4/2/14

Τουρκία: «Αφίχθη» το πρώτο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης

Αναβαθμίζει σημαντικά τον αεροπορικό της έλεγχο
Αγκυρα 
Αναβαθμίζει σημαντικά η Τουρκία τον αεροπορικό της έλεγχο μετά την άφιξη στις 31 Ιανουαρίου του πρώτου αεροσκάφους έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AEW&C) της εταιρείας Boeing.
Το αεροσκάφος θα ενταχθεί επισήμως στη δύναμη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, κατόπιν των δοκιμών που γίνονται, στις 21 Φεβρουαρίου. Θα σταθμεύει στην 3 Κύρια Αεροπορική Βάση στο Ικόνιο.

Το τουρκικό πρόγραμμα αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης, ύψους 1,18 δισ. ευρώ, προβλέπει την προμήθεια από την αμερικανική Boeing τεσσάρων αεροσκαφών AEW&C επί ατράκτων τύπου 737-700.

Το πρόγραμμα, εκτός από τις πλατφόρμες πτήσης, περιλαμβάνει επίσης την παράδοση των ραντάρ εδάφους, τα συστήματα ελέγχου στο έδαφος, συστήματα εκπαίδευσης του πληρώματος  και τη συντήρηση. Η σύμβαση του έργου που υπεγράφη στις 23 Ιουλίου του 2003 προέβλεπε να αρχίσει την παράδοση των αεροσκαφών στην τουρκική πολεμική αεροπορία μέχρι το 2008.

Πέρυσι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είχε ξεκαθαρίσει πως η Αγκυρα θα ενεργοποιήσει τις σχετικές ρήτρες της σύμβασης και θα ζητήσει αποζημίωση από την κατασκευάστρια εταιρεία για τις καθυστερήσεις.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.