13/3/14

Εξοπλιστικά-λίστα Λαγκάρντ: Ανοίγει ο λογαριασμός συζύγου Παπαντωνίου

Κατέθεσε ως μάρτυρας η Σταυρούλα Κουράκου για την κατάθεση στην HSBC
Το ζεύγος Παπαντωνίου (EUROKINISSI)
Παπαδάκου Γιάννα 
Στα ανακριτικά γραφεία βρέθηκε την Τετάρτη η κυρία Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού κ. Γιάννου Παπαντωνίου, και κατέθεσε μάρτυρας στους ανακριτές κκ. Γαβριήλ Μαλλή και Ι. Σταυρόπουλο. Εκκλήθη για την επίμαχη κατάθεσή της στην τράπεζα HSBC καθώς εμφανιζόταν στην περιλάλητη «λίστα Λαγκάρντ».Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κουράκου δέχθηκε τις ερωτήσεις των δύο ανακριτών για το αν η κατάθεση των 1,3 εκατ. ευρώ έχει σχέση με τις προμήθειες των Εξοπλιστικών.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας επέμενε ότι τα χρήματα προορίζονταν για τα δύο παιδιά της και ότι δεν έχουν καμία σχέση με παράνομη δραστηριότητα ή την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μάλιστα δήλωσε πρόθυμη να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί της προκειμένου να επιβεβαιωθούν όσα κατέθεσε ως μάρτυρας.
Σύμφωνα με την πλευρά Παπαντωνίου η κατάθεση διήρκεσε μόνο πέντε λεπτά.

Πόθεν έσχες

Σε σχέση με την εκκρεμή υπόθεση που αφορά το πόθεν έσχες του ζεύγους Παπαντωνίου, όπως έγινε γνωστό η υπόθεση ερευνάται μεταξύ των 72 για τις καταθέσεις της λίστας Λαγκάρντ, όπου εντοπίστηκαν ευρήματα σε βάρος των καταθετών οι οποίοι αδυνατούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των καταθέσεών τους.

Σε σχέση με τα περιουσιακά του ζεύγους η έρευνα των αρχών εντοπίζεται σε δύο πορίσματα του ΣΔΟΕ που αφορούν συνολικά ποσό ύψους 2,8 εκατ. ευρώ και τραπεζικούς λογαριασμούς τόσο στην Ελβετία όσο και σε ελληνικές τράπεζες. Μάλιστα το ποσό που εντοπίζεται σε άλλους λογαριασμούς πλην της λίστας Λαγκάρντ ανέρχεται στα 1,35 εκατομμύρια ευρώ. Όπως είναι γνωστό, το ζεύγος Παπαντωνίου - Κουράκου έχει διωχθεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Η κλήση της συζύγου του πρώην υπουργού ως μάρτυρα από τους ανακριτές που ερευνούν τα Εξοπλιστικά είναι η πρώτη κίνηση η οποία φαίνεται ότι συνδέει το σκάνδαλο των Εξοπλιστικών με την οικογένεια Παπαντωνίου. Είναι άγνωστο αν η κίνηση του λογαριασμού αυτή έχει σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων ή με τα Τor-M1.

Εκτός από την κυρία Κουράκου στους ανακριτές κατέθεσε και το ζεύγος Κανδαλέπα, κουμπάροι του ζεύγους Παπαντωνίου. Εμφανίζονται να στέλνουν ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ στον λογαριασμό της Κουράκου. Στην κατάθεσή τους υποστήριξαν ότι της έδωσαν χρήματα για να την διευκολύνουν ενώ δήλωσαν ότι δεν συναινούν στο άνοιγμα των λογαριασμών τους.
BHMA

1 σχόλιο:

  1. O Παπαντωνίου και η σύζυγός του θα δικαστούν, μόνον εάν και εφ' όσον είναι ο Mr. Colgate είναι στημένη λεμονόκουπα (όρα Τσοχατζόπουλος).

    Διαφορετικά, το πράγμα θα χρονίζει, όπως χρονίζει και με τον Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν έχω ιδέα γιατί δεν δικάζεται. Μόνον εικασίες μπορώ να κάνω.

    Στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη δεν είναι εντελώς τυφλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.