28/12/13

Συρία: Οι Χριστιανοί δημιούργησαν Δυνάμεις Αυτοάμυνας

Δεκέμβριος 27, 2013
Η Ορθόδοξη Ένωση της Συρίας, ανακοίνωσε στις 27 Δεκεμβρίου 2013, το σχηματισμό μια ιδιωτικής πολιτοφυλακής- Δυνάμεων Αυτοάμυνας.

Η Ένωση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η στρατιωτική οργάνωση θα αγωνίζεται εναντίον κάθε μορφής απειλής για τους Χριστιανούς στο έδαφος της Συρίας.

Η ίδρυση του αστυνομικού σχηματισμού καθώς και οι προθέσεις του ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Ένωσης, Μίλαντ Γεωργής στην Al-Sumaria News.

Το πρώτο τμήμα της χριστιανικής αυτοάμυνας αποτελείται, ήδη, από 300 άτομα- άνδρες και γυναίκες και η Ένωση ευελπιστεί ότι θα ενώσει τους εκπροσώπους όλων των χριστιανικών κοινοτήτων στην πολιτοφυλακή. Η ομάδα θα έχει πεδίο δράσης στην περιοχή Τζαζίρα.

Οι Χριστιανοί αποτελούν το 10,8 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρίας. Οι περισσότεροι μιλούν αραβικά και ένα μέρος ομιλεί την αρμενική γλώσσα, γράφει το δημοσίευμα.
--  © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

3 σχόλια:

  1. Όχι θα περιμένουν τον... Άγιο Βασίλη... Βαρθολομαίε, πού είσαι; Στον Πάπα στέλνει επιστολή ο Άσσαντ. Εσένα σού 'στειλε; Όχι; Γιατί τάχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει την ίδια ελευθερία κινήσεων ο Πάπας με τον "Βαρθολομαίο"; Εν τοιαύτη περιπτώσει, γιατί δεν έστειλε επιστολή στον Πατριάρχη Μόσχας;

    Είναι κρίμα να δραττόμεθα πάντα της ευκαιρίας να κατηγορήσουμε εκ του ασφαλούς τον όμηρο Πατριάρχη. Είναι άνανδρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω ότι, τώρα που διάβασα την είδηση, βλέπω ότι η επιστολή του Άσαντ στον Ποντίφικα δεν έχει ως θέμα την προστασία των Χριστιανών, αλλά την παρέμβασή του για τον τερματισμό του εμφυλίου. Αν αυτό είναι σωστό, τότε την στέλνει σε αρχηγό κράτους με σημαντική επιρροή και όχι σε θρησκευτικό ηγέτη.

    Αυτό φανερώνει ακόμη περισσότερο την διάθεση ορισμένων να βρουν πάτημα για να "χτυπήσουν" τον Πατριάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.