28/10/13

Ο τελευταίος αντάρτης…

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός
20131026-151130.jpg Θλίψη με τυλίγει, καθώς τούτες τις ώρες, ξεχύνονται στο μυαλό μου σαν ατίθασα άλογα, μνήμες από το παρελθόν. Τότε που ήρωες αγωνιστές, πολεμούσαν στα βουνά με πολυπληθέστερους εχθρούς, με επίδοξους κατακτητές που είχαν βαρύτερο και καλύτερο οπλισμό.

Αναγκαστικά συγκρίνω τους πολιτικούς εκείνης της εποχής με τους σημερινούς.
Τότε υπήρχε ο Ιωάννης Μεταξάς που η σύγχρονοι «δημοκράτες» και «προοδευτικοί» αρέσκονται να τον χαρακτηρίζουν φασίστα.
Κι απορία δημιουργεί το γεγονός, πως ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος, τον είχε ορίσει πρώτο υπασπιστή του!
Αυτός ο φασίστας όμως, σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας, είπε ΟΧΙ στον φασισμό! Μαζί του κι όλοι οι πολιτικοί εκείνης της εποχής, μαζί τους όλοι οι Έλληνες.

Σήμερα υπάρχουν πολιτικοί δημοκρατικοί, σοσιαλιστές, προοδευτικοί, φιλελεύθεροι, που όχι μόνο δεν αντιστάθηκαν στους αιμοσταγείς οικονομικούς κατακτητές, αλλά σαν σύγχρονοι Εφιάλτες, άνοιξαν τις κερκόπορτες και χωρίς να δώσουν έστω και μία εικονική μάχη, τους παρέδωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

«Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεταξάς δε συμμάχησε με καμία φασιστική χώρα. Η βασική διαφορά του καθεστώτος του Μεταξά με τα φασιστικά ήταν ότι στηριζόταν στη δύναμη του στρατού, ο οποίος αρκείτο στη βεβαιότητα ότι δεν θα επανέλθουν οι βενιζελικοί αξιωματικοί. Επομένως, πλην των εξωτερικών αυτών χαρακτηριστικών, ο Μεταξάς χρησιμοποίησε τις κλασσικές μεθόδους κάθε δικτάτορα.» (Βικιπαιδεία – Ελεύθερη Εγκυκλοπαίδεια)

Ο Μεταξάς στο ημερολόγιο του ανέλυσε εκτενώς την απόφασή του σε ανακοίνωσή του προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του Αθηναϊκού Τύπου στο Γενικό Στρατηγείο (ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία»), στις 30 Οκτωβρίου 1940.
Όπως σημειώνει, αν αποδεχόταν το τελεσίγραφο, θα επαναλαμβανόταν ο Εθνικός Διχασμός του 1916, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί στον πόλεμο αποδυναμωμένη και με τις δυνάμεις της διασπασμένες.
Φυσικά η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Αγγλία και η Τουρκία θα εκμεταλλεύονταν το γεγονός και θα καταλάμβαναν αμφισβητούμενες περιοχές όπως τη Μακεδονία, το Αιγαίο, τη Θράκη κ.α.
Ήταν λοιπόν κατά την άποψή του η ύστατη λύση για να διασφαλίσει τα συμφέροντα της Πατρίδας του. Επιπλέον πίστευε στην σίγουρη νίκη των αγγλοσαξονικών δυνάμεων και ότι η Ελλάδα θα αποκόμιζε τα Δωδεκάνησα.

Δεν θα ακολουθήσω σκέψεις ορισμένων αν ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν φασίστας ή όχι.
Αυτό έχει να κάνει με την πολιτική που εφήρμοσε και που ασφαλώς είχε δικτατορικά χαρακτηριστικά καθώς και θετικές κι αρνητικές παρεμβάσεις.

Στέκομαι όμως στην απόφασή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας στην κρίσιμη αυτή ώρα. Κι αν η απόφασή του αυτή, να πει το ΟΧΙ, ήταν προς όφελος ή προς ζημία της χώρας.

