28/1/14

Γενεύη 2: Στο επίκεντρο η εκκένωση της Χομς από γυναίκες και παιδιά

REUTERS/DENIS BALIBOUSE
Ο κ. Μπραχίμι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε και με τις δύο πλευρές, επεσήμανε ότι υπάρχει προφανής επιθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.
Ο κοινός ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για το συριακό Λαχντάρ Μπραχίμι δήλωσε τη Δευτέρα από τη Γενεύη ότι η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση εξακολουθούν να συζητούν πώς οι γυναίκες και τα παιδιά θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από την παλιά πόλη της Χομς, όμως πρόσθεσε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση σχετικά με τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη, η οποία πολιορκείται εδώ και μήνες από τον συριακό στρατό.
Ο κ. Μπραχίμι, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντηση που είχε και με τις δύο πλευρές, επεσήμανε ότι υπάρχει προφανής επιθυμία να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, όμως πρόσθεσε ότι δεν ποτέ δεν ανέμενε να γίνει ένα θαύμα για να τερματιστεί ο πόλεμος στηΣυρία, ο οποίος διαρκεί σχεδόν τρία χρόνια.

REUTERS/THAER AL KHALIDIYA

Η κατεστραμμένη Χομς
«Σας είπα την Κυριακή ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να απομακρυνθούν οι γυναίκες και τα παιδιά από την παλιά πόλη της Χομς. Πιστεύω ότι ακόμη συζητάνε πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να το υλοποιήσει, αλλά δεν είναι εύκολο γιατί υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές και υπάρχουν κάθε είδους προβλήματα», υπογράμμισε ο διεθνής μεσολαβητής.
Πρόσθεσε επίσης ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός ή μείωση της βίας που ασκείται στη Συρία.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.