6/3/14

Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΦΕΤΑ, ΚΡΑΣΙ, ΨΗΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ 
Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία ο κόσμος πρέπει να είναι ευγνώμων στους Έλληνες, υποστηρίζει σε άρθρο της η Huffington Post, υμνώντας την ελληνική κουζίνα.
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι
«Καταρχάς άνοιξαν το δρόμο ώστε τα μεγάλα φιλοσοφικά μυαλά να συνεχίσουν να προοδεύουν πνευματικά. Μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την επιθυμία να αγωνιζόμαστε για την αθλητική τελειότητα. Και φυσικά, τη δημοκρατία. Σαφώς, λοιπόν, χρωστάμε πολλά για το ποιοί είμαστε στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά πάνω από όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας.
«Οι Έλληνες έχουν διαμορφώσει τη σύγχρονη κοινωνία μας ενώ – εξίσου σημαντικό – διαμόρφωσαν έναν τρόπο διατροφής που καμιά χώρα δεν μπορεί να συναγωνιστεί. Η κουζίνα τους δεν «κολυμπά» απλά στο ελαιόλαδο, δεν «πνίγεται» μόνο στο κόκκινο κρασί και τους ποικίλους μεζέδες, είναι μια δίαιτα που όλοι οι διατροφολόγοι επαινούν και θεωρούν ως την πιο υγιεινή. Κι ενώ όλοι προσπαθούμε να φάμε σαν αυτούς, ευτυχώς, οι Έλληνες το κάνουν καλύτερα. Είναι απλά ο τρόπος ζωής τους που εξηγεί γιατί είναι τόσο καλύτεροι από όλους εμάς».

Δύο λέξεις: Ψητό τυρί
Μόνο τυρί, χωρίς απαραίτητα τη συνοδεία ψωμιού. Στην Ελλάδα, αυτό το ψητό τυρί είναι γνωστό ως σαγανάκι. Πρόκειται για ένα κίτρινο τυρί – συνήθως γραβιέρα – που λιώνει μόλις ψηθεί σε τηγάνι. Είναι τραγανό εξωτερικά και λιώνει μόλις κοπεί. Είναι βασικά το τυρί όπως θα ήθελε πάντα να είναι. Οι Έλληνες όμως δε σταματούν εκεί. Έχουν κι άλλα τυριά, που επίσης τα ψήνουν στη σχάρα ή τα σερβίρουν πάνω σε σαλάτες ή με καρπούζι. Πιστέψτε μας, θα θέλετε να τα δοκιμάσετε όλα.
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τον ελληνικό φραπέ
Το έφτιαξαν πρώτοι και το κάνουν καλύτερα από όλους.

Έχουν μετατρέψει τη μεγάλη, πολύ μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι
Δε θα μπορέσουμε ποτέ να τους ανταμείψουμε γι' αυτό.

Κανείς δε φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι' αυτό μην το προσπαθήσετε καν.
Η χωριάτικη σαλάτα έχει ότι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές και ελαιόλαδο – φυσικά. Επομένως όλοι οι άλλοι παρασκευαστές σαλάτας μπορούν απλά να τα παρατήσουν και να πάνε σπίτι τους (Βλέπετε πόσο μεγάλα κομμάτια φέτας βάζουν στη σαλάτα τους;).
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι

Το κρασί έρχεται πρώτο και μετά ακολουθεί το νερό
Η κατανάλωση κρασιού δεν περιορίζεται μόνο στις γιορτές ή τις αργίες. Όχι, οι Έλληνες γνωρίζουν πως το κρασί είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής διατροφής ενός ατόμου, μαζί με το ελαιόλαδο. Και υπάρχει από την αρχαία ελληνική κουζίνα.

Η φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Ποιος χρειάζεται κλωναράκια μαϊντανού όταν έχεις φέτα; Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν πως η φέτα μπορεί να μπει σχεδόν παντού.

