29/8/13

Δεν βλέπει άμεση επίθεση στην Συρία η Άγκυρα

Του Νίκου Στέλγια
Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, συνεχίζεται η κινητοποίηση των μονάδων του τουρκικού στρατού

Κινητικότητα παρατηρείται και σε όλες τις αεροπορικές βάσεις του τουρκικού στρατού, οι οποίες γειτνιάζουν με τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας
Σύμφωνα με πληροφορίες της www.kathimerini.com.cy από τους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης, η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πολύ πιθανή την επίθεση της νατοϊκής συμμαχίας στην Συρία κατά τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, οι κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης συμπεραίνουν ότι το ΝΑΤΟ χρειάζεται χρόνο για να ανοίξει τον δρόμο για την επίθεση στην Συρία.
Οι σύμβουλοι της τουρκικής πρωθυπουργίας δεν αποκλείουν το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι σύμμαχοι τους θα χρειαστούν μια με δυο εβδομάδες για να καλλιεργήσουν το «κατάλληλο κλίμα» για την επίθεση.
Αναμένοντας λοιπόν την επίθεση του ΝΑΤΟ, η τουρκική κυβέρνηση πραγματοποιεί εντατικές διαβουλεύσεις με τις συμμαχικές χώρες και θέτει επί τάπητος όλα τα σενάρια για το μέλλον της Συρίας και της Ανατολικής Μεσογείου. Τις προηγούμενες ώρες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αμερικανό και τον Βρετανό ομόλογο του. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, σε αυτές τις συνομιλίες υπογραμμίστηκε το γεγονός ότι η νατοϊκή συμμαχία είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να εμποδιστεί η μελλοντική χρήση των χημικών όπλων στην Συρία.
Σήμερα το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν συναντά τον Πρόεδρο Αμντουλλάχ Γκιουλ.
Αμέσως μετά από αυτή την συνάντηση, ο κ. Ερντογάν θα συναντηθεί εκτάκτως με τα κορυφαία μέλη της κυβέρνησης του. Σε αυτές τις συναντήσεις το κεντρικό θέμα θα είναι το μέλλον της Συρίας.
Εν τω μεταξύ, στα Άδανα, η Άγκυρα και οι ΗΠΑ προχωρούν στην λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας γύρω από την αμερικανική βάση «Ίντζιρλικ». Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι το πρωί της Πέμπτης στα περίχωρα της βάσης, όπου είναι εγκαταστημένοι αμερικανικοί πύραυλοι, διακρίνεται ένα νέο τείχος ύψους πέντε μέτρων.
Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, συνεχίζεται η κινητοποίηση των μονάδων του τουρκικού στρατού.
Σε αυτή την περιοχή, ο τουρκικός στρατός βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής. Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, οι πύραυλοι του τουρκικού στρατού πλέον στοχεύουν στην Συρία. Την ίδια στιγμή, κινητικότητα παρατηρείται και σε όλες τις αεροπορικές βάσεις του τουρκικού στρατού, οι οποίες γειτνιάζουν με τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.   

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

2 σχόλια:

  1. Η Εμπλοκή της Αγκυρας στην Συριακή κρίση σε μια προσπάθεια και το καθεστώς Ασαντ να ανατρέψει αλλά και να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στα σύνορα της με τον σχηματισμό μορφώματος της Ισλαμικής τζιχάντ με σκοπό να περιορίσει τους Κούρδους την έχει καταστησει μέρος της Κρίσης

    Ουδείς πρέπει να αμφιβάλλει για την χρήση χημικών όπλων απο όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές της Συριακής κρίσης , εξαιρουμένων των Κούρδων της Συρίας.Σε ότι αφορά την Συριακή Αντιπολίτευση το καθεστώς της Αγκυρας προσέφερε τα μέγιστα στον εξοπλισμό της με χημικά όπλα.

    Σε περίπτωση χτυπήματος σε βάρος της Συρίας απο τις ΗΠΑ κα ιάλλες δυτικές χώρες η Τουρκία θα αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις με τεράστιες συνέπειες στο εσωτερικό της σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για αυτήν



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά νέα
    Οταν αρχίσει να πνίγεται η Τουρκία από χημικά όπλα ,
    μήπως είμαι ευκαιρία να επιτεθούν επίσης όλοι οι
    καταπιεσμενοι λαοί ολόγυρα της και να λειωσουν το κεφάλι αυτού του φιδιου ;;
    Μια σκεψις μόνον

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.