27/11/13

Ιράν και Τουρκία ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Συρία πριν τις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες

Το Ιράν και η Τουρκία καλούν σε κατάπαυση του πυρός στη Συρία πριν τη «Γενεύη 2»
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν ζήτησαν σήμερα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Συρία πριν από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που προγραμματίζονται για τις 22 Ιανουαρίου στη Γενεύη.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τερματισθεί η σύγκρουση και για μια εκεχειρία, ει δυνατόν πριν καν πραγματοποιηθεί η διάσκεψη Γενεύη 2», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Τεχεράνη μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.Ο Νταβούτογλου δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε γι' αυτό δύο μήνες» για να συγκληθεί η ειρηνευτική διάσκεψη. «Η κατάσταση του συριακού λαού επιδεινώνεται».

Οι δύο υπουργοί δήλωσαν πως έχουν «πολλές παρόμοιες απόψεις», κυρίως θεωρούν αμφότεροι ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» στον πόλεμο της Συρίας.

Το Ιράν είναι ο κύριος σύμμαχος του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τη συριακή εξέγερση.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/11/2013_529731

3 σχόλια:

  1. Ας ζητήσει την κατάυπαυση του πυρός ο Νταβούτ απο τους ισλαμοφασίστες που υποκινεί, υποθάλπτει και εξοπλίζει, να δούμε ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΟΥΝ.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχη επισήμανση ανώνυμε "επώνυμε". Οι ανεγκέφαλοι νομίζοντας ότι με μια κίνηση θα αλλάξου το γεωπολιτικό παιχνίδι δημιούργησαν μια βαθιά αστάθεια με το να οργανώσουν δεκάδες χιλιάδες ισλαμοφασίστες οι οποίοι τώρα αυτονομούνται. Καλομελέτα και έρχονται, Νταβούτ. Εμείς βέβαια ύπνον βαθύ στα χέρια των τραπεζικών και κερδοσκοπικών συμφερόντων και αρχηγούς ανθρώπους τους "στουρνάρια". Κυριολεκτικά στουρνάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται να κάνει στροφούλα η Τουρκία σιγά σιγά μετά τη διαφωνία με τη Σαουδική Αραβία. Νέες ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή, για να δούμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.