20/10/13

Η Μακεδονία του Αλέξανδρου λογοκρίνεται από τον ΟΗΕ

Κωνσταντίνος Χολέβας - Πολιτικός Επιστήμων
Από το μαχητικό ιστολόγιο history-of-macedonia.com.πληροφορηθήκαμε ότι ο ΟΗΕ αναγκάσθηκε να λογοκρίνει επίσημο δημοσίευμά του στο διαδίκτυο επειδή ενοχλήθηκαν οι σκοπιανοί.
Συγκεκριμένα στις 27.9.2013 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανήρτησε σε επίσημη ιστοσελίδα περίληψη της ομιλίας του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Νίκολας Γκρούεφσκι στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.
Το άρθρο κατέληγε στο τέλος με την ακόλουθη επισήμανση: «Η Ελλάδα χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία για τη δεύτερη σε μέγεθος περιφέρειά της, η οποία κατά την αρχαιότητα είχε κατοίκους ελληνικής εθνικότητος και των οποίων το πιο διάσημο μέλος ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος». Φαίνεται ότι αυτό το σχόλιο ενόχλησε βαρύτατα τους σκοπιανούς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και ο ΟΗΕ αφήρεσε την τελευταία φράση από το κείμενο.
Έτσι η ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αν και αρχικά προβλήθηκε από κάποιον υπάλληλο του ΟΗΕ που γνωρίζει ιστορία, τελικά έπεσε θύμα του σκοπιανού εθνικισμού και ψευδομακεδονισμού. Το ερώτημα που με απασχολεί είναι γιατί ο ΟΗΕ υποκύπτει τόσο εύκολα στις απαιτήσεις ενός κρατιδίου, το οποίο ούτε καν το συνταγματικό του όνομα δεν κατόρθωσε μέχρι τώρα να επιβάλει σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό.
Δύο είναι οι εξηγήσεις που δίνω. Πρώτον η συστηματική και μεθοδική προσπάθεια των γειτόνων μας να οικειοποιηθούν οτιδήποτε αρχαιοελληνικό, ελληνιστικό και βυζαντινό στοιχείο τούς συμφέρει. Δεύτερον η δική μας υποχώρηση από την αρχική μας θέση για το όνομα. Ξεκινήσαμε με την πανελλήνια απόφαση να μην παραχωρήσουμε το ιερό όνομα της Μακεδονίας, το οποίο είναι η ψυχή μας, όπως δήλωσαν ο Ελύτης, ο Ανδρόνικος και άλλοι διανοητές. Κάναμε μία υποχώρηση καλής πίστεως αποδεχόμενοι τη σύνθετη ονομασία. Προσωπικά διαφώνησα από την αρχή με αυτή την υποχώρηση, αλλά κατανοώ σε ένα βαθμό τους υποστηρικτές της. Κολύμπησαν σε θολά νερά ελπίζοντας ότι τα Σκόπια θα υποχωρήσουν και θα βρεθεί κάποια  λύση. Αποτέλεσμα μηδέν. Τα Σκόπια αποθρασύνθηκαν από την παραχώρησή μας. Δεν υποχωρούν ούτε χιλιοστό από τις αρχικές τους θέσεις.
Ὁταν η Ελλάδα υποχωρεί και τα Σκόπια μένουν σταθερά, τότε το αποτέλεσμα το βλέπουμε χειροπιαστό. Οι πλαστογράφοι παρεμβαίνουν στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών και η αναφορά στην ελληνικότητα του Αλεξάνδρου εξαφανίζεται εν μια νυκτί. Να επανέλθουμε, λοιπόν, στην αρχική μας θέση: Δεν δεχόμαστε τη σύνθετη ονομασία.
Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

8 σχόλια:

  1. Κανονικά έτσι πρέπει, το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του δεν ε΄χουν καμία σχέση με τους ανθρώπους αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ερώτημα είναι γιατί ο ΟΗΕ υποκύπτει τόσο γρήγορα στις πιέσεις των Σκοπιανών;
    Ποιοί θέλουν τελικά να τους κάνουν το χατήρι και γιατί;
    Και με ποιό δικαίωμα παραποιούν γι΄αυτόν τον λόγο, την Ιστορία μας;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΚΑΒΑΙΩΝ Α ΚΑΙ ἐγένετο μετὰ τὸ πατάξαι ᾿Αλέξανδρον τὸν Φιλίππου τὸν Μακεδόνα, ὃς ἐξῆλθεν ἐκ τῆς γῆς Χεττειείμ, καὶ ἐπάταξε τὸν Δαρεῖον βασιλέα Περσῶν καὶ Μήδων καὶ ἐβασίλευσεν ἀντ᾿ αὐτοῦ πρότερος ἐπὶ τὴν ῾Ελλάδα. 2 καὶ συνεστήσατο πολέμους πολλοὺς καὶ ἐκράτησεν ὀχυρωμάτων πολλῶν καὶ ἔσφαξε βασιλεῖς τῆς γῆς· 3 καὶ διῆλθεν ἕως ἄκρων τῆς γῆς καὶ ἔλαβε σκῦλα πλήθους ἐθνῶν. καὶ ἡσύχασεν ἡ γῆ ἐνώπιον αὐτοῦ, καὶ ὑψώθη, καὶ ἐπήρθη ἡ καρδία αὐτοῦ. 4 καὶ συνήγαγε δύναμιν ἰσχυρὰν σφόδρα καὶ ἦρξε χωρῶν καὶ ἐθνῶν καὶ τυράννων, καὶ ἐγένοντο αὐτῷ εἰς φόρον. 5 καὶ μετὰ ταῦτα ἔπεσεν ἐπὶ τὴν κοίτην καὶ ἔγνω ὅτι ἀποθνήσκει. 6 καὶ ἐκάλεσε τοὺς παῖδας αὐτοῦ τοὺς ἐνδόξους τοὺς συντρόφους αὐτοῦ ἀπὸ νεότητος καὶ διεῖλεν αὐτοῖς τὴν βασιλείαν αὐτοῦ ἔτι ζῶντος αὐτοῦ. 7 καὶ ἐβασίλευσεν ᾿Αλέξανδρος ἔτη δώδεκα καὶ ἀπέθανε. 8 καὶ ἐπεκράτησαν οἱ παῖδες αὐτοῦ ἕκαστος ἐν τῷ τόπῳ αὐτοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΑΝΙΗΛ 8,20 ὁ κριός, ὃν εἶδες, ὁ ἔχων τὰ κέρατα βασιλεὺς Μήδων καὶ Περσῶν. 21 ὁ τράγος τῶν αἰγῶν βασιλεὺς ῾Ελλήνων· καὶ τὸ κέρας τὸ μέγα, ὃ ἦν ἀναμέσον τῶν ὀφθαλμῶν αὐτοῦ, αὐτός ἐστιν ὁ βασιλεὺς ὁ πρῶτος. 22 καὶ τοῦ συντριβέντος, οὗ ἔστησαν τέσσαρα κέρατα ὑποκάτω, τέσσαρες βασιλεῖς ἐκ τοῦ ἔθνους αὐτοῦ ἀναστήσονται καὶ οὐκ ἐν τῇ ἰσχύϊ αὐτοῦ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι βασίζεται στο ψέμα ή τη βία καταρρέει αργά ή γρήγορα.
    Η Вардарска бановина(Vardarska banovina) και οι κάτοικοι της δεν έχουν καμία σχέση με την Αρχαία Μακεδονία, τον Μέγα Αλέξανδρο κι όλα όσα γενικότερα διεκδικούν από τη δικιά μας ιστορία.
    Ο πληθυσμός της χώρας τους είναι αλβανικός και σλαβικός. Έχουν τη δικιά τους ιστορία και πολιτισμό και πρέπει όπως κάθε λαός να είναι περήφανοι γι αυτό.
    Δεν πρέπει να μαθαίνουν ψέμματα στο λαό και να έχουν επεκτατικές βλέψεις για να αποφύγουν το διαμελισμό με τη δήθεν ενιαία εθνική ταυτότητα τους. Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες. Η Ελλάδα είναι το μόνο γειτονικό τους κράτος που πραγματικά μπορεί να τους βοηθήσει στην επιβίωση τους αρκεί να αλλάξουν τις ακραίες απόψεις τους.

    Ένα περιστατικό μεταξύ Σκοπιανών και Ελλήνων στη Βόρειο Ελλάδα το καλοκαίρι του 2007. Για να καταλάβουν όλοι πως δηλητηριάζουν τη νέα γένια Σκοπιανών με ιστορικά ψεύδη.
    Σε παιδική κατασκήνωση για δύο βδομάδες κλήθηκε (με 50% έκπτωση) αθλητικός σύλλογος πολεμικών τεχνών από τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνει επίδειξη. Ο σύλλογος αποδέχθηκε τη πρόσκληση αποστέλλοντας την αφρόκρεμα(10 αθλητές από τα παιδικά τμήματα και 12 από τα εφηβικά τμήματα) εκ των 194 τότε αθλητών του.
