28/7/13

Έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα για την προστασία των πολυεθνικών κοινοτήτων στη Συρία

Οι Κούρδοι της Συρίας καταγγέλλουν την υποστήριξη της Τουρκίας στους τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα
Ανακοίνωση του Γραφείου Εξωτερικών Σχέσεων και Υποθέσεων του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD)  της Συρίας 
"Εμείς, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Σχέσεων  του Κόμματος τής Δημοκρατικής Ένωσης θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας για την προστασία των
πολιτών - Κούρδων, Αράβων  Ασσύριων, Αρμένιων  Χριστιανών- και άλλων πολλών εθνοτήτων από τις βίαιες  επιθέσεις εκκαθαρίσεων πού λαμβάνουν χώρα εναντίον των ειρηνικά  συνυπαρχοσών εθνοτήτων στην κουρδική περιοχή στη Συρία.
Από τις 18 Ιουλίου 2013, οι ένοπλες ομάδες σαλαφιστών, Jabhat al-Nusra και τού ισλαμικού
κράτους του Ιράκ και της Αλ-Alsham πού συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, έχουν ξεκινήσει βάναυσες  επιθέσεις σε κουρδικές γειτονιές στην περιοχή Τel-Abeyd, σκοτώνοντας, απαγάγοντας
και βομβαρδίζοντας με βαρύ οπλισμό γειτονιές Κούρδων και καλώντας δημοσίως να σκοτώσουν, απαγάγουν και να λεηλατούν τους Κούρδους, ώστε  να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τους τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
   Ως  αποτέλεσμα  εκατοντάδες   Κούρδοι  άμαχοι  απήχθησαν,  βασανίστηκαν και τα  σπίτια  τους λεηλατήθηκαν και κάηκαν.
Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αμάχων πολιτών είναι μια πράξη εθνοκάθαρσης των εθνικών κοινοτήτων που έχουν συνυπάρξει μαζί ειρηνικά και αποσταθεροποιεί τις κουρδικές περιοχές που είναι ειρηνικές, σε μία προσπάθεια να εκδιώξει τους ανθρώπους και δια της βίας να επιβάλλει τούς κανόνες τού Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ-al-Sham στη Συρία.
  Οι ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες που αποτελούν σημαντική απειλή για την περιφερειακή και παγκόσμια σταθερότητα και ειρήνη, έχουν στρατιωτικά διευκολυνθεί και υποστηριχθεί από την Τουρκία και τούς σύμμαχους της, τα κράτη του Κόλπου. Η πρόσφατη επέμβαση των έξι αρμάτων μάχης και εκατοντάδων τζιχαντιστών από την Τουρκία στο Tel-Abeyd, στη Συρία, δείχνει την τουρκική συμμετοχή στο συνεχιζόμενο συριακό θρησκευτικό πόλεμο που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σύριων ούτε τής  Τουρκίας και τών συμμάχων της. Η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κουρδική δημοκρατική πάλη για ουδετερότητα  ενάντια στούς σαλαφιστές της  Αλ-Κάιντα η οποία είναι μια σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  Οι Κούρδοι και το δημοκρατικό κίνημα στη Συρία έχουν καταφέρει να διαχειρίζονται οι ίδιοι δημοκρατικά και ειρηνικά τά ζητήματα και  έχουν ενεργά επιδιώξει καί συμβάλλει στη δημοκρατική, ειρηνική αλλαγή στο εσωτερικό της Συρίας. Αυτό τό επιτυχημένο μοντέλο δείχνει ότι οι Κούρδοι είναι ο σημαντικότερος  παράγοντας για την εδραίωση της σταθερότητας ανάπτυξης καί της δημοκρατίας στην περιοχή.
  Θεωρούμε ότι μια συνολική πολιτική διευθέτηση είναι μία αποτελεσματική  λύση για τον τερματισμό της κρίσης της Συρίας και το βάναυσο εμφύλιο πόλεμο.
 Γι 'αυτό καλούμε την διεθνή κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, την ΕΕ και τις ΗΠΑ νά προστατεύσουν τίς πολυεθνικές κοινότητες  στη Συρία και να συνεργαστούν με τους Κούρδους και άλλα Δημοκρατικά κινήματα κατά της εν λόγω κοινής απειλής που υπονομεύει τήν τοπική και παγκόσμια σταθερότητα, τη δημοκρατία και την ειρήνη."

Το Γραφείο Εξωτερικών Σχέσεων και  υποθέσεων του κόμματος τής Δημοκρατικής Ενωσης (PYD)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.