31/8/13

Μονομερή επέμβαση στη Συρία προανήγγειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες

Οι ΗΠΑ είναι απολύτως πεπεισμένες ότι συριακό καθεστώς ήταν αυτό που χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα στην επίθεση της 21ης Αυγούστου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικός των ΗΠΑ, John Kerry, παρουσιάζοντας τα στοιχεία έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως οι νεκροί από την επίθεση ανήλθαν σε 1.429 εκ των οποίων τουλάχιστον οι 426 ήταν παιδιά.

Τα ευρήματα στη Συρία είναι ξεκάθαρα, τόνισε ο Kerry προσθέτοντας ωστόσο πως ο ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά.

Ο υπουργός στη συνέχεια σημείωσε πως οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το καθεστώς έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές φέτος χημικά όπλα και πως στην επίθεση της 21ης Αυγούστου οι ρουκέτες προήλθαν από κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Ο Kerry χαρακτήρισε τον Άσσαντ «τραμπούκο» και «δολοφόνο» ενώ χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Αν και δεν δήλωσε ότι η επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσσαντ επίκειται άμεσα, ο Kerry σημείωσε πως ότι διαλέξουν να κάνουν οι ΗΠΑ έχει ιδιαίτερη σημασία για την ασφάλεια της χώρας.

Επίσης σημείωσε πως οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν βάσει του δικού τους χρονοδιαγράμματος και πως οποιαδήποτε ενέργεια θα είναι περιορισμένη χωρίς να περιλαμβάνει την ανάπτυξη στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας.

Ο Kerry ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι ΗΠΑ δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ότι έπραξαν στο Ιράκ και ο,τιδήποτε κάνουν δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις επεμβάσεις στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη.

Ο Αμερικανός υπουργός επισήμανε επίσης ότι και άλλες χώρες παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση, περιμένοντας να δουν εάν η Συρία μπορεί να γλιτώσει αφού έκανε χρήση χημικών. Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα "μήνυμα" στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. "Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κέρι τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου.

"Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις", κατέληξε.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης χαρακτηρίζεται μια συνδιάλεξη που υποκλάπηκε και έκανε ένας «ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος είχε άριστη ενημέρωση για την επίθεση» και επιβεβαίωσε πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα την 21η Αυγούστου εκφράζοντας «ανησυχία» για το γεγονός ότι «επιθεωρητές του ΟΗΕ συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με αυτή.

Η έκθεση έκανε λόγο για ένα νευροτοξικό χημικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την επίθεση. Η έκθεση αναφέρει πως βασίστηκε σε πληροφορίες από πρόσωπα, τηλεπικοινωνίες που υπεκλάπησαν και εικόνες από δορυφόρους και κατά ένα σημαντικό μέρος σε υλικό από ανοικτές πηγές, όπως τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανήρτησαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι το πρωί της 21ης Αυγούστου, μέσα σε τρεις ώρες, διακομίστηκαν σε τρία νοσοκομεία 3.600 πολίτες με συμπτώματα που συμπίπτουν με αυτά θυμάτων επιθέσεων με νευροτοξικά αέρια.

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της συριακής κυβέρνησης ότι είναι η συριακή αντιπολίτευση αυτή η οποία προέβη στην επίθεση, η έκθεση αναφέρει ότι οι αντάρτες δεν είχαν τρόπο να χαλκεύσουν όλα τα βίντεο και τα θύματα να προσποιηθούν ότι αντιμετώπιζαν συμπτώματα τα οποία επαλήθευσε ιατρικό προσωπικό. Οι αντάρτες δεν θα μπορούσαν να έχουν προβεί στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο.

Η «απόγνωση» των συριακών δυνάμεων μπορεί να έπαιξε ρόλο στην επίθεση, σύμφωνα με την έκθεση, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

CAPITAL Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ομπάμα: Συζητάμε για περιορισμένο χτύπημα κατά της Συρίας

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι δεν έχει ακόμη λάβει την τελική απόφαση για τη Συρία.
Για μία «περιορισμένη» και στοχευμένη επέμβαση κατά του συριακού καθεστώτος, αποκλείοντας την αποστολή χερσαίων δυνάμεων, έκανε λόγο σε διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως είπε, δεν έχει ακόμη λάβει την τελική απόφαση για τη Συρία, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με το Κογκρέσο και τις συμμαχικές χώρες, ωστόσο τόνισε πως η επίθεση με τα χημικά της 21ης Αυγούστου δεν μπορεί να μείνει «χωρίς απάντηση».
Η χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί πρόκληση για όλο τον κόσμο και απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως την Ιορδανία και το Ισραήλ, υπογράμμισε.

