31/3/14

Ιστορική συμφωνία: Aκολουθία και περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αμμόχωστο!

Ιστορική απόφαση ώστε να γίνει ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου ανακοίνωσαν Αλέξης Γαλανός και Octay Kayalp
Written by  ΛΑΡΝΑΚΑ PRESS
Ακολουθία και περιφορά του Επιταφίου ,θα γίνει την Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 [5-8.30 μ.μ.] στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου και τους δρόμους της μεσαιωνικής πόλης. Προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωσταντίας-Αμμοχώστου κ.κ. Βασιλείου.

Η ιστορική απόφαση για την Ακολουθία και την περιφορά ανακοινώθηκε την Κυριακή μετά από συνάντηση του Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού και του Δημάρχου της Παλιάς Αμμοχώστου [με βάση το Σύνταγμα του 1960] κ. Octay Kayalp.
Η περιφορά γινότανε για πολλούς αιώνες ενώ η ακολουθία στο Άγιο Γεώργιο τον Εξωρινό της Αμμοχώστου σταμάτησε το 1957 λόγω των διακοινοτικών ταραχών και της αναγκαστικής εγκατάλειψης της ιστορικής Εκκλησίας.
Οι δύο Δήμαρχοι συναντήθηκαν στη ιστορική πλατεία του Αγίου Νικολάου της Αμμοχώστου ενώ γύρω τους, δεκάδες Αμμοχωστιανοί επισκεπτόντουσαν τους ιστορικούς χώρους όπως έκαμναν πριν τις διακοινοτικές ταραχές 1963-64.
Ο Αλέξης Γαλανός εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου καταδίκασαν τα επεισόδια έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Σολομωνίδης της Λεμεσού [Τετάρτη βράδυ] κατά την ομιλία του Μεχμέτ Αλή Ταλάτ για το Κυπριακό .Και τόνισαν ότι αυτά στρέφονται όχι μόνο εναντίον των Ελληνοκυπρίων αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Αν θέλουμε να μη έχουμε την Κύπρο διαιρεμένη ,αυτές οι προσπάθειες δεν θα ευοδωθούν τόνισαν. Αυτή που φέρουν την τιμημένη και ένδοξη Ελληνική σημαία σε τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι δύο φορές προσεκτικοί. Αυτοί που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο φαίνεται ότι το καταλάβουν ,το έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό και προοδεύουμε.
Ο Oktay Kayalp εξ άλλου καταδικάζοντας και αυτός τις εκδηλώσεις της Τετάρτης τόνισε ότι αυτή η καταδικαστική ενέργεια από ορισμένους, είναι ενδεικτική ότι ο καιρός της ειρήνης έρχεται και αυτή είναι αναγκαία όσον ποτέ άλλοτε. Τόσον εγώ όσον και ο Αλέξης Γαλανός θα την διαφυλάξουμε Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι μηνιαίας λειτουργίες στο Αγιο Γεώργιο τον Εξωρινο της Αμμοχώστου είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες για εμάς για την εμπέδωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Υπάρχουν μερικές διαφορές αλλά μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και να πάμε μπροστά.

3 σχόλια:

  1. Άντε τουρκοχριστιανοί, καλά προσκυνήματα στην 'ομόσπονδη τουρκική κύπρο'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Σε ευχαριστώ πολυχρονεμένε μου που σήμερα ξύπνησες καλά και με αφήνεις να πάω στα μέρη μου να κάνω τις τελετές μου. Πού ξέρεις, μεθαύριο μπορεί να ξυπνήσεις στραβά και να κάνεις ταραχή...
    Ω ρε κατακαημένα γιουσουφάκια, πού καταντήσαμε. Ντροπή αίσχος εφιαλτισμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.