16/9/13

Ωρα να πούμε και μερικά «όχι»

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Ο κορμός της παράταξης είναι λαϊκός, πατριωτικός και φιλελεύθερος. Στην Ελλάδα δεν έχουμε λόρδους, βαρόνους και φεουδαρχικές οικογένειες πάππου προς πάππου. Ούτε μια ντουζίνα. Αυτοί που σήμερα καμώνονται την «αριστοκρατία» είναι συνήθως απόγονοι δοσίλογων, μαυραγοριτών, σαπρόφυτα του δημοσίου και του κοινοτικού ταμείου, των δημόσιων έργων και προμηθειών, με προγόνους που πιθανότατα ήταν κατσικοκλέφτες ή εκφυλισμένοι απόγονοι άξιων Ελλήνων και δημιουργών.

Η πραγματική αριστοκρατία είναι ο κόσμος της εργασίας. Και αυτή, η αληθινή αριστοκρατία, οι άνθρωποι που αποτελούν το έθνος και τις Ενοπλες Δυνάμεις του, συνήθως υποεκπροσωπούνται. Οι στρεβλώσεις της κομματικής γραφειοκρατίας, τα σόγια και τα στεγανά, μαζί με τη δυσώδη επιρροή των ΜΜΕ, πού και πού επιτρέπουν στους αληθινά άξιους να περάσουν στην πρώτη γραμμή.

Αυτοί οι πολλοί, το αληθινό έθνος που ταυτίζεται με την παράταξη, δεν είναι δεδομένοι. Δεν είναι πρόβατα που, ό,τι και αν κάνουμε, θα ακολουθούν ο ένας πίσω από τον άλλο με τη μούρη χωμένη στην ουρά του μπροστινού τους. Συγχωρούν, έχουν «κομματικό πατριωτισμό», όμως όλα έχουν τα όριά τους.

Ο ρόλος του κόμματος και της ηγεσίας, γενικά μιλώντας, δεν είναι να καθυποτάσσουν τους πολλούς, αλλά να τους πείθουν. Κι αυτό πλέον μπορεί να γίνει μόνο με πράξεις. Δεν μπορείς να πας πολλές φορές στο ταμείο με την επιταγή της ελπίδας ακάλυπτη από πράξεις. Πράξεις με άμεσα και ορατά αποτελέσματα σε δύο επίπεδα: Στο επίπεδο της καθημερινότητας, της ποιότητας ζωής, και στο επίπεδο της διαχείρισης των συμβόλων, με ιδεολογικό περιεχόμενο, που να συγκινεί το αξιακό σύστημα που έχουν μέσα τους οι λαϊκοί, πατριώτες και φιλελεύθεροι Ελληνες. Αυτή είναι η πλειοψηφία. Οποιος την εκφράσει με αξιοπιστία και παράδειγμα ηγεσίας, αυτός θα ηγηθεί πάλι της χώρας.

Ο μέσος Ελληνας, όπως δείχνουν όλες οι μετρήσεις, εξακολουθεί σε συντριπτικό ποσοστό να θεωρεί την ευρωπαϊκή οικογένεια και το ευρώ ασφαλέστερο και πιο επιθυμητό περιβάλλον, σε σχέση με τη βουτιά στο άγνωστο, που είτε επιδιώκουν είτε θα μας οδηγήσουν σε αυτή όσοι τυχοδιώκτες ή αιθεροβάμονες θέλουν να παίξουν τη χώρα στα ζάρια.

Ο Ελληνας, με μια κουβέντα, θέλει -ακόμη τουλάχιστον- να παραμείνει στο ευρώ, έστω και με αιματηρές θυσίες, αρκεί αυτές να πιάνουν τόπο και να έχουν έναν ορίζοντα τέλους.
Ομως η ανάγκη διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και αποτροπής των όποιων κινδύνων εκτιμήθηκαν ως υπαρκτοί οδήγησαν σε τρία πράγματα: Στον ιδρυματικό εγκλωβισμό στη διαχείριση και μόνο αυτή, στην επικίνδυνη και αποδομητική ταύτιση με τα γραφειοκρατικά απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και στην παραμέληση του ιδεολογικού αγώνα και χαρακτήρα της παράταξης. Αυτά, σε συνδυασμό με τις καταιγιστικές κοινωνικές συνέπειες λόγω της ανεργίας, των μισθολογικών περικοπών και της βαριάς ύφεσης, οδηγούν μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων σε επιλογές οργής ή απλώς στην τιμωρητική αδιαφορία.