Παράλληλα στράφηκε κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι επέδειξε ανικανότητα στην αντιμετώπιση της κατάφωρης παραβίασης των διεθνών κανόνων από τη Συρία. Στο σημείο αυτό υποστήριξε ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα. «Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είναι ανάγκη να γίνει κάτι για την κατάσταση στη Συρία, αλλά κανείς δεν θέλει να το κάνει», πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι «οι πρόεδροι της Γαλλίας και των ΗΠΑ, Φρανσουά Ολάντ και Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι συνομίλησαν σήμερα τηλεφωνικά, είναι βέβαιοι για την "αναμφισβήτητη" ευθύνη του συριακού καθεστώτος για την επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στις 21 Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό».
«Ο Φρανσουά Ολάντ υπενθύμισε ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να αντιδράσει και να μην αφήσει ατιμώρητα αυτά τα εγκλήματα και αισθάνθηκε την ίδια αποφασιστικότητα από την πλευρά του Ομπάμα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Κέρι: Ξέρουμε ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, σε δηλώσεις του, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν πως η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων. «Δεν γίνεται να μείνουν ατιμώρητοι για ένα τέτοιο έγκλημα κατά της ανθρωποτητας», υπογράμμισε και αναφέρθηκε σε μία «στοχευμένη» επιχείρηση χωρίς τη συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν προσεχτικά και δεν θα επαναλάβουν στη Συρία ό,τι έπραξαν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν ή ακόμη και τη Λιβύη.

