10/2/14

Spiegel: Εμπλοκή της τουρκικής ΜΙΤ στην τριπλή δολοφονία Κούρδων ακτιβιστριών στο Παρίσι

 Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” στο δημοσίευμά του, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες διαθέτουν στοιχεία που εμπλέκουν την ΜΙΤ στην τριπλή δολοφονία των ακτιβιστριών για την Κουρδική ανεξαρτησία. “Ακόμη και αν είναι ψεύτικα, είναι εξαιρετικά αληθοφανή”, ανέφερε μέλος των ερευνών, σχετικά με τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεσή τους.  Όπως αναφέρει το Spiegel, τα ντοκουμέντα που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών καταδεικνύουν συμμετοχή της ΜΙΤ σε δολοφονία επί Γαλλικού εδάφους, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει τριγμούς στη σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε. Σύμφωνα με αυτά, υπήρξαν προγενέστρερες τηλεφωνικές επαφές πρακτόρων της ΜΙΤ με τον Ομάρ Γκιούνεϊ, τον άνθρωπο στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη δολοφονία των τριών γυναικών. Ο Γκιούνεϊ ήταν ο τελευταίος που τις συνάντησε ζωντανές. 

Οι τρεις γυναίκες είχαν βρεθεί δολοφονημένες, με μία σφαίρα στο κεφάλι η κάθε μία στους χώρους του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού.
Μία από τα θύματα ήταν η 32χρονη Φιντάν Ντογάν, που εργαζόταν στο ινστιτούτο και ήταν αντιπρόσωπος της «Κουρδικής Εθνοσυνέλευσης» (ΚNK), που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Το δεύτερο θύμα ήταν η Σακινέ Τσανσίζ, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του PΚΚ και η τρίτη, η νεαρή ακτιβίστρια Λεϊλά Σοϊλεμέζ. Η 54χρονη Σακινέ Τζανσίζ,γνωστή με το αντάρτικο ψευδώνυμο «Σάρα», ήταν συνιδρύτρια, μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν και άλλους Κούρδους αυτονομιστές, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) το 1978.


kathimerini

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή τί! μόνο την Ελληνική ΕΥΠ ελέγχουν και χρησιμοποιούν για τα συμφέροντα του Ισραήλ και ΗΠΑ, η ΜΟΣΑΝΤ και η ΣΙΑ, τώρα που η Τουρκία πάει να βάλει σε μια τάξη την ασφάλειά της θα τη χρεώνουν τα εγκλήματα που οι ίδιοι έκαναν με τις δολοπλοκίες τους κατά των Κούρδων.

    Θα κάνει δήλωση και ο Ομπάμα πως αυτός είναι ο ποιο κοντινός γείτονας της Κύπρου και αναλαμβάνει τη προστασία της μοιρασιάς των κλεμένων της αερίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.