Οι διπλές περικοπές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν είχαμε υποσχεθεί ότι δεν θα τους πειράξουμε, και τα μεγάλα προβλήματα στην Εθνική Αμυνα λόγω έλλειψης πόρων έπληξαν τον σκληρό πυρήνα της παράταξης.

Εναν χρόνο τώρα και ακόμη, φαίνεται, δεν βρέθηκε το μελάνι για να συμπληρωθεί το κατάπτυστα καθαιρεθέν «Εθνικής» στο υπουργείο Παιδείας.

Ο νέος νόμος περί αλλοδαπών, εναρμονισμένος με το εθνικό συμφέρον, που θα αντικαταστήσει το έκτρωμα Ραγκούση -πρωτοφανή κράχτη για τους δουλέμπορους και τους λαθραίους πελάτες τους-, ακόμη δεν έχει γίνει νόμος του κράτους λόγω της αντίδρασης του ΠΑΣΟΚ. Υπερασπίζεται το κακό που έγινε με ευθύνη του στον τόπο με ένα ακόμη μεγαλύτερο, αρνούμενο τη θεραπεία του.

Ολα αυτά και πολλά άλλα ήταν αποτέλεσμα των αμείλικτων μαθηματικών, των συσχετισμών που αποτύπωσε τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλή των Ελλήνων η λαϊκή ψήφος.

Και αν τα γράφω αυτά, είναι γιατί πρώτο χρέος μου στον αρχηγό που ελεύθερα επέλεξα και στην παράταξη που ανήκω είναι η αλήθεια. Τα επισημαίνω, επίσης, διότι τις απαιτήσεις μου τις έχω από την ηγεσία της παράταξης, που είναι ο φορέας του ιστορικού πατριωτικού καθήκοντος της σωτηρίας της πατρίδας.

Δεν περιμένω εθνική πολιτική από τον υποκριτή τυχοδιώκτη με το... Burberry, τον άθεο που φιλάει την αγιαστούρα, αυτόν που δεν πιστεύει σε τίποτα. Ρηξικέλευθες τομές, ανάπτυξη, επανελλήνιση της Παιδείας, σκληρή υπερήφανη εξωτερική πολιτική περιμένω από τη λαϊκή, πατριωτική και φιλελεύθερη παράταξη, όχι από ψευτοδιεθνιστές των Εξαρχείων και της «Τσίπρας και Κολλητοί Α.Ε.».

Ακόμη υπάρχει πολιτικός χρόνος, τον οποίο όμως θα πρέπει να τον διανύσουμε κυρίως λέγοντας πλέον μερικά σταθερά ΟΧΙ.

Η συνταγή σκοτώνει. Πρέπει να την αλλάξουμε, δείχνοντας στους Ελληνες ότι οι θυσίες τους έπιασαν τόπο, όσο άνισες και αν ήταν, αφού ήρθε το έρμο το πλεόνασμα. Ο δράκος «δεν έχουμε για μισθούς και συντάξεις» πέθανε πια. Ετσι δεν μας λέει ο κ. Στουρνάρας;

"κυριακάτικη δημοκρατία"

12 σχόλια:

