31/10/13

Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να καταστραφούν στην Αλβανία

Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να καταστραφούν στην Αλβανία
© Φωτογραφία: Flickr.com/erjkprunczyk/cc-by-nc-sa 3.0
Τα συριακά χημικά όπλα μπορεί να μεταφερθούν για καταστροφή στην Αλβανία, ανέφερε το ειδικευμένο αμερικανικό ενημερωτικό δελτίο του δικτύου Global Security Newswire.

Επικαλείται τις δικές του πηγές πληροφοριών και μια σειρά γνωστών μη κυβερνητικών εμπειρογνωμόνων στον τομέα της ασφάλειας και αφοπλισμού.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σε αυτό στοιχεία, η μεταφορά των πολεμικών τοξικών ουσιών από τη Συρία στην Αλβανία για την καταστροφή τους φέρεται να είναι η «πιο πιθανή» εξέλιξη των γεγονότων. Εκτός τούτου, δεν αποκλείεται ότι μαζί με την Αλβανία τα οπλοστάσια των συριακών χημικών όπλων μπορεί να παραλάβουν για καταστροφή το Βέλγιο και η Γαλλία. 
 
http://greek.ruvr.ru/news/2013_10_31/248455149/
 
Η Νορβηγία αρνήθηκε να καταστρέφει τα συριακά χημικά όπλα στο έδαφός της
Η Νορβηγία αρνήθηκε να καταστρέφει τα συριακά χημικά όπλα στο έδαφός της

Η Νορβηγία δεν προτίθεται να καταστρέφει τα συριακά χημικά όπλα στο έδαφός της, όπως της είχε προτείνει νωρίτερα ο ΟΗΕ, - δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Μπεργκ Μπρέντε.

Σύμφωνα με τον Μπρέντε, η καταστροφή των συριακών χημικών όπλων στη Νορβηγία δεν είναι δυνατή, δεδομένου ότι θα συνεπάγεται παραβίαση των χρονικών ορίων, καθορισμένων από τον ΟΗΕ και τον ΟΑΧΟ. Σημείωσε επίσης ότι για την καταστροφή των χημικών όπλων μπορεί να εξεταστεί το έδαφος των ΗΠΑ.

Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ έχουν ζητήσει νωρίτερα από τη Νορβηγία να αναλάβει την καταστροφή 500 τόνων τοξικών ουσιών- δηλαδή το ήμισυ όλων των προβλεπόμενων αποθεμάτων της Συρίας.
 
http://greek.ruvr.ru/news/2013_10_25/247774910/

Τα συριακά χημικά όπλα θα καταστραφούν, άγνωστο όμως πότε και πώς

Τα  συριακά χημικά όπλα θα καταστραφούν, άγνωστο όμως πότε και πώς
Είναι πρόωρο να μιλήσει κανείς συγκεκριμένα για την εξαγωγή των συριακών χημικών όπλων - δηλώθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, σύμφωνα με την οποία τα χημικά όπλα πρέπει να βγουν από τη Συρία το συντομότερο δυνατόν.
 
«Οι πραγματογνώμονες εξετάζουν διάφορες εκδοχές και τεχνικές λύσεις καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου, μεταξύ των οποίων και λύσεις εκτός της χώρας, αλλά η εργασία τους δεν έχει ακόμα τελειώσει» - ενημερώνει το Υπουργείο.
 
Νωρίτερα, ο Κέρι είχε εκφράσει την ελπίδα, ότι το μεγαλύτερο μέρος των χημικών όπλων της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας θα φορτωθεί το ταχύτερο δυνατό σε πλοίο και θα απομακρυνθεί από τη χώρα. 
 
: http://greek.ruvr.ru/news/2013_10_19/247069351/
 

2 σχόλια:

  1. Τα πιόνια των τουρκων, οι αλβανοι, ένα τρομοκρατικό κράτος θα καταστρέψει τα συριακό χημικά όπλα στο έδαφος της ;;; Ωραίο αστείο για ψυχαγωγία
    Ειναι το ίδιο σαν να τα δίνουμε στην Αλ Καιντα να τα καταστρέψει η στην τουρκια .
    Θα τα καταστρέψουν πάνω στο κεφάλι κάποιου θύματος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καθολου παραξενο αφου ως γνωστο η αλβανια διεθετε ενα μικρο χημικο οπλοστασιο το οποιο ομοιως κατεστραφη λιγο μετα την συνολικη καταρρευση του ανατολικου μπλοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.