31/3/14

Αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος» ο Αραβικός Σύνδεσμος

Όρος για την επίλυση του Παλαιστινιακού, σύμφωνα με τον Μπ. Νετανιάχου
REUTERS/STEPHANIE MCGEHEE
Οι ηγέτες των αραβικών κρατών απέρριψαν την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνόδου τους στο Κουβέιτ κάθε ενδεχόμενο να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως «εβραϊκό κράτος», κάτι το οποίο απαιτεί η ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να καταλήξει σε μια τελική συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους.
«Ανακηρύσσουμε επίσημα την πλήρη και κατηγορηματική άρνησή μας να αναγνωρίσουμε το Ισραήλ ως ένα Εβραϊκό Κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση της συνόδου του Αραβικού Συνδέσμου, επιρρίπτοντας παράλληλα στο Ισραήλ την ευθύνη για το αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι οι Άραβες πρέπει να αναγνωρίσουν τον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ. Έχει καταστήσει την απαίτησή του αυτή ένα από τα κεντρικά ζητούμενα που θέτει για να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι η «ρίζα της σύγκρουσης» ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους είναι η αραβική άρνηση του εβραϊκού χαρακτήρα του κράτους του Ισραήλ και όχι η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το 1967.
Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες αρνούνται να το πράξουν, καθώς θεωρούν ότι αυτό θα συνιστούσε υποχώρηση από πλευρά τους σε ό,τι αφορά τη μνήμη της «Νάκμπα» (Καταστροφής) των 760.000 Παλαιστίνιων που οδηγήθηκαν στην εξορία το 1948, όταν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ και το «δικαίωμά τους στην επιστροφή».
Οι Παλαιστίνιοι και πολλοί Άραβες ηγέτες θυμίζουν ότι έχουν ήδη αναγνωρίσει το κράτος του Ισραήλ από το 1993 και σημειώνουν ότι αυτή η απαίτηση δεν τέθηκε ποτέ ούτε στην Αίγυπτο, ούτε στην Ιορδανία, δύο χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες ειρήνης με το Ισραήλ.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Μήπως οἱ Ἄραβες ἔτσι παίζουν τὸ παιχνίδι τῶν

    Ἑβραίων; Γιατὶ βλέπω ἡ Σ. Ἀραβία, τὸ Κατὰρ

    καὶ κάποιες ἄλλες χῶρες μὲ πετρέλαια καὶ

    πρασινάδα νὰ κόπτωνται γιὰ μουσουλμάνους

    ἀνὰ τὸν κόσμο, ἀλλὰ οἱ Παλαιστίνιοι ποὺ

    εἶναι δίπλα τους νὰ μὴν τοὺς ἐνοχλοῦν.

    Περίεργο τόσα χρόνια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απεναντίας, μήπως γι΄αυτό δε σφήνωσαν εκεί, σαν τσόντα, το Ισραήλ, να το παίζει ο τρελός της γειτονιάς? και κάποιοι υπεράτλαντες αργυραμοιβοί τη βγαίνουν και προστάτες του?

    Θα ΄ρθει κι ώρα του Διεθνούς Δικαστηρίου τους, να επανεξετάσει και τα χρηματοοικονομικά των αιτιών της Χάγης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ποιά "αραβικά" κράτη μιλάμε αλήθεια;
    Για κατεχόμενα κράτη ναι, όπως μαρόκο,τυνησία,αλγερία,αίγυπτος, συρία, ιορδανία,παλαιστίνη.
    Από τον 7ο και 8ο αιώνα που τα κατέλαβαν τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους καταπιέζοντας τους ντόπιους πληθυσμούς(βέρβερους,κόπτες,έλληνες κ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.