29/8/13

Νέα κόντρα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας

Νέα κόντρα μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας
Τις σχέσεις της με την Τουρκία ανέστειλε χθες η Ομοσπονδία των Αιγυπτιακών Εμπορικών Επιμελητηρίων (FEDCOC) ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν που πρόσβαλε -όπως ισχυρίζονται οι Αιγύπτιοι- τον μεγάλο Ιμάμη του Al-Azhar, Αχμέντ αλ-Ταγιέμπ.  Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Άγκυρα Ανατολία», ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ahmed al-Wakil δήλωσε χθες Τρίτη ότι «η FEDCOC ανακοινώνει την αναστολή των σχέσεων με την τουρκική κυβέρνηση μέχρι ν' απολογηθεί ο Τούρκος Πρωθυπουργός στον αιγυπτιακό λαό για την προσβολή του Ιμάμη του Al Azhar».

Η FEDCOC καταδικάζει την προσβολή από τον Ερντογάν σε μια εξαιρετικά αγαπητή θρησκευτική και ισλαμική φιγούρα, ο Αl-Wakil πρόσθεσε. Την Κυριακή, ο Ερντογάν είχε επικρίνει τον Ιμάμη Αλ-Ταγιέπ για την υποστήριξη που παρείχε στο «στρατιωτικό πραξικόπημα» κατά του εκλεγμένου προέδρου Μωχάμεντ Μόρσι, λέγοντας ότι η ιστορία θα καταραστεί τον Ιμάμη του Al Azhar, όπως καταράστηκε θρησκευτικούς διανοουμένους πριν στην Τουρκία.

Ο συγκεκριμένος Ιμάμης είχε δώσει την ευχή του στο χρονοδιάγραμμα του στρατού, ο οποίος απομάκρυνε τον Μόρσι και έθεσε επικεφαλής του κράτους τον Αντλί Μανσούρ.

Πηγή: Φιλελεύθερος
- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/159463/nea-kontra-metaxy-aigyptou-kai-tourkias#sthash.MtQdPt0N.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.