Στις δηλώσεις του ο Κέρι ανέφερε ακόμη πως οι ΗΠΑ δεν είναι μόνες τους αλλά έχουν τη στήριξη της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο θα ενεργήσουν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα ενώ τόνισε ότι η χώρα του δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία. Μάλιστα υποστήριξε πως και άλλα κράτη πιθανότατα να προχωρήσουν στη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, παρακολουθώντας τη Συρία να μένει ατιμώρητη.
«Η ανάληψη δράσης εναντίον της Συρίας θα στείλει κατά συνέπεια ένα μήνυμα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ. Έχει σημασία αν δεν γίνει τίποτα. Έχει σημασία εάν ο κόσμος καταδικάζει στα λόγια και δεν συμβαίνει τίποτα», δήλωσε.
Παράλληλα ο αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ΟΗΕ, ωστόσο σημείωσε ότι η έρευνα των Ηνωμένων Εθνών δεν θα επιβεβαιώσει το ποιος χρησιμοποίησε τα χημικά όπλα, απλά θα επιβεβαιώσει ότι πράγματι έγινε η χρήση τους. «Τα Ηνωμένα Έθνη δεν θα μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε ήδη εμείς», είπε χαρακτηριστικά.
Οι πύραυλοι με τα χημικά, υποστήριξε, προέρχονταν μόνο από εγκαταστάσεις που ελέγχονται από τις ένοπλες δυνάμεις του καθεστώτος.
Συνεχίζοντας δήλωσε πως πριν από την επίθεση, στοιχεία του καθεστώτος βρίσκονταν στην περιοχή και πήραν την εντολή να φορέσουν προστατευτικές μάσκες πριν εξαπολυθεί η επίθεση. Οι ΗΠΑ, πρόσθεσε, γνωρίζουν επίσης ότι υψηλόβαθμοι Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση χημικών όπλων. «Ξέρουμε ότι επί τρεις ημέρες πριν από την επίθεση υπήρχε στην περιοχή προσωπικό και έκανε προετοιμασίες. Ξέρουμε από πού εκτοξεύτηκαν οι πύραυλοι και τι ώρα. Ξέρουμε πού προσγειώθηκαν και πότε», είπε.
Αναφερόμενος στον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, τον χαρακτήρισε «εγκληματία και δολοφόνο» ενώ  έκανε λόγο για τουλάχιστον 1.429 σύρους πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην επίθεση της 21ης Αυγούστου.
«Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ σκληρά αν κλείσουμε τα μάτια στην αδικαιολόγητη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από έναν δικτάτορα, παρά τις προειδοποιήσεις», κατέληξε.
«Πάνω από 1.400 νεκροί από την επίθεση της 21ης Αυγούστου»
Συνολικά 1.429 σύροι πολίτες, μεταξύ των οποίων 426 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με το μη απόρρητο τμήμα της έκθεσης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη  έκθεση, υπάρχει «μεγάλη βεβαιότητα» ότι οι συριακές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα αρκετές φορές μέσα στη χρονιά, πέρα από την επίθεση της 21ης Αυγούστου, σε προάστιο της Δαμασκού.
Μάλιστα η έκθεση έκανε λόγο για ένα νευροτοξικό χημικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση.
Η έκθεση αναφέρει πως βασίστηκε σε πληροφορίες από πρόσωπα, τηλεπικοινωνίες που υπεκλάπησαν και εικόνες από δορυφόρους και κατά ένα σημαντικό μέρος σε υλικό από ανοικτές πηγές, όπως τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανήρτησαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι το πρωί της 21ης Αυγούστου, μέσα σε τρεις ώρες, διακομίστηκαν σε τρία νοσοκομεία 3.600 πολίτες με συμπτώματα που συμπίπτουν με αυτά θυμάτων επιθέσεων με νευροτοξικά αέρια.
Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της συριακής κυβέρνησης ότι είναι η συριακή αντιπολίτευση αυτή η οποία προέβη στην επίθεση, η έκθεση αναφέρει ότι οι αντάρτες δεν είχαν τρόπο να χαλκεύσουν όλα τα βίντεο και τα θύματα να προσποιηθούν ότι αντιμετώπιζαν συμπτώματα τα οποία επαλήθευσε ιατρικό προσωπικό. Οι αντάρτες δεν θα μπορούσαν να έχουν προβεί στην επίθεση αυτή, σύμφωνα με το κείμενο.
Η «απόγνωση» των συριακών δυνάμεων μπορεί να έπαιξε ρόλο στην επίθεση, προστίθεται στην έκθεση.
ΟΗΕ: Ολοκληρώθηκε η συλλογή στοιχείων
Στο μεταξύ, οι επιθεωρητές του ΟΗΕ ολοκλήρωσαν τη συλλογή δειγμάτων και στοιχείων που συνδέονται με την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά πριν από μία βδομάδα κοντά στη Δαμασκό.
Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, πλέον οι επιθεωρητές ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την Συρία.
Διευκρίνισε πως το κλιμάκιο θα φύγει από τη Συρία το Σάββατο, όμως θα επιστρέψει αργότερα για να ερευνήσει και άλλες καταγγελίες για χρήση αερίων.
Πάντως το χρονοδιάγραμμα της επανόδου των ειδικών του Οργανισμού στα χημικά όπλα δεν ανακοινώθηκε.
Ράσμουσεν: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί
Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δώσει μια απάντηση στην καταγγελλόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς.
«Δεν βλέπω να έχει ρόλο το ΝΑΤΟ σε μια διεθνή αντίδραση», είπε ο Ράσμουσεν μιλώντας σε δανούς δημοσιογράφους, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Πολίτικεν.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η χρήση χημικών είναι μια «στυγερή και φρικτή» ενέργεια, τονίζοντας ότι οι επιθέσεις με τέτοιου είδους απαγορευμένα όπλα συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανονισμών, ένα έγκλημα που δεν γίνεται να το αγνοήσουμε.
Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, απαιτείται μια διεθνής απάντηση, τέτοια που να μην επαναληφθεί μια επίθεση αυτού του είδους.