Αυτό είναι επιδόρπιο
Λουκουμάδες, η ελληνική εκδοχή του ντόνατ
Λουκουμάδες, η ελληνική εκδοχή του ντόνατ
Γεια σας, λουκουμάδες! Είναι η ελληνική εκδοχή του ντόνατ βουτηγμένο στο μέλι, και σερβίρονται σε ειδικές περιπτώσεις. Δε μπορούν να συγκριθούν με τα ντόνατς. Είναι ακόμη καλύτερα. Στην αρχαία Ελλάδα, αυτές οι τηγανιτές μπάλες ζύμης σερβίρονταν στους νικητές των Ολυμπιακών Αγώνων. Να γιατί είναι τόσο ιδιαίτερα.

Έχουν «ανεβάσει» τα bar food σε άλλο επίπεδο
Δε μιλάμε για τηγανιτές φτερούγες κοτόπουλου σερβιρισμένες με τηγανιτές πατάτες, αλλά για μικρά πιάτα με τραγανά αγγουράκια, πιάτα με ψητό χταπόδι, σαγανάκι, ντιπς σερβιρισμένα με ζεστή πίτα, κεφτεδάκια και τόσα άλλα. Είναι γνωστά ως μεζέδες και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από ούζο, κρασί ή μπίρα.
Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ
Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ

Τα πλοκάμια δεν τους τρόμαξαν ποτέ
Θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες. Επειδή όταν οι Έλληνες ψήνουν το χταπόδι στη σχάρα, το μετατρέπουν σε κάτι που είχαμε φανταστεί μόνο στα όνειρά μας.

Καμιά ζαχαροπλαστική δεν έχει τόσο βούτυρο, όσο η δική τους.
Κάθε στρώμα φύλλου περνιέται στο βούτυρο και κάθε φύλλο κρούστας τυλίγεται σε πολλές στρώσεις. Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε γιατί η σπανακόπιτά τους είναι απλά ασύγκριτη.

Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να περνούν ώρες πάνω από το γεύμα τους
Huffington Post: 16 λόγοι που οι Ελληνες είναι καλύτεροι
Επειδή γνωρίζουν ότι είναι το καλύτερο μέρος της ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν.

Το τζατζίκι είναι η κέτσαπ τους
Ναι, ναι και ναι. Φτιαγμένο από γιαούρτι – γι' αυτό και είναι υγιεινό – αγγούρι, σκόρδο, άνηθο ή δυόσμο, το τζατζίκι σερβίρεται με κρεατικά και μεζέδες.

Ξέρουν πως το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν περιβάλλονται από φίλους και οικογένεια
Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντικό. Επομένως, όπως είναι φυσικό το φαγητό μαζί με την οικογένεια είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Η Φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Η Φέτα είναι η εθνική τους γαρνιτούρα
Το μέλι ρέει πιο άφθονο από ότι το κρασί στην Ιταλία
Στα επιδόρπια και πάνω από το γιαούρτι, το μέλι τους προέρχεται κυρίως από το νέκταρ των οπωροφόρων και εσπεριδοειδών.

Η γη τους προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια
Για να φτιάνουν ελαιόλαδο και κρασί φυσικά. (Καλά, αυτό μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά παράγουν πολύ κρασί και πολλές ελιές).

Το γιαούρτι
Που θα βρισκόμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Κι ενώ εμείς τρώμε ελληνικό γιαούρτι για πρωινό, στην Ελλάδα το απολαμβάνουν ως επιδόρπιο, με μέλι φυσικά.
Γ.Α.
Εθνος

9 σχόλια:

  1. Δυστυχώς πλέον μόνο για το φαγητό είμαστε γνωστοί και για τις διακοπές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είναι καλά η Ελληνοαμερικανίδα που έχει το εν λόγω site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @aAlexandros
    Σε λίγο καιρό θα είμαστε γνωστοί και για τους ενεργειακούς φυσκούς πόρους,
    και πριν πεθάνω θα ήθελα να δώ την Ελλάδα γνωστή ως την χώρα που ταπείνωσε (στρατιωτικά) την Τουρκία εντός 2 εικοσιτετραώρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε τίποτα από όλα αυτά δεν έχει νόημα, τίποτε δεν μένει και τίποτε δεν είναι παρακαταθήκη για το μέλλον.

