησι γιὰ δικούς της λόγους καὶ μὲ χαρά, συνεχίζει τὴν ἀποδόμησι τοῦ ἔθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.