28/9/13

Μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ

Για τις ΗΠΑ αναχωρεί στις 14.00 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπου θα έχει μαραθώνιο συναντήσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον έως την επόμενη Πέμπτη, με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, την Ομογένεια καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και αμερικανικών ΜΜΕ.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Το πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στην Αμερική ξεκινά με εκκλησιασμό στον Ναό του Αγίου Νικολάου την Κυριακή το πρωί, όπου θα χοροστατεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος. Θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ θα δοθεί δεξίωση στην οποία θα παραβρίσκονται οι εκπρόσωποι από όλες τις ομογενειακές οργανώσεις της Αμερικής. Στο ίδιο πλαίσιο, θα έχει συνάντηση και με εκπροσώπους του ομογενειακού Τύπου.
 
Τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί, θα παρακαθίσει σε πρωινό με τους εκπροσώπους της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee), κατά τη διάρκεια του οποίου θα απευθύνει ομιλία καθώς είναι προσκεκλημένος του προέδρου του Παγκόσμιου Ισραηλιτικού Συμβουλίου, Ντέιβιντ Χάρις.
 
Στις 12 το μεσημέρι, είναι προγραμματισμένο γεύμα και συναντήσεις με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει σε στρογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους της JP Morgan, όπου θα παραβρίσκεται και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Ντάιμον. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν στην Ελλάδα.
 
Την Τρίτη, ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ στις 5:30 θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Πίτερσον, που συνεργάζεται με το Ίδρυμα Νιάρχου.
 
Για την Τετάρτη, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και, στη συνέχεια, θα δει μέλη της Γερουσίας και του Κογκρέσου. Μεταξύ άλλων, θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, γνωστό για τις φιλικές απέναντι στην Ελλάδα θέσεις του.
 
Στις 6:30 το απόγευμα, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης βυζαντινής τέχνης στη National Gallery of Art, στην Ουάσινγκτον.
Την Πέμπτη o κ. Σαμαράς θα μεταβεί εκ νέου στη Νέα Υόρκη και θα επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας χημικών Dow Chemical, όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της, Άντριου Λιβέρης. Την ίδια ημέρα, θα έχει συνάντηση με την εκδοτική ομάδα της «Wall Street Journal».
 
Τέλος, στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, προβλέπεται συνάντηση με την ομογενειακή οργάνωση Hellenic Ιnitiative, στην οποία θα παραβρίσκονται, όπως και τον περασμένο Αύγουστο που ήλθαν στην Ελλάδα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Στην Hellenic Initiative συμμετέχουν επιχειρηματίες, που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.
 

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.