    Τι να το κανεις αν η Ελλάδα είναι γνωστη για τους φυσικούς πόρους, θα δούμε και ποσο γνωστη θα είναι δηλαδή, αν αυτοί οι πόροι δεν αξιοποιηθούν έτσι ώστε να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία της χώρας, οι υποδομές της, ώστε να εξασφαλισθεί όσο το δυνατόν περισσότερο μέλλον για τις νέες γενιές αλλα και για να κρατήσουν τον Ελληνισμό οι απόδημοι Έλληνες! Αν κάποτε λένε στην Ελλάδα βγάζουμε πετρέλαιο και εκεί είναι οι εταιρίες μας και τα παίρνουν όλα, μου είναι αδιάφορο.....Και προς το παρόν τα πράγματα οδεύουν στη δεύτερη κατεύθυνση και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, αφού κατακρεουργείται το ένα από τα δυο Ελληνικά κράτη για φυσικούς πόρους, οι οποιοι είναι δικοί μας και εν τελει θα πρέπει να τους μοιραστούμε με το ζόρι με την Τουρκια, χωρίς αυτοί να έχουν κανένα δικαίωμα.

    Όσο για την ταπείνωση της Τουρκίας στρατιωτικά εκεί είμαι ακόμα πιο σκεπτικιστής, γιατί αν w μη γένειτο χρειαστεί κάτι τέτοιο, τότε αν περάσουν οι 48 ώρες τα πράγματα θα δυσκολέψουν.....

    Αυτές οι 48 ώρες είναι από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη της πολιτικής ηγεσίας, οι 48 ώρες ανήκουν σε κάποια άλλη εποχή και όχι στη σημερινή.....

    Είμαστε σε πολύ λάθος δρόμο, έπρεπε να έχουμε αλλα σχέδια και αλλα όνειρα για την πατρίδα μας, όνειρα και σχέδια που ταιριάζουν και στην ιδιοσυγκρασία μας δηλαδή, την οποια οπωσδήποτε προσπαθούμε επί δεκαετίες να την αλλάξουμε παρα φύσιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ελληνική κουζίνα είναι η καλύτερη.
    Έχει τύχει να δοκιμάσω διάφορες κουζίνες(Γαλλική, Ιταλική, Τσέχικη, Ρώσικη,Μεξικάνικη, Ιαπωνική, Κορεάτικη και αμερικάνικου τύπου φαγητό). Άλλες λιγότερο με κάποια βασικά πιάτα τους και άλλες με παραπάνω από 6-7 διαφορετικά φαγητά.

    Κατά τη ταπεινή μου γνώμη:

    Η χειρότερη είναι η γαλλική(εκτός από μερικά γλυκά τους που δοκίμασα και πραγματικά με ενθουσίασαν).

    Παιδιά ότι κι αν λένε οι υποστηρικτές της δεν ξέρω...στον Έλληνα τα φαγητά τους δεν ταιριάζουν με τίποτα! Μόνο "βιτρίνα" που λένε. Ουσία...δεν. Μένεις νηστικός με τις γεύσεις τους.Και άντε αν είσαι γεματούλης είναι ευκαιρία για δίαιτα να γυρίσεις αλλαγμένος στη πατρίδα. Αν είσαι όμως λεπτός ψάχνεις για Ελληνικό εστιατόριο, πιτσαρία ή έστω ένα κλασσικό fast food.

    Μεξικάνικη καλή αλλά "βαριά".

