26/7/13

Έγκριση εκταμίευσης της δόσης από το Euro Working Group

Εγκρίθηκε από το Euro Working Group η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα. To ποσό αναμένεται να πιστωθεί τη Δευτέρα.
Εγκρίθηκε και τυπικά από το Euro Working Group, η εκταμίευση της δόσης των 4 δισ. ευρώ από την ευρωζώνη, μετά την ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τον πρόσθετο αριθμό των εκπαιδευτικών που τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας και, κατ' επέκταση, την κάλυψη και των 22 προαπαιτούμενων μέτρων.
Το ποσό αναμένεται να πιστωθεί την προσεχή Δευτέρα στον ειδικό λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η συγκεκριμένη δόση κατανέμεται σε 2,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF) και σε 1,5 δισ. ευρώ από την επαναγορά ελληνικών ομολόγων από τις ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες.

Τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, αναμένεται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να εγκρίνει το τμήμα της δόσης (ποσό 1,8 δισ. ευρώ) που αναλογεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Γερμανία αυτή την εβδομάδα ανέβαλε την έγκριση της εκταμίευσης ως την επόμενη Δευτέρα για να διασφαλιστεί ώστε εκπληρώνονται τα προαπαιτούμενα, όμως αξιωματούχοι είπαν πως πλέον η γερμανική έγκριση αποτελεί απλώς τυπική διαδικασία.

Επιβεβαίωση από την Κομισιόν

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάιμον Ο' Κόνορ δήλωσε σήμερα ότι η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκρινε σήμερα την παροχή της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα η οποία, όπως είπε, ανταποκρίθηκε κι εκπλήρωσε όλες τις σχετικές προϋποθέσεις.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι αναμένεται ως την Δευτέρα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο κρατών μελών και ότι η εκταμίευση των δανείων της ευρωζώνης, ύψους 4 δισ. ευρώ, θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Πηγή: AΠE-MΠΕ, Kαθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.