31/10/13

Ένας αγανακτισμένος πρόεδρος Δημοκρατίας

Το ’χει ξανακάνει. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το σταματήσει. Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένας σεβάσμιος, συμπαθητικός ηλικιωμένος που μπορεί να λέει και μια κουβέντα παραπάνω. Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχων, είναι η φωνή της Ελλάδας στον έξω κόσμο. «Ο ελληνικός λαός ό,τι μπορούσε να δώσει για την κρίση το έδωσε» είπε ο πρόεδρος. «Αν νομίζουν οι Ευρωπαίοι ότι μπορούν να μας εκβιάσουν είναι γελασμένοι. Αυτός ο λαός δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».
Έτσι με μια φράση, ο πρόεδρος συνόψισε όλη την αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα που παραπλανεί τον ελληνικό λαό. Δεν μας δανείζουν οι ευρωπαίοι σύμμαχοί μας, εμείς τους δίνουμε. Δεν μας ζητάνε μετά από 4 χρόνια κρίσης να ισοσκελίσουμε το κόστος του κράτους μας να μην τους ζητάμε κι άλλα δανεικά, μας εκβιάζουν. Κανονικά έπρεπε να μας δίνουν συνέχεια λεφτά, κάθε χρόνο λεφτά. Αν δεν μας δίνουν είναι εκβιαστές.
Και όποτε μαζεύονται πολλά, να σκίζουμε τα μνημόνια, να διαγράφουμε τα χρέη και να ξαναρχίζουμε απ’ την αρχή. Και να περνάμε εμείς καλά κι αυτοί να πληρώνουν.
Έτσι, λοιπόν, δεν φταίει το κράτος του κύριου Παπούλια που ξοδεύει περισσότερα από όσα έχει. Δεν φταίει το κόμμα του κύριου Παπούλια και τα άλλα κόμματα που ασυλλόγιστα ξοδεύουν λεφτά που δεν έχουν και χρεώνουν τα παιδιά τους. Δεν φταίμε εμείς, φταίνε οι άλλοι που δεν μας δίνουνε, συνεχώς, αδιαλείπτως και χωρίς όρους. Γι’ αυτό ανήμερα της εθνικής εορτής του μεγάλου Όχι, θα πούμε κι εμείς το καινούργιο όχι. Ναι στα λεφτά σας, όχι στους όρους του δανείου. Δεν απορρίπτουμε τη δανειακή σύμβαση, που λέει και ο άλλος, τα μνημόνια σκίζουμε.
Αν ήταν ένας άλλος αρχηγός κράτους που έλεγε αυτά τα πράγματα, σήμερα η Ευρώπη θα ήταν ανάστατη, όλοι οι πρωθυπουργοί και των 27 χωρών θα ήταν οργισμένοι, η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη θα το θεωρούσε απίστευτη προσβολή.
4 χρόνια τώρα, κουτσά στραβά, χρηματοδοτούν πάντως την Ελλάδα και ο πρόεδρός της τους αποκαλεί «εκβιαστές». Υιοθετεί δηλαδή την ψεκασμένη, αντιευρωπαϊκή ρητορική της παράνοιας. Αλλά δεν δίνει κανένας σημασία, κι αυτό είναι το χειρότερο. Το ’χουν πάρει απόφαση, η Ελλάδα είναι απροσάρμοστη χώρα, ανεπίδεκτη, παράλογη, κουτοπόνηρη. Ό,τι θέλουν λένε, αρκεί να τρέχουν τα δανεικά.
Αυτό όμως κάποτε πρέπει να τελειώσει. Είναι προσβολή οι δηλώσεις αυτές, όχι για τους λαούς της Ευρώπης μόνο, κυρίως για μας τους ίδιους. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα. Εκπροσωπούν μόνο την Ελλάδα της δημαγωγίας, της παραπλάνησης, των δανεικών, της τζάμπα μαγκιάς. Κυριολεκτικά του τζάμπα. Με τα λεφτά των άλλων.
Αυτή η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει. Δεν είναι δικιά μας. Κι ας αρχίσουμε από τα εύκολα. Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να λέει ό,τι να ’ναι. Ένας πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να λέει την αλήθεια, όχι να χαϊδεύει και να παραμυθιάζει το λαό του, για να μην τον κυνηγάνε από τις παρελάσεις όπως πρόπερσι.
Φώτης Γεωργελές

6 σχόλια:

  1. Επαναλαμβάνω ένα σχόλιο για την καλοσύνη των ξένων να μας δανείζουν:

    Καλά είναι αυτά τα άρθρα για να κάνουμε γυμναστική στα νεύρα μας.
    Ποιό είναι αυτό το κύριος που γράφει ότι απευθυνθήκαμε στην καλοσύνη των ξένων. Ποια καλοσύνη ορέ ζυγούρι;
    Όταν εδώ κουρεύτηκαν κατά 80% τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κρατούσαν στα χέρια τους Έλληνες, η ΕΚΤ τράπεζα κέρδισε 45% ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
    Μήπως αυτό ΔΕν είναι τοκογλυφία;
    Όταν η Γερμανική Τράπεζα δανείζεται από την ΕΚΤ (που είναι ΚΑΙ η δική μας τράπεζα, αφού έχει πάρει τον χρυσό μας) με 0 σπρέντ και μετά δανείζει εμάς με 5-6 ή 7% αυτό λέγεται καλοσύνη των ξένων.

