1/11/13

Ρωσική ψήφος εμπιστοσύνης στον ελληνικό ιατρικό τουρισμό

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον των Ρώσων επαγγελματιών του τουρισμού για τον κλάδο του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα, όπως αυτό καταγράφηκε στο 2ο Greek Medical & Health Tourism Workshop που έλαβε χώρα στη Μόσχα.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε, η ρωσική πλευρά έκλεισε τα πρώτα συμβόλαια με ελληνικά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ενώ επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Thermal Spa και τα κέντρα ευεξίας της χώρας.
Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 792 επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ το «παρών» έδωσαν τουριστικοί πράκτορες, όπως επίσης και 21 εκπρόσωποι των κορυφαίων ασφαλιστικών εταιρειών της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, το κοινό εμπλουτίστηκε και από ομάδες ιατρών οι οποίοι ενδιαφέρονταν να εξασφαλίσουν στους ασθενείς τους διαφορετικά είδη αποκατάστασης και θεραπείας, σε συνδυασμό με διακοπές.

Κοινό τόπο αποτέλεσε η αμοιβαία διακρατική διάθεση συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υγείας, απόρροια του γεγονότος ότι υπάρχει ισχυρό ρεύμα Ρώσων τουριστών το 2013 προς την ελληνική αγορά, τάση η οποία θα συνεχιστεί δυναμικά και το 2014.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Ρωσίας και αρμόδιος για τον εξερχόμενο τουρισμό, Γκριγκόρι Σαρισβίλι (Grigory Sarishvili) εξέφρασε στα ΜΜΕ της Ρωσίας την πεποίθηση ότι η Ελλάδα εισέρχεται στο επιχειρησιακό πλάνο των Ρώσων τουριστών υγείας για το προσεχές έτος, εκφράζοντας έκπληξη για την ποιότητα των ελληνικών κλινικών και των εξειδικευμένων κέντρων υγείας.

Όπως επισήμανε ο κ. Σαρισβίλι, το 2014 η αύξηση από τη ρωσική αγορά προς την Ελλάδα θεωρείται δεδομένη σε ποσοστό άνω του 15% σε σχέση με το 2013, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός υγείας μπορεί να φέρνει στην Ελλάδα Ρώσους επισκέπτες όλο τον χρόνο. Παράλληλα ανέφερε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στον κλάδο υγείας, προοπτική που αναμένεται να επιφέρει έτι περαιτέρω ζήτηση στον προορισμό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Ρωσίας ζήτησε από την ελληνική πλευρά, την ενίσχυση του brand του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στη Ρωσία και το 2014, πιστεύοντας ότι η χώρα μας δύναται να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων και για προγράμματα αποκατάστασης και ευεξίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Καθημερινή

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.