29/5/13

Μεγάλη συμμετοχή στο ελλληνο-ρωσικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Μόσχα

Επιχειρηματικό φόρουμ με θέμα," Ρωσία-Ελλάδα διευρύνοντας τους επιχειρηματικούς ορίζοντες", διεξήχθη στη Μόσχα, με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.
Πάνω από 80 ελληνικές και περίπου 180 ρωσικές επιχειρήσεις συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε μια προσπάθεια εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας.
Ο έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Κούρκουλας, τόνισε ότι η κρίση υποχρεώνει την χώρα να περάσει σε μια νέα, εξωστρεφή οικονομία, την οποία χαρακτήρισε ως "νέο πατριωτικό καθήκον", ενώ η Ρωσία συμβάλλει στο ξεπέρασμα της ελληνικής κρίσης, με τη ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα.
Ο ρώσος υπουργός Συγκοινωνιών, Μαξίμ Σοκολόφ, εξήγησε πως το άνοιγμα των ρωσικών εταιριών προς την Ελλάδα δεν αφορά μόνο την αγορά των 10 εκ. κατοίκων της, αλλά μια ευρύτερη αγορά 65 εκ. ανθρώπων που ζουν στα Βαλκάνια.
Ο Δημήτρης  Κούρκουλας κατά τη  συνάντηση που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Αλεξέι Μεσκόφ, υποσχέθηκε πως η Αθήνα θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διευκολύνει την έκδοση βίζας, για τους ρώσους πολίτες, μέσα από τη συμφωνία Σένγκεν, όταν θα αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία, τον επόμενο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.