28/11/13

ΙΤΑΛΙΑ Τέλος γερουσία και ασυλία για τον Μπερλουσκόνι

Τέλος γερουσία και ασυλία για τον Μπερλουσκόνι
Την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το Σώμα ενέκρινε χθες η ιταλική Γερουσία, στερώντας την ασυλία από τον πρώην πρωθυπουργό. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, ο Μπερλουσκόνι χάνει την έδρα του (και άρα την ασυλία που τη συνοδεύει), εξαιτίας της τελεσίδικης καταδίκης του για φοροδιαφυγή.

Οι γυναίκες γερουσιαστές που παρέμειναν στο κόμμα του Μπερλουσκόνι εμφανίστηκαν στη συνεδρίαση ντυμένες στα μαύρα.

Την ίδια ώρα ο Καβαλιέρε έκανε λόγο για «μια πικρή ημέρα θρήνου», μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του, έξω από την έπαυλή του στη Ρώμη.
«Βλέπετε πώς λειτουργεί η Αριστερά, είναι απλά τρομερό - πώς μπορείς να πετάς έναν άνθρωπο έξω μετά από είκοσι χρόνια;» αναρωτήθηκε στο Reuters υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού.

«Είναι 57 οι δικαστικές υποθέσεις σε βάρος μου» υποστήριξε ο τρεις φορές πρωθυπουργός.
«Σε καμιά δημοκρατική χώρα στην ιστορία, δεν έχει συμβεί ποτέ ένας πολιτικός ηγέτης να έχει δεχθεί τέτοια δίωξη», προσέθεσε και κατηγόρησε τους δικαστές ότι «ακολουθούν τη δικανική οδό προς τον σοσιαλισμό» και ότι «είχαν προαποφασίσει να με καταδικάσουν για την υπόθεση Mediaset και εκείνη για την Ρούμπι».

Δήλωσε «απόλυτα αθώος» και ορκίστηκε να εκδικηθεί ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Δεσμεύτηκε, παρά την έξωση από τη Γερουσία, να συνεχίσει να ηγείται του κόμματος και της Κεντροδεξιάς. Ολοκλήρωσε την ομιλία του φωνάζοντας «ζήτω η ελευθερία».
Θεωρητικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας πρώην πολιτικός μπορεί πλέον να συλληφθεί ανά πάσα στιγμή.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113155747

1 σχόλιο:

  1. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι λειτουργοί της πολητείας και της δικαιοσύνης στην Ελλάδα, δεν είναι εις θέσιν να σταθούν στο ύψος του όρκου του επίορκου μισθού τους, έστω και λιγουλάκι να νυχοκοπτίσουν ακόμα και τη παρανυχίδα της διαφθοράς των πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενων στον ΟΤΑ της Σκύρου, κι ενώ η κ. Λαμπέλ το είπε ξεκάθαρα ότι η αδικία και η διαφθορά είναι υπόθαλπες αιτίες τις τρομοκρατίας, και όντως εκεί στη Σκύρο οι πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενοι τρομοκρατούν το ευνομούμενο της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου, και μάλιστα με αυτοοικανοποίηση αυταρχίσμού του σαδομαζοχισμού της πολιτικοδικονομικής εξουσίας που απολαμβάνουν, και δη επί μισθό δημοσίου και κατ΄ αποκοπή χρεωστικών εις βάρος των δημοτικών εσόδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.