Ο γενικός γραμματέας έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια πολιτική λύση στη συριακή κρίση.
Ο Ράσμουσεν επεσήμανε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι για την επίθεση με χημικά της 21ης Αυγούστου στα προάστια Μουανταμίγια και ανατολική Γούτα της Δαμασκού ευθύνεται το συριακό καθεστώς.
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το καθεστώς προχώρησε σε μια επίθεση με χημικά. Αν δούμε ποιος διαθέτει χημικά προϊόντα και ποιος έχει τα μέσα να τα χρησιμοποιήσει σε μια επίθεση, μπορούμε να πούμε ότι ήταν το καθεστώς. Ελάχιστα πράγματα αφήνουν να εννοηθεί ότι η αντιπολίτευση είναι σε θέση να διαπράξει μια τέτοια επίθεση», κατέληξε.
Ολάντ: Το βρετανικό «όχι» δεν αλλάζει τη θέση της Γαλλίας
Νωρίτερα, ο  γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ σε συνέντευξή του για την απόρριψη από τη βρετανική βουλή της ανάληψης στρατιωτικής δράσης έναντι της Συρίας, είπε ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τη θέληση της Γαλλίας να ενεργήσει, ώστε να τιμωρηθεί η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ για την επίθεση με τα χημικά όπλα.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εφημερίδα Le Monde είπε ότι στηρίζει την ανάληψη δράσης, ώστε να υπάρξει αυστηρή τιμωρία σε μία επίθεση που προκάλεσε «ανεπανόρθωτη» βλάβη στον συριακό λαό, προσθέτοντας ότι θα συνεργαστεί στενά με τους συμμάχους της Γαλλίας.
Ερωτηθείς εάν η χώρα του μπορεί να αναλάβει δράση χωρίς τη Βρετανία, ο γάλλος πρόεδρος απάντησε «ναι, κάθε χώρα αποφασίζει ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει ή όχι σε μία επιχείρηση».
«Αυτό ισχύει για τη Βρετανία, όπως και για τη Γαλλία», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Ολάντ, «η χημική σφαγή της Δαμασκού δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη».
Σε ερώτηση για το αν η γαλλική κυβέρνηση έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου, απάντησε: «Το θέμα δεν είναι αν έγινε χρήση χημικών όπλων. Αυτό είναι δεδομένο. Αυτό δεν το αρνούνται ούτε οι συριακές αρχές».
«Δεν τάσσομαι υπέρ μίας διεθνούς επέμβασης με στόχο την 'απελευθέρωση' της Συρίας ή την ανατροπή του δικτάτορα. [...]Σήμερα ξεπεράστηκε ένα όριο στη φρίκη. Και θα είναι η ανάληψη δράσης και όχι η απάθεια αυτό που θα επιβάλει μία πολιτική λύση», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.
Κάμερον: Δεν χρειάζεται να ζητήσω συγγνώμη
Εν τω μεταξύ τη λύπη του για την απόρριψη από το βρετανικό κοινοβούλιο του σχεδίου για επέμβαση στη Συρίας εξέφρασε σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, συμπληρώνοντας πως ελπίζει ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα κατανοήσει την ανάγκη να εισακούονται οι επιθυμίες των ανθρώπων.
«Πιστεύω πως το αμερικανικό κράτος, οι πολίτες των ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ομπάμα θα καταλάβουν», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.
Γνωστοποίησε ακόμη ότι δεν έχει μιλήσει με τον αμερικανό πρόεδρο μετά την ψηφοφορία, αλλά αναμένει πως θα έχει επικοινωνία μαζί του στη διάρκεια της επόμενης ημέρας.
Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι δεν πιστεύει ότι τίθεται ζήτημα να ζητήσει συγγνώμη.
Πάντως ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι συνεχίζει να επιθυμεί μία «σκληρή απάντηση» στην καταγγελθείσα χρήση χημικών όπλων από τον συριακό στρατό. «Είναι σημαντικό να υπάρξει μια σκληρή απάντηση στη χρήση χημικών όπλων και υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που θα συνεχίσουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Κάμερον.
«Θα εξακολουθήσουμε να φέρνουμε το θέμα ενώπιον του ΟΗΕ, να συνεργαζόμαστε με όλους τους οργανισμούς στους οποίους ανήκουμε — είτε είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, η ομάδα G8 ή η G20 — για να καταδικάσουμε αυτό που συνέβη στη Συρία», πρόσθεσε.
«Όμως αυτό που είχε προταθεί, η πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή του βρετανικού στρατού σε κάθε δράση, αυτό δεν θα γίνει», υπογράμμισε ο βρετανός πρωθυπουργός, αναγνωρίζοντας ότι η απόφαση της βουλής αντικατοπτρίζει «τον μεγάλο σκεπτικισμό του βρετανικού λαού όσον αφορά οποιαδήποτε εμπλοκή στη Μέση Ανατολή».
Ο ηγέτης των Συντηρητικών δικαιολόγησε την απόφασή του να συγκαλέσει εκτάκτως τη Βουλή των Κοινοτήτων για να αποφασίσει για το θέμα της Συρίας εξηγώντας ότι επιθυμούσε να δράσει δημοκρατικά συμβουλευόμενος όπως αρμόζει το κοινοβούλιο.
Ο βρετανός πρωθυπουργός απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η χώρα του έχασε μέρος της επιρροής της στον κόσμο. Υπογραμμίζοντας τις στρατιωτικές και διπλωματικές δυνατότητες της χώρας του ο Κάμερον σημείωσε: «Η χώρα μας διαθέτει ισχυρές δυνάμεις, πρέπει να συνεχίσουμε να τις χρησιμοποιούμε».

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Syrian rebels take responsibility for the chemical attack admitting the weapons were provided by Saudis

    Read more at http://www.liveleak.com/view?i=0fe_1377893476#y79GxDz8rCkfJgpQ.99

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανερό ότι η αλήθεια δεν έχει καμμιά σημασία .
    Η μαριονέτα ομπαμα θα κάνει αυτό που του υπαγορεύουν τα αφεντικά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.