20/9/13

Διαψεύδoυν ΕΚΤ και Βενιζέλος δημοσίευμα της Die Zeit για αίτημα «αλλαγής» των στοιχείων για το έλλειμμα

Διαψεύδoυν ΕΚΤ και Βενιζέλος δημοσίευμα της Die Zeit για αίτημα «αλλαγής» των στοιχείων για το έλλειμμα
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος διέψευσε το δημοσίευμα της Die Zeit
Απολύτως ανακριβές χαρακτήρισε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, σύμφωνα με το οποίο ζήτησε την «αλλαγή» των στοιχείων για το έλλειμμα από το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Ασμουσεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, κάλεσε και τον κ. Ασμουσεν να διαψεύσει το δημοσίευμα ώστε «να μη χρειαστεί» να επανέλθει, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο επίμαχο δημοσίευμά της η Die Zeit ανέφερε: «Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο Ασμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Ασμουσεν έμεινε εμβρόντητος: Ακουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί η διαφορά με τους στόχους».

Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε επίσης ότι για τον Γιεργκ Ασμουσεν αυτό είναι χαρακτηριστικό της «παλιάς Ελλάδας».

Η διάψευση από την πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου ήταν άμεση και απόλυτη:

«Το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. Γ. Ασμουσεν – στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές. Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Ασμουσεν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

Η απάντηση της ΕΚΤ το μεσημέρι της Παρασκευής μέσω εκπροσώπου της ήταν: «Το άρθρο δεν είναι σωστό σε αυτό το σημείο, ωστόσο δεν σχολιάζουμε προσωπικές συζητήσεις στελεχών μας».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδει η ΕΚΤ, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, καθώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Ασμουσεν να «πειράξει» τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της.

» Γνωστοί για τα "μαγειρέματα", αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη. Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν».

Απάντηση ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, αναφέρει τα εξής:

«Χθες στην Φρανκφούρτη, ενώπιον του κ. Ασμουσεν, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, υπονομεύοντας εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά.

» Σήμερα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του, έσπευσε να υιοθετήσει ένα απολύτως ανακριβές και γελοίο δημοσίευμα (που περιέχεται στο πλαίσιο προσωπογραφίας του κ. Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε δήθεν από τον κ. Άσμουσεν να αλλάξει τους αριθμούς που περιγράφουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους "γλείφοντας" όψιμα τον κ. Ασμουσεν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.