17/5/13

Έξι Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί αυτοκτόνησαν σε τρεις εβδομάδες

"Εμείς δεν είμαστε τα παραπαίδια του στρατού", λένε οι Τούρκοι μόνιμοι υπαξιωματικοί και μετά αυτοκτονούν (τινές εξ αυτών)
Τελικά, μπορεί οι αντάρτες του ΡΚΚ να αποχωρούν από τα εδάφη ή μάλλον από τα κουρδικά βουνά της τουρκικής επικράτειας, όμως τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τουρκικό στρατό και ειδικά το μόνιμο προσωπικό, δεν έχουν τέλος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Μονίμων Υπαξιωματικών Τουρκίας TEMAD, που υπογράφει ο πρόεδρος τις Ahmet Keser, τρεις τελευταίες εβδομάδες, εξ αιτίας των άσχημων συνθηκών που επικρατεί στις τάξεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, έξι μόνιμοι υπαξιωματικοί οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Μάλιστα, ο σύλλογος έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των αυτοχείρων, που είναι οι εξής: Musa Tunç, Ayhan Özarslan, Ahmet Serkan Keskin, Okan Turanlı, Yalçın Uyur και Bayram Demir.
Συγκεκριμένα, η δήλωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:
"Οι σοβαρές καταπιέσεις που ασκούνται σε επαγγελματικό επίπεδο και οι άδικες διατάξεις που ισχύουν στο εσωτερικό της υπηρεσίας, οδηγούν το προσωπικό σε ψυχολογικό αδιέξοδο. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει σοβαρά και την κατάσταση στις οικογένειες των μονίμων υπαξιωματικών. Οι μόνιμοι υπαξιωματικοί ζούνε σε μια ψυχολογία που μοιάζει με αυτήν της κόλασης. Οι ΤΕΔ πρέπει να βρουν επειγόντως μια λύση σε αυτήν την κατάσταση και πρέπει να πάψουν αμέσως οι άδικες και ρατσιστικές διακρίσεις εις βάρος των μονίμων υπαξιωματικών. Επιτέλους, είμαστε υποχρεωμένοι να μοιραστούμε αυτές τις πληροφορίες με το ευρύ κοινό και να ενημερώσουμε την κοινή γνώμη. Μας είπαν ότι κατήργησαν τα πειθαρχεία (Diskolar) για τους μόνιμους υπαξιωματικούς και τα αντικατέστησαν με α πειθαρχικά συμβούλια. Με αυτό το σύστημα οι μόνιμοι υπαξιωματικοί βρίσκονται πλέον επαγγελματικά ανάμεσα στους διοικητές και τα πειθαρχικά συμβούλια, δηλαδή μεταξύ σφύρας και άκμωνος.  Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε τραγικές καταστάσεις. Με αυτές τις ρυθμίσεις δημιουργήθηκε μια επαγγελματική ομάδα, η οποία ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να βρεθεί εκτός δουλειάς".
Πηγή: Μιλλιέτ

Σχετικά άρθρα

Γιατί προδίδουν την πατρίδα τους οι Τούρκοι αξιωματικοί;

Μέρος Δ': Μέρος Δ΄: Περί τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

1 σχόλιο:

  1. Με τέτοιο ηθικό που έχουν οι τούρκικες ένοπλες δυνάμεις, όχι μόνο τους κούρδους δεν μπορούν να σταματήσουν, αλλά ούτε τις γάτες. Η ευκαιρία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.