4/8/13

Αυστραλία: Εκλογές στις 7 Σεπτεμβρίου

Αυστραλία: Εκλογές στις 7 ΣεπτεμβρίουΟ Αυστραλός πρωθυπουργός Κέβιν Ρουντ προκήρυξε σήμερα γενικές εκλογές για τις 7 Σεπτεμβρίου, έξι εβδομάδες μετά την ανατροπή της πρώην ηγέτιδας του κόμματος Τζούλια Γκίλαρντ στις εσωκομματικές εκλογές, τερματίζοντας μία πολυκύμαντη τριετή θητεία των Εργατικών στην εξουσία.

Ο Ρούντ ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών με ηλεκτρονικό μήνυμα στους οπαδούς του κόμματος.


Ο Ρουντ, που είχε χάσει τις εσωκομματικές εκλογές του κεντροαριστερού κόμματός του τον Ιούνιο του 2010, έκτισε έκτοτε μία δημοφιλή εικόνα, επιτελώντας μία εντυπωσιακή πολιτική επιστροφή. Μολαταύτα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο επικρατέστερος για νίκη στις εκλογές παραμένει ακόμη ο συντηρητικός ηγέτης Τόνι Άμποτ.

Η κυβέρνηση του Ρουντ ενδέχεται να πέσει εάν απολέσει έστω και μία έδρα στο Κοινοβούλιο. Σήμερα η κυβέρνησή του διαθέτει 71 έδρες (από τις 150) στο Σώμα, με την αντιπολίτευση να έχει 72, τους πράσινους μία και έξι ανεξάρτητους από όλες τις παρατάξεις.

Οι συντηρητικοί του Άμποτ έχουν υποσχεθεί πως μόλις επανέλθουν στην εξουσία θα καταργήσουν τον φόρο 30% επί των κερδών από τον άνθρακα, τα μέταλλα, ή την εξώρυξη, όπως και την φορολογία 24,15 δολαρίων Αυστραλίας ανά τόννο άνθρακα.

capital  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Δεν γνωρίζω τα πολιτικά πράγματα της Αυστραλίας και ούτε με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως.

    Αυτό που για μένα είναι άξιο μίμησης, είναι η σθεναρή μεταναστευτική πολιτική, που κράτησε η Julia Gillard, μετανάστρια και η ίδια από την Ουαλία, προστατεύοντας την χώρα της από την πολυπολιτισμικότητα:

    Σχέδιο επαναλειτουργίας κέντρων προσφύγων σε απομονωμένα νησιά

    Oι Μετανάστες και όχι οι Αυστραλοί ....Πρέπει να προσαρμοστούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.