  1. Μεγάλε τώρα μας φλόμωσες πολιτική παιδείας, έξω από μίσοι και πάθη, ότι άσσο και κρυφό παπά για εθνική πολιτική χρειάζονται οι διαπλεκόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pick up the phone and call your boss. Stop writing, please or we all vote for XA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "λαϊκή, πατριωτική και φιλελεύθερη παράταξη" του "η Κύπρος κείται μακράν", του "Σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει το όνομα της Μακεδονίας", του "Ευχαριστούμε τους μετανάστες που επέλεξαν την χώρα μας", θα πει τα μεγάλα ΟΧΙ!!!!!!!
    Τι πίνετε εκεί στην Συγγρού, ρε γαμώ την τρέλλα μου μέσα;;;;
    Όσο στα τέσσερα και να πέσετε ρε χαζοχαρούμενοι ελαφροδεξιούληδες, ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι, και δεν θα σας χαριστεί όπως τόσα χρόνια, που τον φλομώνατε μπαρούφες του τύπου "ψηφίστε ΝΔ, να διώξουμε το ΠΑΣΟΚ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξιος ο μισθος σου μισθαρνο των καταστροφεων της δυσμοιρης Ελλαδας.Δεν εισαι τιποτα αλλο απο μια πληρωμενη...νου-ΔΟΥΛΑ και καλο θα ειναι να μην μιλας για δωσιλογους γιατι εσυ και ολο το συναφι σου ανηκεις σε αυτην την συνομοταξια ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χιλιοειπομένα τσιτάτα κρανιδιώτικα....άντε παλληκάρι μου με το καλό... όπλα παλάσκες ζώσου και γιούργια κατά αλβανία-σκόπια και τουρκία...να δούμε ελληναρά μου και καμιά άσπρη μέρα...γιατί οι σαμαροβενιζέλοι μαυρίσαν τις ψυχές μας και τις ζωές μας...όσο για την πρόθεση ψήφου των δημοσκοπήσεων αυτά ειναι αποκλειστικά για τους χρήσιμους ηλίθιους....οψόμεθα στα τενάγη των εκλογών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι περιμένεις από ανθρώπους που πιστεύουν ακόμη στα κόμματα, αυτές τις ελεεινές συμμορίες, που έχουν στο νου τους μόνο την συναλλαγή και την νομή της εξουσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάνω την αυτοκριτική μου. Κάποτε θαύμαζα αυτόν τον άνθρωπο. Προσπαθώ να καταλάβω γιατί και δε με βοηθάει καθόλου ο μπαγάσας. Τι σκέψη; Γεωτρύπανο! Να σου κάνει εξόρυξη ιδέας. Ούτε σε καφενείο του 1980 σε χωριό δεν άκουγες τόσο ψαγμένες ιδέες για πολιτικό, αρθρογράφο, δικηγόρο και άνθρωπο που βάζει την υπογραφή του για το μέλλον μας. Αλλά δεν έχω τίποτα περισσότερο να πω για να μην τον θάψω ολότελα μπορούμε να φανταστούμε τι είναι οι υπόλοιποι γιατί θα πρέπει να του αναγνωρίσω πως είναι σθεναρός πατριώτης και φαίνεται πως έχει αρχές. Συντηρητικές μεν, αλλά έτσι πρέπει να είναι αυτές. Τι να πω; Ο Θεός να μας βοηθήσει. Όχι ο δικός του Θεός. Γιατί φαντάζομαι πως ο Θεός ρίχνει πολύ γέλιο με τα κεριά και τα στραυροκοπήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκυλί που γαυγίζει δεν δαγκώνει.

    Και όπως λέει και ο φίλτατος ομογενής μας πιό πάνω: "Pick up the phone and call your boss. Stop writing, please or we all vote for XA."

    Αν εμείς οι Ελλαδίτες δίνουμε ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ πάνω από 20% στην Χ.Α.(περισσότερο είναι μη κρυβόμαστε) οι Έλληνες εθνικιστές/πατριώτες της ομογένειας είναι τουλάχιστον στο 40%.Τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα φιλε κρανιδιωτη συμφωνουμε, η λαθος συνταγη διορθωθηκε, και δεν μενει πλεον παρα να ριξουμε μεσα μερικες πρεζες οχι και μερικες χιλιαδες απολυμενους. Οσον αφορα το μουλαρωμα του πασοκ στο νομο για τους λαθρομεταναστες! τι κακο βρε παιδι μου, αληθεια με λιγο ρετσινολαδο στον κωλο? μηπως θα μπορουσε να ξεκολλησει το πραμα? Εδω κλεισατε ολοκληρη ερτ χωρις καθολου σαλιο στον λαθρονομο θα κολλησετε?
    Θα ηθελα επισης να μου πειτε τι ακριβως θελω (εκτος απο το ευρω) οσον αφορα την κυβερνηση, να μεινει η να φυγει, δεν εχω κατασταλαξει, αν και με εχετε πεισει οτι διαθετει τον καλυτερο τσελεμεντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κακό με τα Μνημόνια, είναι ότι δεν μπορείς να πείς "ολίγον όχι". Η λές όχι, ή σε καπελώνει..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Το κακό με τα Μνημόνια, είναι ότι δεν μπορείς να πείς "ολίγον όχι". Η λές όχι, ή σε καπελώνει..
    Ελίνα"

    Πες τα βρε Ελίνα!
    Αυτοί με το "ολίγον όχι" στο μνημόνιο μου θυμίζουν το "ολίγον έγκυος".
    Ή είναι ή δεν είναι!