Γι’ αυτό γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και δεν γιορτάζουμε την 4η Αυγούστου.
Την 28η Οκτωβρίου εορτάζουμε την εθνική απόφαση που έλαβε η τότε κυβέρνηση Ιωάννη Μεταξά κι όχι την διακυβέρνηση της χώρας από το 1936 έως το 1941 από τον Ιωάννη Μεταξά.

Πρέπει να έχουμε το ψυχικό αλλά και πνευματικό μεγαλείο, να λέμε αλήθειες, γιατί τότε μόνο θα πάμε μπροστά, θα μπορούμε πιο εύκολα να ξεπερνάμε διχαστικά μηνύματα που σκόπιμα οι πολιτικάντηδες και οι «δημοκράτες» μας βάζουν στον δρόμο μας.

Ερχόμαστε όμως στο σήμερα.
Σ’ αυτό το μαύρο σήμερα. Στο μαύρο σήμερα που πρωθυπουργοί, πολιτικοί, κόμματα, πήρανε αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων.

Είναι γεγονός, ότι την παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές δεν την έκαναν φασίστες.
Την έκαναν – καθώς θέλουν να λέγονται – δημοκράτες σοσιαλιστές. Ούτε καν δεξιοί. Την χώρα παρέδωσε στα νύχια των δανειστών, ο Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα του.

Είναι γεγονός επίσης, ότι η Ελλάδα τότε μπορούσε να αποφύγει τα μνημόνια, αφού στον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας είχανε γίνει σχετικές εισηγήσεις. Όμως εκείνος, μαζί με τους βουλευτές του, πήρανε μία απόφαση, απόφαση σκλαβιάς για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ξαναγυρίζοντας στο παρελθόν, βλέπω πως όταν η Γερμανική μπότα, πάτησε και βεβήλωσε το ελληνικό έδαφος, χιλιάδες Έλληνες πατριώτες βγήκαν στα βουνά και πολέμησαν τον κατακτητή.
Δεν λογάριασαν τη ζωή τους, την οικογένειά τους, την βόλεψή τους.
Βγήκαν στα βουνά και πολέμησαν για τη λευτεριά της Ελλάδας. Γι’ αυτό μόνο…

Σήμερα, που άραγε βρίσκονται άνθρωποι, Έλληνες, με την ψυχή και το σθένος εκείνων των ανταρτών;

Αυτοί οι αντάρτες δεν ήταν ξένοι προς εμάς. Ήτανε οι παππούδες μας, ήταν το αίμα μας.

Κι όμως σήμερα κανείς δεν αντιστέκεται…

Ο τελευταίος αντάρτης πέθανε σίγουρα πάνω σε μια βουνοκορφή.

Κοιτώντας τον απέραντο γαλάζιο ουρανό, την πανέμορφη γαλάζια θάλασσα.

Ο τελευταίος αντάρτης πέθανε λεύτερος. Γιατί λεύτερος γεννήθηκε.

Ας τον τιμήσουμε αυτές τις μέρες αναλογιζόμενοι πως αυτός έπραξε το καθήκον του απέναντι στην πατρίδα του, απέναντι στην Ελλάδα. Κι ας σκεφτούμε, αν κι εμείς έχουμε αυτό το καθήκον… 

olympia

5 σχόλια:

  1. Πολύ βολικό άλλοθι η Εθνική Αντίσταση για το Ξέπλυμα των Αμαρτιών του Υποτακτικού των Αγγλων, του υποτακτικού του Βασιλιά του θαυμαστή του Χίτλερ και του Μουσουλίνι. Ο αγνωστος αντάρτης του ΕΛΑΣ υπέφερε τα πάνδεινα απο τους αποτόκους του Μεταξικού καθεστώτος γιατί απλά συνέχισε το επος της Πίνδου.

