30/1/14

Πούτιν: Τι θα έκανε η ΕΕ αν έβλεπε τον Ρώσο ΥΠΕΞ σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα;

Πούτιν: Τι θα έκανε η ΕΕ αν έβλεπε τον Ρώσο ΥΠΕΞ σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα;
Τη θέση ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει στην ουκρανική κρίση επανέλαβε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες και την σύνοδο ΕΕ - Ρωσίας, εξαπολύοντας όμως επίθεση στους Ευρωπαίους για την παρουσία τους στις διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Όπως τόνισε ο κ. Πούτιν, «ο ουκρανικός λαός είναι σε θέση να βρει την άκρη μόνος του» και «σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία δεν θα εμπλακεί ποτέ».

Σημείωσε ωστόσο:
 «Θα μπορούσα να φανταστώ πώς θα αντιδρούσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας εάν στην κορύφωση της κρίσης π.χ. στην Ελλάδα ή στην Κύπρο σε κάποια από τις αντιευρωπαϊκές συγκεντρώσεις εμφανιζόταν ο Ρώσος ΥΠΕΞ και απευθυνόταν στον κόσμο κάνοντας εκκλήσεις».

Υπογράμμισε ότι «θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι πολύ καλό και αναλογιζόμενοι ορισμένες ιδιαιτερότητες στις σχέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας, αυτό για εμάς δεν είναι δυνατό ούτε αποδεκτό».
Ο Πούτιν έχει επανειλλημένα ασκήσει κριτική στους Ευρωπαίους για την ανοιχτή τους επέμβαση και παρουσία στις ουκρανικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις στην Ουκρανία, ξεκίνησαν ως αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης να μην υπογράψει συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και να παραμείνει στην ζώνη επιρροής της Ρωσίας, ενώ εντάθηκαν μετά την ψήφιση αυστηρών νόμων για την καταστολή των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν την χώρα.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63955504

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα είναι Ευρώπη
    Μα η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι ακριβώς έτσι Aquilles, μάλιστα θα μπορούσε κάποιος να πει το αντίθετο όσον αφορά το πόσο στενές σχέσεις υπάρχουν μεταξύ Ρωσίας Ουκρανίας και το πόσο χαλαρές μεταξύ Ελλάδος Ευρώπης σε πολλά θέματα! Ρωσία-Ουκρανία είναι μια σχέση όπως είναι μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας Αμερικής και Καναδά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχεις δίκιο Αλέξανδρε
    Άλλωστε η Σοβιετική Ένωση δημιουργήθηκε με συμφωνία Ρωσίας - Ουκρανίας
    Ωστόσο ειναι φανερό ότι τουλάχιστον 50% των Ουκρανων έχουν βαρεθεί αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τη Ρωσία και επιθυμούν μια αλλαγή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.