    Όλο αυτό που περνάει η πατρίδα στα χρόνια του μνημονίου μου θυμίζει την ταινία με τον Τιτανικό.
    Μπαίνανε νερά στο αμπάρι και στη πρώτη θέση κάποιοι συνεχίζανε να πίνουν μπράντυ και να ακούν μουσική επιμένοντας ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Κάποιοι το πιστεύανε πραγματικά και κάποιοι άλλοι δεν θέλανε να αποδεχτούν την πραγματικότητα.
    Οι επιβάτες της τρίτης θέσης φωνάζανε..."Νεράαα...βουλιάζουμεεε...θα πνιγούμε, ανοίξτε τις πόρτες". Μέχρι που φτάσανε στον πανικό και τη χρήση βίας για να ανέβουν στο κατάστρωμα.
    Το κοινωνικό καζάνι βράζει και το πολιτικό σύστημα της χώρας αδυνατεί να διαχειριστεί τη κατάσταση. Μετράμε αντίστροφα.
    Η μόνη λύση (καθόλου εύκολη) είναι η ολική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους και ο σχεδιασμός της Ελληνικής παραγωγής σε κάθε τομέα. Παραγωγή, παραγωγή, παραγωγή!
    Ο βρεγμένος τη βροχή δεν πρέπει να τη φοβάται. Γι' αυτά όμως χρειάζεται πολιτική ηγεσία που δεν θα διστάσει για οτιδήποτε μπροστά στο Εθνικό συμφέρον.
    Εθνικό συμφέρον στη παρούσα φάση είναι:
    1)Η θωράκιση των συνόρων
    2)Η ασφάλεια για τον μέσο πολίτη
    3)Η αύξηση των εξαγωγών
    4)Η αύξηση της εσωτερικής κατανάλωσης

    Με υψηλή φορολογία(που αλλάζει κάθε μέρα) και 30% ανεργία αυτά δεν γίνονται.
    Χρειάζεται αλλαγή όσο μεγάλο κι αν είναι το ρίσκο. Μεγάλος ο πόνος, μεγάλο το ρίσκο και ο λαός να ακούσει την αλήθεια από πολιτικούς με όραμα για τη πατρίδα.
    Το σάπιο δικομματικό πολιτικό σύστημα, η διεθνιστική αριστερά καθώς επίσης και οι αρνητές της ύπαρξης των στρατοπέδων συγκέντρωσης και των φούρνων των Ναζί δεν μπορούν να σώσουν τη χώρα. Μέσα από τις κοινωνικές ζυμώσεις θα έρθουν σταδιακά στη πολιτική σκηνή της χώρας νέα πρόσωπα, με ασυμβίβαστες πατριωτικές και δημοκρατικές θέσεις που θα βάλλουν την Ελλάδα σε ανοδική πορεία.
    Πολύ δύσκολος δρόμος αλλά με Εθνική ενότητα και εμμονή στο στόχο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
    Η Ελλάς έχει περάσει πολύ χειρότερα, επέζησε και αναπτύχθηκε.
    Δεν υπάρχουν μονόδρομοι!
    Κλειστοί δέκτες, ανοιχτοί πομποί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελίνα,

    >"Το κακό με τα Μνημόνια, είναι ότι δεν μπορείς να πείς "ολίγον όχι". Η λές όχι, ή σε καπελώνει..<

    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει και η διαπραγμάτευση, αν κανείς είναι διατεθειμένος και ικανός να την κάνει.

    Οι πολιτικοί που μάς έριξαν στα μνημόνια, πολύ φοβούμαι, ότι δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

    Άλλωστε, μην λησμονείς ότι ο Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.