28/4/14

Γιατί φτιάχνουν νέα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα; Τι φοβούνται;

Γιατί φτιάχνουν νέα καταφύγια σε όλη την Ελλάδα; Τι φοβούνται;
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Η είδηση για τη δημιουργία νέον πολεμικών (και όχι μόνο) καταφυγίων σε όλη την ελληνική επικράτεια ήρθε μέσα από το σχέδιο νόμου που την περασμένη Παρασκευή τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Το ερώτημα λοιπόν είναι γιατί να δημιουργηθούν νέα καταφύγια στην Ελλάδα; Η απάντηση που δίδεται από το ίδιο το ΥΠΕΚΑ που έκανε και το σχέδιο νόμου ότι δηλαδή είναι μέσα στις υποχρεώσεις του κράτους η προστασία του πολίτη δεν είναι και τόσο πειστική υπό την έννοια ότι το κράτος είχε ξεχάσει την προστασία του πολίτη επί 60 χρόνια, από τότε δηλαδή που έγινε και το τελευταίο καταφύγιο.

Τι είναι αυτό που... ξύπνησε το κράτος και θέλει να κάνει νέα καταφύγια, πολύ μεγάλου μάλιστα κόστους υπό την έννοια ότι πρόκειται για ειδικές κατασκευές βαρέως τύπου ανθεκτικές τόσο σε επιθέσεις από πολεμικά όπλα, όσο και σε χημική επίθεση, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προστατεύουν τον πληθυσμό και σε περιπτώσεις πυρκαγιών και πλημμυρών.
Ταυτόχρονα τα έργα αυτά είναι μεγάλα σε όγκο, αλλά και σε αριθμό.

Επανέρχεται λοιπόν το ερώτημα. Φοβάται το ελληνικό κράτος το ενδεχόμενο πολέμου, σεισμού, κλπ; Άμεσα; Εν μέσω κρίσης;
Μήπως μιλάμε για ακόμη μια ευκαιρία “παροχών” σε κατασκευαστές δημοσίων έργων;

Πηγή 

Γιατί φτιάχνει καταφύγια τώρα το Περιβάλλοντος!
Το κράτος είναι και μεγαλόψυχο και ενδιαφέρεται για την προστασία των πολιτών. Οσοι νόμιζαν ότι η πολιτική εστιάζεται μονοσήμαντα στην καταστροφική δημοσιονομική «πολιτική Στουρνάρα», έρχεται το κράτος να αποκαταστήσει την τάξη. Με πλεόνασμα μεγαλοψυχίας υπενθυμίζει στον πολίτη ότι είναι εδώ για να τον προστατεύσει από ύπουλους κινδύνους και εξωτερικές απειλές. Στο εξής οι πολίτες θα κλείνονται μέσα σε «καταφύγια» για να αποφύγουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα. Γι' αυτό θα φροντίσει το ίδιο το... υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), αφού σε σχέδιο νόμου με τον τίτλο «Κατασκευές Δημοσίου Ενδιαφέροντος Προστασίας Ανθρώπων και Πραγμάτων (ΚΔΕΠΑΠ) για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», που τέθηκε δημόσια σε διαβούλευση από την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014, περιγράφεται η δημιουργία «χώρων προστασίας του πληθυσμού».

Το νομοσχέδιο, που θα βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση έως τις 23 Μαΐου 2014, προβλέπει τη δημιουργία κατάλληλων χώρων (δηλαδή καταφύγια) για να καλυφθούν τυχόν περιπτώσεις «εμφάνισης απειλών ή επέλευσης κινδύνων».


Βιολογικά, χημικά

Ως τέτοιες αναφέρονται εκείνες που δημιουργούνται από «ακραία φυσικά και καιρικά φαινόμενα, κακόβουλες ανθρωπογενείς ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών προσβολών, και τεχνολογικά ατυχήματα (καταστροφή βασικών υποδομών, μεγάλες πυρκαγιές, διασπορά βιολογικών ραδιολογικών και χημικών ουσιών), καθώς και καταστροφικών απειλών από πόλεμο ή πολεμικό επεισόδιο».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ότι αποτελεί «υποχρέωση της Πολιτείας η προληπτική ενεργοποίησή της» και κάνει λόγο για υφιστάμενους χώρους «προστασίας πληθυσμού που έχουν ηλικία άνω των 60 ετών» και εκ των πραγμάτων «θεωρούνται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι για να παρέχουν την απαιτούμενη ασφάλεια». Μάλιστα, αναφέρεται και σε αποφάσεις του ΑΣΕΑ παλαιότερα και του σημερινού ΚΥΣΕΑ, «που από το 1960 και μετέπειτα υπογράμμιζαν την αναγκαιότητα διαμόρφωσης σχετικού νομοσχεδίου και τεχνικών προδιαγραφών από το εκάστοτε αρμόδιο υπουργείο».
Επίσης, με την πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ εναρμονίζεται το θεσμικό πλαίσιο για την πολιτική προστασία με αυτό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μάλιστα, το υπουργείο προβλέπει όταν προκηρύσσεται διαγωνισμός για μεγάλο δημόσιο έργο να προβλέπεται και η δημιουργία καταφυγίου από την πλευρά των εργολάβων, το οποίο να κατασκευάζουν οι εργολάβοι ως αντιστάθμισμα για τη δουλειά που παίρνουν από το Δημόσιο. Στο ίδιο πλαίσιο προωθείται και η σταδιακή υλοποίηση Εθνικού Χάρτη Χωρικής Επικινδυνότητας, προκειμένου να αποφεύγονται στο εξής «εκτεταμένες απώλειες και ζημιές σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές».