    Στην ίδια παιδική κατασκήνωση φιλοξενούνταν την ίδια χρονική περίοδο και παιδικές ποδοσφαιρικές ομάδες(παιδικά και εφηβικά τμήματα). Ανάμεσα τους και μια παιδική ποδοσφαιρική ομάδα από τα Σκόπια.
    Κατά την άφιξη της ομάδας πολεμικών τεχνών καθυστέρησαν να τους τακτοποιήσουν διότι ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης κοίταξε να βολέψει σε καλύτερα σπιτάκια τους Σκοπιανούς(!) που φτάσανε και εκείνοι με πούλμαν περίπου την ίδια στιγμή.
    Αυτό ήταν το πρώτο "καμπανάκι" που προκάλεσε εκνευρισμό ιδίως στο εφηβικό τμήμα με τον δάσκαλο-προπονητή(Πόντιο στη καταγωγή) να συστήνει ψυχραιμία την οποία όμως κι εκείνος κόντεψε να χάσει όταν πληροφορήθηκε ότι το σπιτάκι για τους 12 έφηβους αθλητές του θα ήταν δίπλα στις τουαλέτες με ότι συνεπάγεται αυτό από μυρωδιές, μύγες κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά μετά από διπλωματική αντίδραση του προπονητή βρέθηκε μια κάποια λύση που ηρέμησε(κάπως) τα πνεύματα. Οι 12 έφηβοι αθλητές πολεμικών τεχνών μείνανε στο παραδίπλα σπιτάκι από τις τουαλέτες το οποίο είχε δύο εισόδους. Κατά σατανική σύμπτωση από τη μια πλευρά του σπιτιού ακριβώς απέναντι έμενε το εφηβικό τμήμα της ομάδας ποδοσφαίρου των Σκοπιανών σε καινούργιο σπιτάκι της κατασκήνωσης. Για τις επόμενες 15 μέρες θα ήταν γείτονες και εκεί άρχισαν σταδιακά τα "ωραία".
    Την επόμενη μέρα ένας εκ των αθλητών της Ελληνικής ομάδας που πάντα ξύπναγε πιο νωρίς απ' όλους σηκώθηκε να πάει να πλυθεί. Φορούσε το διαφημιστικό-αναμνηστικό κοντομάνικο μπλουζάκι που φορούσαν άλλοι 5 συναθλητές-παιδικοί φίλοι του σε ανάμνηση της πανελλήνιας νίκης τους πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα. Το μπλουζάκι στο πίσω μέρος έγραφε το όνομα του συλλόγου, τα 6 ονοματεπώνυμα με τις υπογραφές των παιδιών και κάτω "GML Greek Macedonian Lions". Το σύνθημα αυτό τα παιδιά μετά την πανελλήνια νίκη το καθιέρωσαν. Το είχαν κάνει στάμπα επειδή όταν είχαν κατέβει Αθήνα για το Πανελλήνιο ο Πόντιος προπονητής τους ειδικά στους 6 επίλεκτους του έλεγε στο πούλμαν σε όλη τη διαδρομή για να τους ντοπάρει "Θα πάμε κάτω και θα τα σαρώσουμε όλα, σας θέλω λιοντάρια, μακεδονικά λιοντάρια!". Μετά τη νίκη το "Μακεδονικά λιοντάρια" καθιερώθηκε μεταξύ των παιδιών που συμμετείχαν και πήραν θέσεις στο πρωτάθλημα και το κάνανε στάμπα στα μπλουζάκια.
    Εκείνο το πρωί λοιπόν (χτύπησε το δεύτερο "καμπανάκι")στη κατασκήνωση το μπλουζάκι δεν άρεσε σε έναν από την ποδοσφαιρική ομάδα των σκοπιανών απέναντι και γέλασε ειρωνικά στους άλλους. Ο Έλληνας αθλητής με την οδοντόβουρτσα ενώ πλενόταν είδε στο καθρέφτη τι έπαιξε πίσω από τη πλάτη του και γύρισε σοβαρός και κοίταξε. Υπήρξε μια στιγμή "παγώματος" την οποία διέκοψε η εμφάνιση δυο συναθλητών του με τα ίδια μπλουζάκια και του προπονητή που μόλις είχε σηκωθεί κι αυτός με τη πετσέτα στο χέρι. Ο προπονητής πιθανότατα από την συγκρατημένη αλλά και ταυτόχρονα εκνευρισμένη έκφραση του αθλητή τον ρώτησε τι έχει κι αυτός απάντησε: "Δάσκαλε ξύνονται αλλά ευτυχώς υπάρχει πισίνα. Καλημέρα".
