22/3/14

Η Βουλγαρία δεν υποστηρίζει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα ζητήσει αποζημίωση από την ΕΕ σε περίπτωση  ζημίας της χώρας, από κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η Βουλγαρία είναι μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υποστηρίζουν την επιβολή μονομερών και ευρέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας και θα επιμείνει σε αυτό και σε όσες κυρώσεις συνδέονται με πληρωμές, δήλωσε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι.

«Είμαι απαισιόδοξος όσον αφορά την εισαγωγή κυρώσεων μεγάλης κλίμακας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, «η Βουλγαρία είναι στη μεγάλη ομάδα των χωρών κατά της επιβολής μεμονωμένων κυρώσεων και είμαι πεπεισμένος ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα βρει μια ισορροπημένη και ισχυρή λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης με την Κριμαία», είπε ο Ορεσάρσκι.

Επιπρόσθετα, σήμερα το απόγευμα, ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Κριστιάν Βιγκένιν δήλωσε στην τηλεόραση TV7 ότι στην περίπτωση κυρώσεων κατά της Ρωσίας, η Βουλγαρία θα ζητήσει αποζημίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Διευκρίνισε ότι η αποζημίωση δεν είναι απαραίτητα οικονομική.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

  1. Ούτε η Σερβία φαίνεται πρόθυμη να επιβάλει κυρώσεις. Θα ενδώσει στις πιέσεις της ΕΕ; Είναι γνωστό ότι η τελευταία δεν έχει πρόβλημα με τους ωμούς εκβιασμούς!

    Σερβία στις Βρυξέλλες: «Δεν συμμετέχουμε στις οικονομικές κυρώσεις προς τη Ρωσία»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.