18/3/14

«Απόβαση» Πούτιν στη Νορμανδία: «Παραμένει προσκεκλημένος» είπε ο Φαμπιούς

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, παραμένει προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της Απόβασης της Νορμανδίας.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις για την 70ή επέτειο της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στις 6 Ιουνίου στη Νορμανδία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.
Οι διπλωματικές σχέσεις της Δύσης με τη Μόσχα μετά την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία και την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελούν πλέον έναν μόνιμο πονοκέφαλο, καθώς πολλές συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί πρέπει να αναθεωρηθούν. Ομως το θέμα της Νορμανδίας και των εκδηλώσεων τον προσεχή Ιούνιο αποτελεί ίσως το πιο δύσκολο πρόβλημα καθώς προς το παρόν αποτρέπει τη διεθνή απομόνωση της Ρωσίας, που υποσχέθηκαν οι ηγέτες της Δύσης.

«Ο πρόεδρος Πούτιν είναι προσκεκλημένος για ιστορικούς λόγους... προς το παρόν, παραμένει προσκεκλημένος», δήλωσε την Τρίτη ο Λοράν Φαμπιούς μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Europe 1.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε αντιθέτως την ματαίωση της επίσκεψης του ιδίου και του υπουργού Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν στη Μόσχα, όπου θα είχαν συνάντηση με τους ρώσους ομολόγους τους.

Οι διμερείς σχέσεις της Γαλλίας με τη Ρωσία μπορούν βέβαια να «παγώσουν», αλλά η προγραμματισμένη παρουσία του Πούτιν στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Απόβαση της Νορμανδίας - μια ιστορική εξέλιξη που αποτέλεσε τη σημαντικότερη ίσως καμπή στην πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οδήγησε στην τελική ήττα της χιτλερικής Γερμανίας - αναμένεται να αποτελέσει ένα δύσκολο τεστ διπλωματικών ισορροπιών όχι μόνο για το Παρίσι:

Πολλοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Μπαράκ Ομπάμα, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, η Ανγκελα Μέρκελ και βεβαίως ο οικοδεσπότης Φρανσουά Ολάντ θα κληθούν να συναντήσουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο όλοι έχουν καταγγείλει ως «εγκέφαλο» πίσω από την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία, στο πιο δραματικό ίσως επεισόδιο της ουκρανικής κρίσης των τελευταίων μηνών.
TA NEA

2 σχόλια:

  1. Δε το βλέπω να πηγαίνει, γιατί να τιμήσει με τη παρουσία του τους νεοναζί.

    Καιρός να γίνει ξέχωρος εορτασμός με συμμετοχή μόνο αντιστασιακών οργανώσεων και της Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Κωνσταντινος Ν. Αθανασιαδης
    Καμια προταση αντιστασιακων οργανωσεων που θα πρεπει να προσκληθουν ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.