    Το ίδιο βράδυ χτύπησε το τρίτο "καμπανάκι". Το βραδινό γεύμα της κατασκήνωσης ήταν ατομικές πίτσες. Τα παιδιά είχαν κάνει προπόνηση και πεινούσαν παραπάνω.Λογικό. Η γυναίκα του προπονητή πήγε να ζητήσει εξτρά ταψί για το παιδικό και για το εφηβικό τμήμα. Της το αρνήθηκαν γιατί λέει δεν θα έφταναν για όλους. Έτσι αρχικά συμβιβάστηκαν εκτός από τον επίμονο έφηβο μαθητή που συνέχιζε να λέει στο προπονητή του ότι "Δάσκαλε εγώ αυτόν τον σαλιάρη δεν τον εμπιστεύομαι.Δες βλέμμα που έχει. Θα φάμε πίτσα θέλει δεν θέλει ο...μπιπ". Κάποια στιγμή είδαν στο τραπέζι των σκοπιανών δεύτερο ταψί.Οι υπεύθυνοι καλοπιάνανε με λίγα λόγια τα ξένα παιδιά(Σκόπια, Αγγλία, Ολλανδία, Αυστρία) αθλητικών ομάδων διαφόρων αθλημάτων και τα δικά μας τα παιδιά άστα να πεινάσουν μωρέ..δεν έχει εξτρά μερίδα γι' αυτά.
    Εκεί ο μαθητής πήρε ανάποδες και σηκώθηκε χωρίς άδεια λέγοντας σε συναθλητές του εφηβικού τμήματος ένα ψυχρό "Πάμε" για να τον ακολουθήσουν. Ο Πόντιος προπονητής "πάγωσε" αλλά δεν μπορούσε πλέον να ελέγξει τη κατάσταση το μόνο που πρόλαβε να πει ψιθυριστά στους αθλητές του "Παιδιά όχι φασαρίες, ήρεμα, ψυχραιμία" και στη συνέχεια (αφού βεβαιώθηκε ότι εντάξει δεν θα το πάνε μέχρι και ξύλο) να κάνει πλάκα με τους μικρούς(7-13) αθλητές και τη γυναίκα του "Ωωχ παιδιά τα πήρανεεε, ο...(όνομα μαθητή του)θα δώσει τελεσίγραφο".
    Η διαπραγμάτευση με τον υπεύθυνο κοινοτάρχη εστιατορίου κατασκήνωσης έγινε ως εξής:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίμονος αθλητής(με καλή διάθεση αρχικά και χαμόγελο): "Μάστορα μήπως υπάρχει εξτρά ταψί με πίτσες γιατί η ομάδα δεν χόρτασε και πεινάει αρκετά"
    Υπεύθυνος(απότομος): "Είπα πριν και στη γυναίκα του προπονητή σας ότι δεν έχουμε άλλο"
    Επίμονος αθλητής: "Για τις άλλες ομάδες βγάλατε εξτρά αν δεν κάνω λάθος"
    Υπεύθυνος(νευριασμένος): "Δεν θα μου πεις εσύ τη δουλειά μου"
    Επίμονος αθλητής (νευριασμένος): "Όχι δεν θα σας πω τη δουλειά σας. Θα κάνουμε τη δική μας δουλειά και έλα να μας εμποδίσεις".
    Αρπάξανε το ταψί με πειρατικό τρόπο μέσα από το μαγειρείο και το πήγανε στο τραπέζι "Μάγκες ορμάτε και τσακίστε το". Ο άλλος έτρεξε και φώναξε από το σι μπι τον γενικό υπεύθυνο ο οποίος έφτασε να ζητήσει και τον λόγο. Ο ψύχραιμος προπονητής νευρίασε τελικά κι αυτός αλλά πριν προλάβει να μιλήσει απάντησε για όλους ο επίμονος μαθητής του "Χθες που μας πουλήσατε για να δώσετε καλύτερο σπιτάκι στους Σκοπιανούς δεν μιλήσαμε, σήμερα μας είπατε ψέμματα για τα ταψιά και μας ζητάτε και τον λόγο?! Ποιος νομίζεις ότι είσαι? Θα σε φοβηθούμε και μας φωνάζεις? Αντε γ.. καλοκαιριάτικα και συ και οι Σκοπιανοί σου και τα ταψιά σου μη στα φέρουμε στο κεφάλι! Κάνουμε υπομονή κάνουμε υπομονή αλλά τέρμα η υπομονή!".
    Εκεί τινάχτηκε η "αποθήκη".