    Ιαπωνική έχω δοκιμάσει λίγο αλλά δεν το συνέχισα.Μέτρια.

    Η Κορεάτικη έχει κάποια αρκετά καλά όπως και κάποιες από τις σούπες. Υπάρχουν όμως μερικές Κορεάτικες σούπες που απλά δεν μπορείς ούτε να τις πλησιάσεις!Μπλιάχ!

    Η Ιταλική είναι πολύ καλή κουζίνα.

    Η Τσέχικη μέτρια αλλά 2-3 συγκεκριμένα φαγητά της που είναι με κρέας, είναι εξαιρετικά ειδικά αν συνδυαστούν με τσέχικη μπύρα.

    Η Ρώσικη δοκίμασα ελάχιστα και δεν μπορώ να κρίνω καθόλου.

    Το Αμερικάνικου τύπου γρήγορο φαγητό απλά είναι διατροφικά σκουπίδια. Καλύτερα ο χειρότερος των χειρότερων γύρος παρά αμερικάνικου τύπου γρήγορο φαγητό.

    Τίποτα δεν μπορεί να συναγωνιστεί μια Ελληνική σαλάτα, τα διάφορα μεζεδάκια μας,το σουβλάκι μας, τα κεφτεδάκια μας, τα θαλασσινά μας, τις πίτες μας, τα γλυκά μας, τα φρούτα μας, το κρασί μας και το τσίπουρο μας.

    Επίσης, ο Έλληνας δεν είναι "τυποποιημένος" όπως σε κάποιες άλλες χώρες. Είμαστε οι άνθρωποι του ήλιου,της θάλασσας, του ελαιολαδου και του κρασιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά και παρά τα καλά λογια για την Ελληνική κουζίνα, έχω μια απορία : και προς την ομηγυρη και προς την Ελληνοαμερικανίδα φίλη μας.
    Οι ‘Ελληνες είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού;
    Γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει δημοσιοποιηθεί σχεδόν τίποτα στον κόσμο τούτο, για την απίστευτη βαρβαρότητα του εφαρμοζόμενου «προγράμματος διάσωσης» της Ελλάδας, για τις χιλιάδες πλέον αυτοκτονίες, την ολο και αυξανόμενη ανεργία σε όλο τον κοινωνικό ιστό, τη διάλυση ενός κράτους-έθνους, ώστε κατ' ελαχιστο, να δημιουργηθεί ένα διεθνές κίνημα αλληλεγγύης ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειχα καιρο να γραψω στο blog αν και το παρακολουθω, Ελληνικη κουζινα με σιτηρα απο Βουλγαρια Ουκρανια και τυρια απο γαλα Βουλγαριας, και οποιος εχει αντιρηση ας κανει ενα ερωτημα στο υπουργειο Γεωργιας που πανε ολα τα δικα μας σιτηρα και οποιος μενει Βορεια Ελλαδα ας ρωτησει απο που παιρνουν γαλα τα τυροκομεια, αυτα ειχα να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @asepites...Αν η Huffington Post περίμενε να αντλήσει πληροφορίες για την ελληνική γαστρονομία από ένα κ μόνο σάιτ, τότε καήκαμε. Κάθε χρόνο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα διοργανώνουν φεστιβάλ γαστρονομίας. Εταιρίες παραγωγής συγκεκριμένων προιόντων όπως μαστίχας και κρόκου, παρουσιάζουν σε πολλές χώρες τα προϊόντα τους συνδυάζοντας τα με ελληνικές συνταγές, κάτι που έγινε πρόσφατα και στη Τουρκία.
    Μάλλον δεν έκανες σοβαρή ερεύνα και το σχόλιο σου το αποδίδω στη προσπάθεια κάποιου που προσπαθεί τη μεμονωμένη πρωτοβουλία μιας ελληνοαμερικανίδας, να την παρουσιάσει ως συλλογική πρωτοβουλία των μάλλον αδιάφορων ελλήνων ομογενών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.