29/8/13

O ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ!!! Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΜΕ ΤΙ ΟΜΩΣ:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ 
Είναι από τις ειδήσεις, που δεν μπορεί τουλάχιστον για λίγο θα μειδιάσεις, αν δεν ξεσπάσεις σε δυνατά γέλια. Αν μια χώρα που όχι μόνο δεν έχει στρατιωτικές δυνατότητες, ή μάλλον ασήμαντες και δεν υπολογίζεται  διεθνώς, αλλά για να δείξει πρόθυμη, υπάκουη και υποτελής  σε ότι και σε όλα που αποφασίζουν οι μεγάλες δυνάμεις και δη οι ΗΠΑ, σπεύδει πρώτη μαζί με την Γαλλία να δηλώσει παρών στις "επικείμενες" στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, τότε η είδηση προκαλεί κλαυσίγελο, γιατί μιλάμε για επιχειρήσεις, με εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα.
Δεν εξετάζουμε στο παρόν το δίκαιο ή όχι της επιχείρησης αυτής, που για τους λογικούς και εχέφρονες είναι προσχεδιασμένη και προαποφασισμένη , η πρόφαση "δημιουργήθηκε"  τεχνηέντως  και όλοι αναμένουμε την υλοποίησή της, πότε και με ποιον τρόπο.
Ερχόμαστε ξανά στην γείτονα χώρα που μπορεί να δηλώνει έτοιμη να επιτεθεί στην Συρία, όμως δεν μας λέει με τι θα επιτεθεί, αφού ούτε στρατό (ελάχιστος, ανέτοιμος, ανεκπαίδευτος), ούτε πολεμικό ναυτικό, ούτε αεροπορία, ούτε πυραύλους διαθέτει…
Όπως πληροφορηθήκαμε λοιπόν η  Γαλλία και η Αλβανία ήσαν  οι δύο πρώτες χώρες που έχουν εκφράσει την προθυμία τους να επιτεθούν στη Συρία. Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να εξέλθει από την ανυπαρξία του και να ανεβάσει το γόητρο της απούσης διεθνώς Γαλλίας,  κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου δήλωσε ότι “η Γαλλία είναι έτοιμη να τιμωρήσει” τους υπεύθυνους για τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία.

“Η Γαλλία εκφράζει την εντιμότητά της για την τιμωρία εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους”, δήλωσε ο Ολάντ. Βέβαια ο πρόεδρος της "μεγάλης" κάποτε Γαλλίας, δεν διευκρινίζει, αν αύριο το πρωί λέμε, αν διαπιστωθεί ότι αυτοί που έριξαν τα χημικά δεν είναι ο συριακός στρατός, που καταγάγει διαρκώς νίκες τους τελευταίους μήνες κατά των ανταρτών και δεν θα είχε κανένα όφελος να ρίξει χημικά, αφού θα προκαλούσε την διεθνή παρέμβαση, αν λέμε ξανά αποδειχτεί ότι τα χημικά τα έριξαν οι αντάρτες στην Συρία, θα επιδιώξει την τιμωρία, με στρατιωτικές επιχειρήσεις βεβαίως κατά "εκείνων που πήραν την απόφαση να επιτεθούν με αέριο σε αθώους ανθρώπους"; Φυσικά με την ενεργό συμμετοχή της "τρομερής" Αλβανικής στρατιωτικής μηχανής θα προσθέταμε.
Καθόσον όπως έγινε γνωστό, η Αλβανία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, δήλωσε πως θα υποστηρίξει οποιαδήποτε δράση που θα αναληφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους του ΝΑΤΟ εναντίον της Συρίας ,  σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ που επικαλούνται δηλώσεις του απερχόμενου πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.
Η όλη κατάσταση, αν δεν συμπεριλαμβανόταν στην σφαίρα του απόλυτα τραγικού, με αυτά τα απίθανα που συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή, όπου η έννοια του δικαίου και η λογική έχουν εξοβελιστεί, λόγω των οικονομικών συμφερόντων, των θρησκευτικών ιδεοληψιών και του διεθνούς παρεμβατισμού, θα ήταν για να ευθυμήσουμε, που τώρα δυστυχώς μας κάνει να προβληματιζόμαστε σοβαρά για το δυσοίωνο μέλλον που μας επιφυλάσσουν. Ας είναι καλά η γείτονος Αλβανία, που μας προκαλεί έστω και μειδιάματα!!!

1 σχόλιο:

  1. Αυτο το θρασυδειλο εθνος το μονο που ξερει να κανει καλα ειναι να πλιατσικολογει, να βιαζει γυναικες, να σε σκοτωνει αν δεν του δωσεις ενα μεροκαματο, και να εξολοθρευει γεροντια σε ερημωμενα χωρια της ηπειρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.