28/2/14

Οι ομογενείς στην Ουκρανία είναι ασφαλείς τονίζει ο έλληνας πρέσβης

Δεν θίγονται οι έλληνες με την χρήση της γλώσσας
Οι έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία είναι ασφαλείς, καθώς δεν σημειώνονται επεισόδια στη Μαριούπολη και την Οδυσσό όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες, τόνισε ο έλληνας πρέσβης στο Κίεβο Βασίλης Παπαδόπουλος την Παρασκευή.
Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Παρασκευής, οι έλληνες ομογενείς δεν κινδυνεύουν, «απλά αισθάνονται περίεργα με την επικράτηση της αντιπολίτευσης», επειδή οι περιοχές αυτές αποτελούν προπύργιο του προέδρου Β.Γιακουκόβιτς που καθαιρέθηκε το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον έλληνα πρέσβη στην Ουκρανία, δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε με την κατάργηση του νόμου του 2012 για τις μειονοτικές γλώσσες που ψηφίστηκε από την ουκρανική βουλή στις αρχές της εβδομάδας.
Όπως είπε, ο κ. Παπαδόπουλος, επανήλθε το προηγούμενο καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο επίσημη γλώσσα στη διοίκηση είναι μόνο η Ουκρανική. Ο νόμος του 2012 είχε εντάξει στις επίσημες γλώσσες που μπορούν να χρησιμοποιούνται στη διοίκηση τα ρωσικά, τα ρουμάνικα, τα ελληνικά και τα ούγγρικα.
Δεν θεωρώ ότι θίγονται οι Έλληνες, καθώς δεν έχει να κάνει με τη χρήση της γλώσσας καθαυτής, αλλά μόνο με την επίσημη γλώσσα που χρησιμοποιείται στη διοίκηση.
Χθες, Πέμπτη, μετά την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για «αφωνία» του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κατάσταση των ελλήνων ομογενών -υπήρξαν καταγγελίες για εκφοβισμό και επιθέσεις-, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τέτοια περιστατικά και κάνει λόγο για προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος.
BHMA

3 σχόλια:

  1. Θὰ τὸ θέσω ἀλλιῶς:
    Ποιὸς ἔχει ἐμπιστοσύνη στὸ ΥΠ.ΕΞ. καὶ τὴν διπλωματικὴ ὑπηρεσία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας διαψεύδουν ότι δέχθηκαν επιθέσεις

    'Οποιαδήποτε αναφορά που κάνει λόγο για επιθέσεις σε βάρους του ελληνισμού είναι κακόβουλη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί λέγονται τέτοια ανυπόστατα πράγματα. '

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Χαρίλαε
    Το Έθνος και το Μέγκα τα λένε αλλίως όμως:

    "Η Αλεξάνδρα Προτσένκο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων όλης της Ουκρανίας, ζει και εργάζεται στην Μαριούπολη, όπου είναι και η βάση των περισσότερων ομογενών που βρίσκονται στην χώρα.
    Μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος δήλωσε ότι «παλιάνθρωποι» εκμεταλλεύονται την εξέγερση και θεωρούν ότι «θα κυνηγήσουν» τους Έλληνες και άλλες μειονότητες. Μιλώντας στα ελληνικά- για λόγους ασφαλείας καθώς οι συνομιλίες είναι πιθανό να παρακολουθούνται- η πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Κουμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας, Σπυρίδων Κιλιγκάροφ ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς μασκοφόρους."
    Για την ίδια Ομοσπονδία δεν μιλάμε;

    Δες και την σχετική ανάρτηση

    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/02/blog-post_28.html#.UxCxMYX-RYE

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.