26/2/14

Aμφισβητεί τo πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Ευ. Βενιζέλος

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ  
 Υπό αίρεση έθεσε το πόρισμα ομάδας του Νομικού Συμβουλίου του κράτους επί  της έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Στην ενημέρωση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της βουλής ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι διάβασε το πόρισμα και εξέφρασε την ικανοποίηση του και την ευαρέσκεια του με την δουλειά της ομάδας εργασίας.
Πρόσθεσε όμως ότι κατά την εκτίμηση του, αν ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα, η δική του άποψη είναι ότι δεν θα στεφεί από επιτυχία.

Γι’ αυτό ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα πρέπει το Νομικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του, στο πόρισμα ως αρμόδιο κρατικό όργανο και γι’ αυτό έστειλε το θέμα εκεί.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρακάλεσε το ΝΣ του κράτους να συνεργαστεί ξανά με την Τράπεζα της Ελλάδος το ΥΠΕΞ και ανεξάρτητους ερευνητές ώστε να διασαφηνιστούν δύο προβλήματα ένα ουσιαστικό και ένα δικονομικό:
“Να μας πει το αρμόδιο κρατικό όργανο αν έχουμε αξιώσεις ενεργές και αν ορίζονται και ως δεύτερο βήμα να δούμε αν έχουμε δικονομικό πλαίσιο”.
Ο κκ. Βενιζέλος είπε ότι έχει θέσει το ζήτημα σε όλες τις συναντήσεις με τους Γερμανούς ομολόγους του.

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Kathimerini

2 σχόλια:

  1. Ναι οπωσδήποτε το έχει θέσει, απλώς το φλασακι χάθηκε στην Αθήνα, δε σημαίνει ότι δε μπορεί να φτιαχτεί και ένα δεύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόλις τώρα διάβασα πως ήδη η τουρκική μηχανή έστησε τα πρώτα προβοκάτσια στα Δωδεκάνησα. Καλά θα κάνουν οι υπνοι της κυβέρνησης να βρεξουν το κεφάλι τους με παγωμένο νερό και να κάνουν τίποτα, γιατί δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα! Αποδεικνύονται παντελώς ηλίθιοι για να μην τους χαρακτηρίσω βαρύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.