    Έχουμε γίνει ένας λαός ηλιθίων, αγράμματων και δοσίλογων.

    Πώς τολμάνε να μιλάνε ακόμα για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

    Να διώξουμε τους δημόσιους υπαλλήλους και να πάρουμε Πακιστανούς που είναι φτηνοί και ανασφάλιστοι. Κάποιοι θα πλουτίσουν και τα ταμεία μας θα αδειάσουν μέχρι να μην δίνονται πια συντάξεις και να μην παρέχεται δημόσια υγεία και παιδεία.

    Καλά είναι όλα αυτά. Στο τέλος θα πεθάνουμε. Καλό είναι και αυτό.
    Αφού δεν μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι, ας πεθάνουμε.

    Βέβαια θα πεθάνουμε στην λάσπη, αλλά ποιός νοιάζεται! Ασε πρώτα να διώξουμε τους δημόσιους υπαλλήλους και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακράν η πιο ακριβοπληρωμένη γλάστρα του πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τα καταχράστηκε ο ελληνικός λαός τα λεφτα .
    Λίγοι διαφθαρμενοι κυβερνητικοί και επιχειρηματιες τα πήραν και τα έκρυψαν ΟΧΙ ο ελληνικός λαός που υποφέρει σήμερα εξαιτίας των
    Χειροκροτώ τα λόγια του προέδρου και αναγνωρίζω
    την ύπουλη προπαγάνδα σου
    Είπες η Ελλάδα πρέπει να τελειώσει ;; Γεωργελε ναργιλε τουρκε piece of shit
    Na ευχαριστεις την Ελλάδα που σε ανέχεται μα όλοι οι προδότες έχουν την ώρα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι η Ελλάδα προδόθηκε από ελληνόφωνους κυβερνήτες να μην το αμφισβητεί κανένας.
    Το ότι το χρέος δημιουργήθηκε τεχνητά με μοναδικό σκοπό να διαλύσουν την Ελλάδα και να αρπάξουν τζάμπα όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, επίσης.
    Πριν μπούμε στην περιπέτεια των μνημονίων είχαμε μια πολύ καλή πρόταση από την Νορβηγία.
    Δεν μου αρέσει να κάνω παραπομπές στα σχόλιά μου αλλά ούτε και να αναδημοσιεύω άλλα σχόλια.
    Όμως θα κάνω παραπομπή για μια και μοναδική φορά. Και πιστέψτε με αξίζει τον κόπο.
    Γιατί καλές είναι οι προτροπές προς τον πρόεδρο της δημοκρατίας (sic), να μην λέει ότι θέλει, αλλά δεν μπορεί κι καθένας να λέει ότι θέλει ρίχνοντας νερό στο μύλο όλων αυτών που έφεραν τη δυστυχία στον ελληνικό λαό.
    Διαβάστε λοιπόν στον σύνδεσμο που ακολουθεί και θα καταλάβετε πολλά:
    http://www.antinews.gr/2011/06/02/104063/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν η Ελλάδα δεν είχε περιέλθει στα σημερινά χάλια, δεν θα είχε ανάγκη από πάτρωνες και εκβιαστές. Ο Παπούλιας έπαιξε κι αυτός τον δικό του ρόλο στην καταστροφή της χώρας. Ήταν, κατά δήλωσή του, ένας απ’ αυτούς που δάνεισαν τον αλήστου μνήμης Παπανδρέου, για να κτίσει το κατά Γιαννόπουλο «κωλόσπιτο» της Εκάλης. Ήταν μέσα στην διαφθορά βουτηγμένος μέχρι τον λαιμό.

    Ας αφήσει τώρα τους λαϊκισμούς και ας στρέψει τα βέλη του στους πρώην συντρόφους του, που εξακολουθούν να ζουν στην κοσμάρα τους, σιτιζόμενοι πλουσιοπάροχα, από τον υστέρημα των εξαθλιωμένων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Χρήστο, μην ξεχνάς ότι το καλούπι της γλάστρας, έχει φτιαχτεί εδώ και τρείς περίπου δεκαετίες.
    Ετσι το ήθελαν, έτσι το κατασκεύασαν "κάποιοι", κάποτε και έτσι, έμεινε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.