    Υπέφερε τα πάνδεινα γιατί αυτός επέβαλλε διαχρονικά το ΟΧΙ , και ουχί το "Τότε έχουμε Πόλεμο".Είναι βέβαιο ότι μάχονταν στη νΠίνδο και όχι στα υπόγεια της Μεγάλης Βρετάνιας. Δεν τον σκότωσε το αγγλικό καθεστώς όταν εκπλήρωσε την αποστολή του απλά γθιατί τον σκότωσε ο Ελληνικός Λαός επειδή μόνο σε αυτόν ήταν πιστός

    Καλές οι Κολυμβήθρες αλλά για άλλες εποχές.Η Αλήθεια πρέπει να ακουστεί. Ξαναδιαβάστε το νΜουράτ Καραγιλάν με πόση γλαφυρότητα μιλά για Κούρδους Προδότες και θαυμαστές του Κεμάλ.

    Μην σας τρομάξει το πόσο φιλοκεμαλιστής ήταν ο Μεταξάς είθισται οι φασίστες να έχουν τα ίδια πρότυπα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας σωπασουν τα κοκκινα σκυλια, οι κομμουνιστες συμμαχοι της Εθνικοσοσιαλιστικης Γερμανιας και του Αδολφου, το ΚΚΕ που αρνιοτανε το 1940 μιλωντας για πολεμο της 'βασιλομεταξικης σπειρας' αφριζε με τα 'κανεις εργαζομενος στον πολεμο των ευρωπαιων βιομηχανων' ο βρωμοΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υπαρχει ακομη με το προδοτικο του αρχειο να μας θυμιζει ποιοι λακισαν τοτε... Καρφι στο ματι των ηταν παντα ο Ιωαννης Μεταξας, αυτος που ειπε το ΟΧΙ που μεθοδικα προετοιμασε τον στρατο για τον επερχομενο πολεμο, αυτον που εκανε την απορθητη γραμμητων οχυρων Μεταξα, τον ηγετη της Ελλαδας με την σωτηρια τοτε μυστικη του επιστρατευση, την αγορα αεροποριας πο δεν ειχαμε, και τελος την οργανωση την στρατιωτικη με τους Μεταξικους αξιωματικους και στρατηγους ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΧΗ.. μιλανε ολοι οι λαοι, ολοι οι συμμαχοι ακομη και οι εχθροι μας για το μεγαλοιωδες επος που διεξηγαγε η Ελλαδα υπο τον Μεταξα και μονο ΟΙ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ κανουν πως δεν καταλαβαν τι εγινε, 70 χρονια προσπαθησαν να προπαγανδισουν οτι το οχι το ειπε ο λαος (ουτε τα παιδακια δεν το χαφτουν φυσικα) οτι ο λαος το επεβαλε στον Μεταξα (αριστερο παραληρημα) και τελος δηθεν οτι ηταν 'αντιφασιστικος αγωνας' για να τον πολιτικοποιησουν αγνοωντας οι κρετινοι οτι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ, ολες οι εφημεριδες τα τραγουδια οι προσωπικοτητες οι ηθοποιοι μιλουσαν για τον Ιταλο εισβολεα , δεν μιλουσαν για τα πιστευω του, δηλαδη αν ηταν δημοκρατης δεν θα αντιστεκομασταν ? αν μας επιτεθει αυριο πχ η Αγγλια ,η Τουρκια η η Γερμανια θα πουμε οτι κανουμε αντιδημοκρατικο αγωνα ? Δηλαδη οι βιετναμεζοι που στην χωρα τους εισεβαλλαν οι ΗΠΑ εκαναν αντιδημοκρατικο και αντικοινοβουλευτικο αγωνα Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ? Με αυτους τους αριστερους κρετινισμους πρεπει να τελειωνουμε μια και καλη, εδω φτασανε να θελουν να καταργησουν τις παρελασεις να αλλαξουν και να υποβαθμισουν την ιστορια επειδη ΗΤΑΝ ΑΠΟΝΤΕΣ και θα κατσουμε να συζητησουμε με δαυτους ? Δεν βλεπετε οτι η καθεστωτικη αριστερα των αθλιων ΜΜΕ σχεδον δεν γιορταζει καθολου το επος μας ? και οι ελαχιστες εκπομπες που θα υπαρξουν δεν μιλα καμμια για την μεγαλη νικη , αλλα γρηγορα το περνανε σε μια προταση περνανε αμεσως στην γερμανικη σιβολη και αφιερωνουν το 99 τοις εκατο στην 'αντισταση' που την βαφτιζουν αμιγως κομμουνιστικη ξεχνωντας παντα να αναφερουν την συνεχιση του αγωνα απο το την Αιγυπτο του Ελληνικου στρατου.. Δυστυχως η αριστερα γεννηθηκε απο προδοτες ανδρωθηκε απο συμμοριτες κατσαπλιαδες και παροτι εχασε τον συμμοριτοπολεμο μυαλο δεν εβαλε, παρεμεινε ιδια και χειροτερη δημιουργωντας μια νεα γενια ανθελληνων προδοτων που μισουν οτιδηποτε εμπεριεχει η αννοια του Ελληνικου εθνους.... ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΤΟΥΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ - ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΧΩΡΕΣΟΥΝ , μονο που ειναι λιγοι και ριψασπιδες, οι πολλοι ΕΛΛΗΝΕΣ και ξερουν ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ το επος του 1940...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και για του λογου το αληθες (περι προδοσιας της αριστερας) μπορειτε να δειτε εδω στον βρωμοΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ τις 3 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΕΜΕΤΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και να καμαρωσετε την θεση της αριστερας = http://rizospastis.gr/page.do?publDate=24/10/2010&id=12723&pageNo=11&direction=1