δημοκρατία

8 σχόλια:

  1. Άποψη μου είναι ότι δεν φοβούνται τίποτα.
    Μ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια
    Και τον εθνικό εργολάβο να δώσουν τα λεφτά
    Και ο κόσμος να νοιώσει το αίσθημα της ανασφάλειας ότι κάτι έξω απ τις δυνατότητές του μπορεί να συμβεί.
    Καθαρές ενέργειές κοινωνικής μηχανικής και ανακατεύθυνση της μάζας σε άλλες φοβίες μακρυά απο την ανεργία και τους φόρους.
    Το μυστικό δε της ιστορίας είναι η αιτίαση της κατασκευής τους.
    Φόβος (μούσι) απο την επερχόμενη κλιματική αλλαγή.
    Για να μπορέσουν αυτοί άφοβα και ασύστολα να επιδοτούν τους εθνικούς εργολάβους ΑΠΕτζήδες.
    Αυτοί και η συνομοταξία τους κατάργησαν τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής που μας λέει ότι ενέργεια ΔΕΝ παράγετε εκ του μηδενός.
    Οι περισσότεροι δε καθηγηταράδες που μιλούν για τα καλά της πράσινης απάτης είναι και συγχρόνως ντιλερ αιολικών φουρφουριών και ηλιακών πάνελ.
    Δεν ακουσε κανένας σας ότι το εναλλασσόμενο ρεύμα δεν αποθηκεύετε;
    Δεν άκουσε ότι τυχαία και μεταβλητή ηλ ενέργεια δεν μπορεί να τροφοδοτήσει το ηλ. δίκτυο; και μάλιστα ανορθωμένη ενέργεια με πολλές αρμονικές;
    Αλλά θα μου πεις αυτοί επιδοτούν εισαγόμενο φυσικό αέριο για παραγωγή ηλ. ρεύματος για να τα τσεπώνουν οι βαρώνοι των ΑΠΕ και να πληρώνει ο καταναλωτής πανάκριβο ηλ ρεύμα.
    όσο δε για το CO2 είναι το συστατικό της ζωής!! Χωρίς αυτό δεν γίνετε η φωτοσύνθεση ούτε φυτρώνουν τα φυτά.
    Και ο δικός μας μαύρος χρυσός είτε το θέλουμε είτε όχι είναι ο λιγνίτης που τον κατηγορούν , απαξιώνουν τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια για να παίρνει τζάμπα τα ορυχεία λιγνίτη της Φλώρινα ο Μπόμπολας ΚΑΙ Η ΠΑΡΈΑ ΤΟΥ.
    όσο δε για εξώκοσμες και απροσδιόριστες καταστροφές θα σας θυμίσω ένα στίχο απο την Αινειάδα του Βιργίλιου....
    Δεν θα έχει νόημα η ζωή αν πέσουν όλα τ άστρα και χαθεί το φως του ήλιου....
    τους χαιρετισμούς μου απο τις Σέρρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δευτέρα: Τίτλος του "Σπίγκελ": "Πόλεμος στην Ευρώπη";
    Γενικές πληροφορίες λένε για τουρκικά στρατεύματα στην Συρία, εμπλοκή και του Ιράκ, στρατεύματα ρουμανικά στα ουκρανικά σύνορα και από την άλλη τα ρώσικα κτλ. κτλ. Καταγράφονται νεκροί και αιχμάλωτοι και στα δύο μέτωπα. Ενα τρίτο μέτωπο αναμένετε -λόγο συνεχούς αναφοράς- κάπου Β.Κορέα, Ιαπωνία.
    Η ερώτηση λοιπόν δέν είναι ΓΙΑΤΙ χτίζουν ή θέλουν να χτίσουν καταφύγια... το ζήτημα είναι ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά τα περί προστασίας από φυσικές καταστροφές είναι αστειότητες. Ούτε από σεισμό και ακόμα περισσότερο από πλημμύρα δεν νοείται προστασία κάτω από την επιφάνεια της γής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θὰ εἶναι γιὰ ὅλους τοὺς Ἕλληνες πολίτες ἢ γιὰ

    κάποιους διαμένοντες στὴν περιοχὴ τοῦ

    ἐντός, ἐκτὸς καὶ ἐπὶ ταυτὰ Κολωνακίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο επομενος πολεμος δεν θα ειναι συμβατικος με Μ1 και ξιφολογχες και μερικα βομβαρδιστικα, οποτε αν αληθευει η ειδηση, ειναι λογικο να χτιζουν τετοιες στοες με τοσα πυρηνικα που θα πεσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε ότι και να κάνουν τα λαμόγια και οι κλέφτες της μεταπολίτευσης δεν γλυτώνουν με τίποτα λέμε.
    Και στα καταφύγια θα τους βρούμε και θα τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μήπως εκτός των άλλων οι Τουρκομογγόλοι τα τελευταία χρόνια κατασκευάζουν(με κινέζικη τεχνογνωσία)πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που παίρνουν κεφαλές χημικές-βιολογικές και οσωνούπω πυρηνικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όπως θα έλεγε και ο σοφός Βλαχαντώνης: το ίδιο με «περιέργησε» σιορ και εκείνη η μακάβρια ιστορία με... τα πλαστικά «Φέρετρα της FEMA», που θα πλημμύριζαν - λέει - το Ελλαδιστάν!!! Στο έπακρο το... «Infojunk & Infoneurosis» (ΨΕΠ... κι απάνω τούρλα)!

    h**ps://www.metabunk.org/threads/debunked-fema-coffins-plastic-grave-liners.904/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.