8/3/14

Αίγυπτος: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις διαδηλωτών – αστυνομικών

REUTERS/AL YOUM AL SAABI
Τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν την Παρασκευή κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των αστυνομικών δυνάμεων στο Κάιρο και σε πολλές άλλες πόλεις της Αιγύπτου.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αλλά  και των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε οδομαχίες με τους αστυνομικούς στη συνοικία Αλ Μάσκιν του Καΐρου ενώ άλλος ένας έχασε τη ζωή του στην Αμπασίγια.
Οι διαδηλωτές πυροβολούσαν και εκτόξευαν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έγιναν 47 συλλήψεις μελών της Αδελφότητας.
Συνολικά, σε όλη τη χώρα, τραυματίστηκαν 48 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τέσσερις αστυνομικοί που τραυματίστηκαν από σκάγια στο Σουέζ.
Σε τουλάχιστον δύο συνοικίες του Καΐρου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν οχήματα της αστυνομίας.
Η κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει τεταμένη από το περασμένο καλοκαίρι, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό.
Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εναντίον της νέας κυβέρνησης, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο χαρακτήρισε την οργάνωση τρομοκρατική.
Η Αδελφότητα υποστηρίζει ότι αντιστέκεται ειρηνικά απέναντι στο στρατιωτικό πραξικόπημα, όπως το αποκαλεί, εναντίον του  ελεύθερα εκλεγμένου Μοχάμεντ Μόρσι.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.