    Θελει η πουτ@@α να κρυφτει αλλα η χαρα δεν την αφηνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΟΧΙ το είπε ο Ελληνικός λαός!!
    Ο Ιταλός πρέσβης έστελνε sms στον καθένα στρατιώτη ξεχωριστά και το megaλο κανάλι έκανε αξιόπιστη δημοσκόπηση!
    Το ότι η Ελλάδα είχε μετέπειτα τριπλή κατοχή και οι Βούλγαροι φασίστες έγιναν σε μιά νύχτα δημοκράτες κομουνιστές και k@λος και βρακί με τους εν Ελλάδι κουμουνιστές για ανεξάρτητη Μακεδονία Θράκη αποκομμένη απο την Ελλάδα μόκο οι συντροφοι!!
    Τσακα μαλκο μπρε νταβαριτς!! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και απο την πολύ αγάπη που είχαν για τους Έλληνες οι σύντροφοι σας κομιτατζήδες ακόμα έχει καμένα και εγκαταλελειμμένα χωριά στα Βόρια σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Blepo o Rakosie akoma mas milaei gia EAM antistasi kai kourafeksala. Tous Dolofonous kai arxika synergantes ton NAZI kai Boulgaron stin MAKEDONIA, SNOF. Kala re aneprokope gelio kataskeuasma akoma xlevazeis ton Metaksa kai tous Ellines stratiotes tis Pindou, Ti skata eixe to EAM re gelie NENEKO. Ksereis posoi Koumounistes automolisan apo ton ELLINIKO Strato stis arxes tou polemou,,logo tou KKE kai tis filias tou STALIN ME HITLER KAI MUSOLINI. Tsontae tsonta tis aunanias. Kai mas sygrineis to EAM me tous agnous Ellines patriotes pou mpolemisane sto EPOS tou 1940. RE NOUMERO DEN PAS NA VREIS TO ALLO TO NOUMERO,,Kserei Auti pia einai. . Vre I sto dialo apo edo mesa. ( syggnomi Kristian alla tou aksizei autou tou Rakosie me to onoma akritas Tsitas)
    Ellinas
    (X)

    Ekei pou exese o Metaxas AKrita vgikes esy ena ptesma tis Aristeras kai tis Prodosias. Rakose e Rakosie..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.