28/8/13

ΟΗΕ: Ισχυρές ενδείξεις ότι τα χημικά στη Συρία δεν τα έριξε ο Άσαντ

Και ξαφνικά ανατρέπεται ολόκληρο το σκηνικό της επικείμενης επίθεσης των ΗΠΑ (μαζί με άλλους πρόθυμους να βάψουν τα χέρια τους με το αίμα των Σύριων πολιτών), αφού σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΗΕ φέρεται να δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι για τη ρήψη χημικών στην Συρία δεν ευθύνεται ο κυβερνητικός στρατός, αλλά οι "αντάρτες" (ισλαμοφαίστες).

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.

Με μια ανακοίνωση η οποία ενδέχεται να αλλάξει την πορεία των γεγονότων η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ για τις έρευνες στη Συρία (UN Independent International Commission of Inquiry on Syria) ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι ενδείξεις και οι μαρτυρίες των θυμάτων δείχνουν τους ισλαμιστές αντάρτες και όχι τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας ως αυτούς που έριξαν το αέριο νεύρων Sarin. Την αποκάλυψη έκανε το μέλος της επιτροπής Carla del Ponte μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση.

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές αλλά όχι ακόμη αδιαμφισβήτητες ενδείξεις ότι οι αντάρτες που μάχονται το καθεστώς του Bashar Al Assad ήταν αυτοί που έκαναν τη χρήση των χημικών στη Συρία», δήλωσε πιο ειδικά η del Ponte.

Η ίδια συμπλήρωσε πως αν και η επιτροπή δεν έχει ενδείξεις ότι έγινε χρήση χημικών από τις συριακές δυνάμεις εντούτοις χρειάζεται ακόμη έρευνα γύρω από την υπόθεση.

Εάν ισχύει μία τέτοια ανακοίνωση από την πλευρά του ΟΗΕ, τότε οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πάρα πολύ άσχημη θέση, αφού πέρα από την απόφασή τους να παρακάμψουν τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και να επιτεθούν κατά της Συρία, θα πρέπει να αιτιολογήσουν (καταθέτοντας τις σχετικές αποδείξεις), ειδάλλως θα θεωρηθούν πως ενεργούν ανεξέλεγκτα και προκειμένου να ικανοποιήσουν δικά τους συμφέροντα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, θα έχει ισχυρότατες πολιτικές αναταράξεις τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στις άλλες χώρες των οποίων οι κυβερνήσεις συμφώνησαν να επιτεθούν στην Συρία, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε απόδειξη για τα όσα -με τόση ευκολία- κατηγορήθηκε η κυβέρνηση Άσαντ.

Ξεκινάει ένας κύκλος αμφισβήτησης των ΗΠΑ ή θα ακολουθήσει μία περίοδος ισχυρής νευρικότητας των εμπλεκομένων μερών;
Ο Μπάρακ Ομπάμα θα αποδεχθεί τους ισχυρισμούς (και φυσικά τις ισχυρές ενδείξεις) του ΟΗΕ ή θα αποφασίσει να κινηθεί μόνος του στο επόμενο χρονικό διάστημα;
Ποιά στάση θα κρατήσει τώρα η Μόσχα, αλλά και η Ευρώπη;

Πηγή    Γεωργίου Μιχαήλ

5 σχόλια:

  1. Ισλαμ και Ναζι, το ιδιο μαγαζι. Τα ιδια κανανε και οι Ναζι στον Α'ΠΠ με τα χημικα και εξολοθρευσαν 35.000.000 πληθυσμο, τα ιδια κανουν και οι Ισλαμιστες στη Συρια και κατ'επεκταση σε ολο τον πληνητη εστω και μεθοδευμενα. Ολοι γνωριζουν ποιος εκανε την πραξη, ομως ποιος ειναι ικανος να παρει ολο το βαρος στην πλατη του και να το δημοσιευσει? Και εδω ακριβως ειναι που ο Ισλαμισμος συνεχιζει να επεκτεινει την θηριωδια του στα συνορα της Ευρωπης και κανεις δεν το αναφερει γιατι θα τον χαρακτηρισουν ρατσιστη. Παρεπιμπτοντως, αν πεσει και η Συρια, μαντεψτε ποιος εχει σειρα μιας και ολη η Ασια πλεον ειναι εμπολεμη ζωνη. Κουιζ: Ποια χωρα συνορευει με τη Συρια και βρισκεται ακομη σε περιοδο ειρηνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ἡ δημοσίευσις αὐτὴ εἶναι παλιώτερη. Για ψάξτε νὰ βρεῖτε πότε ἔγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιὰ δεῖτε ἐδῶ:

    http://guardianlv.com/2013/08/syrian-chemical-weapons-attack-carried-out-by-rebels-says-un/

    Κάτω κάτω διαβάστε ἐκεῖ ποῦ λέει UPDATE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, εγώ δεν κατάλαβα κάτι. Αυτοί ετοιμάζονται να βομβαρδίσουν σήμερα ενώ το πόρισμα του ΟΗΕ για τα χημικά του Ασαντ, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο;
    Σαν περίεργο δεν μοιάζει;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.