29/11/13

Δικαιώματα στο Φυσικό Αέριο τονίζουν με ανακοινώσεις ότι έχουν οι Τ/Κ, δικαιολογώντας τις έρευνες από την Τουρκία

Οι Τουρκοκύπριοι, ως συνιδιοκτήτες της Κύπρου, έχουν ίσα δικαιώματα στην εξόρυξη και διαχείριση των φυσικών πόρων της Κύπρου, και ως εκ τούτου είναι φυσικό να δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό, σύμφωνα με το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων.
Σε γραπτή δήλωση, το λεγόμενο υπουργείο αναφέρει ότι οι αντιδράσεις της Κυβέρνησης ήταν αβάσιμες και ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά άρχισε μονομερώς δραστηριότητες στην περιοχή, με αποτέλεσμα να απειληθεί η σταθερότητα.
Προστίθεται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση και διάλογο, ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έδωσε θετική απάντηση σε σχετικές προτάσεις που υπέβαλε η τουρκοκυπριακή πλευρά στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το 2011 και το 2012.

Το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών καλεί την ελληνοκυπριακή πλευρά να εγκαταλείψει πολιτικές που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, ώστε να υπάρξει ειρήνη και σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, να δοθεί έμφαση στην έναρξη διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, και να υπάρξει κοινή βάση για εξόρυξη υδρογονανθράκων μέχρι την επίτευξη λύσης του Κυπριακού.
Πηγή

3 σχόλια:

  1. Η Ελληνική πλευρά θα πρέπει άμεσα να τερματίσει τις συνομιλίες και να φύγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διαπραγματεύσεων στημένων, που μονο σκοπό έχουν την αναγνώριση των τετελεσμένων της κατοχής επί του εδάφους!

    Ο Αναστασιάδης, καλο είναι να ξυπνήσει επιτέλους γιατί είναι απαράδεκτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δικαιώματα και βεβαίως έχετε, όμως αυτά θα τα ασκήσετε και θα τα απολαύσετε όταν φύγουν οι εισβολείς Τούρκοι, ως πολίτες της ενιαίας Κυπριακής Δημοκρατίας εντός της Ε.Ε. Τι έχετε να φοβηθείτε με αυτές τις ιδιότητες; "Απολαύστε" τώρα τις χαρές της Κατοχής, εσείς, περισσότερο από τους Έλληνες. Και αν υποτεθεί ότι θα βγάλει πετρέλαιο ο εισβολέας εκεί, μην το είδατε. Σταγόνα δεν θα πάρετε. Στην Ανατολία θα πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι, ΠΡΕΠΕΙ να τερματιστούν άμεσα οι συνομιλίες. Δυστυχώς όμως έχουν ήδη αναγνωριστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και την 'διεθνή κοινότητα' οργανισμοί του κατοχικού μορφώματος.
    Με τον κανονισμό της πράσινης γραμμής το 2004 αναγνωρίστηκε το 'τουρκοκυπριακό' εμπορικό επιμελητήριο και πριν λίγες μέρες αναγνωρίστηκε η 'τουρκοκυπριακή' ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

    Βήμα βήμα προχωρεί η εδραίωση του κατοχικό μορφώματος ως ομόσπονδο 'τουρκοκυπριακό' κρατίδιο με την συναίνεση των προδοτών. Η 'λύση' τίθεται εμπράγματα και ο λαός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Αυτό που επιδιώκει το ζυριχικό πολιτικό κατεστημένο είναι την υποβάθμιση των ελεύθερων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε 'ελληνοκυπριακό' ομόσπονδο κρατίδιο και την αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος επί της κατεχόμενης επικράτειας της Κ.Δ. σε 'τουρκοκυπριακό' ομόσπονδο κρατίδιο. Και αυτό είναι φανερό από τον τρόπο με τον οποίον αναφέρονται πολιτικάντηδες και ΜΜΕ στην Κυπριακή Δημοκρατία: η ΄ελληνοκυπριακή΄ πλευρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.