    Ο καβγάς συνεχίστηκε έντονος, με "γαλλικά" και τελικά υπήρξε αποκλιμάκωση αλλά τα βλέμματα μαρτυρούσαν ότι αυτό ήταν προσωρινό. Οι επόμενες μέρες τελικά πέρασαν ήσυχα(ανακωχή), έγινε η επίδειξη του συλλόγου η οποία ενθουσίασε όλη τη κατασκήνωση και το προτελευταίο βράδυ στο κεντρικό γήπεδο μετά από πρόσκληση τον Σκοπιανών παίξανε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα η ποδοσφαιρική ομάδα των Σκοπιανών με την Ελληνική των πολεμικών τεχνών. Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε το εξής θέμα όμως:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Σκοπιανοί με τους δυο προπονητές τους ζητούσαν δίπλα από τον τίτλο της ομάδας του συλλόγου τους στον πίνακα και ένα "-ΜΚ".
    Ο δικός μας ο...των "δημοσίων σχέσεων" της κατασκήνωσης προσπαθούσε λέει να βρει μία μέση λύση να γράφει "-FYROM" και σε μας "-GR". Αντί να αρνηθεί ο...να μπει και εθνική ταυτότητα τσίμπησε τη παγίδα των σκοπιανών. Τόσο έξυπνος!
    Τελικά ο Ελληνικός σύλλογος πολεμικών τεχνών απάντησε ότι δεν δέχεται το ΜΚ και όσον αφορά για εκείνον δεν θέλει το "-GR" αλλά εφόσον χρειαστεί να μπει και εθνική ταυτότητα στις ομάδες στο τίτλο στον πίνακα θέλει το όνομα του συλλόγου και "-Ηellas" αλλά σε καμία περίπτωση ΜΚ στο πίνακα. Ο ένας εκ των δύο Σκοπιανών προπονητών με δυο τρεις ποδοσφαιριστές του επιμένανε στη σκληρή γραμμή του "-ΜΚ" και η κατάσταση πάλι γινόταν άσχημη γιατί ο ένας σκληροπυρηνικός εκ των έφηβων σκοπιανών ποδοσφαιριστών είπε κάτι βλακείες στα αγγλικά για τη καταγωγή του Μ. Αλέξανδρου στον δικό μας "επίμονο" και τους χώρισαν οι ψυχραιμότεροι γιατί..."αγαπιόντουσαν υπερβολικά".
    Ο Πόντιος προσπαθούσε να ηρεμήσει το εφηβικό τμήμα αλλά τα μισά και παραπάνω "λιοντάρια" του ήταν σε αγριεμένη κατάσταση λέγοντας ένα από αυτά (το επίμονο): "Δάσκαλε επίτηδες μας καλέσανε σε φιλικό αγώνα τα που..κια για να μας ταπεινώσουν με το ΜΚ,τους έτσουξε τόσες μέρες το σύνθημα μας στα μπλουζάκια μας, θα τους φυτέψουμε!!!"(προφητική δήλωση από κάθε άποψη).
    Ο προπονητής ξανά "Παιδιά ηρεμία θα του νικήσουμε μέσα όταν ξεκινήσουμε".
    Τελικά αποφασίστηκε να μπουν μόνο τα ονόματα των συλλόγων στο πίνακα. Το ματς ήταν δυνατό με πολλά "κλαδέματα" και έληξε 4-4. Πήγε παράταση. Κατέληξε πέναλτι και ο Ελληνικός σύλλογος πολεμικών τεχνών κέρδισε παρόλο που έπαιζε εναντίον ποδοσφαιρικού συλλόγου..Οριακά και ίσως από καθαρή τύχη στα πέναλτι ναι αλλά νίκησε! Αυτό μετράει. Τους "φύτεψε". Την ημέρα αναχώρησης μέσα στο πούλμαν έπαιζε το "Μακεδονία ξακουστή". Οι Σκοπιανοί κάθονταν στο κυλικείο της κατασκήνωσης, βλέπανε που βάζανε οι Έλληνες αθλητές(ηλικίας 7- 20 ετών) τις αποσκευές και ο ένας προπονητής(ήταν εύστροφος αυτός είχε φανεί από την αρχή..πονηρός) τους πρέπει να ήξερε Ελληνικά γιατί είχε μια έκφραση απαίσια. Μπαίνανε οι σάκοι χέρι με χέρι μέσα και τα παιδιά μαζί με το cd να παίζει τραγουδούσαν. Τα μικρής ηλικίας σιγανά με παιδική αθωότητα, τα "γαιδούρια" δυνατά να ακούγονται μέχρι το κυλικείο. Ήταν συγκινητικό. Δεν ξεχνιούνται τέτοιες στιγμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.