29/5/14

Αυτοί είναι οι 13 ένοχοι για τα δομημένα ομόλογα

Αθωώθηκε μόνο ένας, οι άλλοι κινδυνεύουν ακόμα και με ισόβια

Αυτοί είναι οι 13 ένοχοι για τα δομημένα ομόλογα Αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων που φέρονται να κατέληξαν υπερκοστολογημένα σε τρία ασφαλιστικά ταμεία, το διάστημα 2004-2009, ζημιώνοντας το Ελληνικό Δημόσιο.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ενόχους τους 13 από τους 14 κατηγορουμένους που ενεπλάκησαν στη διαδρομή του ομολόγου.
Επτά χρόνια μετά την έναρξη της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης και μετά από αποδεικτικά διαδικασία σχεδόν δυο ετών το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη και τη διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, τους πρώην υπεύθυνους του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γερ. Κονιδάρη καθώς και τον πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνο Χρηστίδη όπως και τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» (Γιώργο Αποστολίδη, και Θεόδωρο Πρινιωτάκη - ο Σοφοκλής Πρινιωτάκης έχει αποβιώσει) τον υπεύθυνο της ΝΑΜ Γιώργο Παπαμαρκάκη και των στελεχών της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλου και Αβραάμ Σαββίδη, όπως και του στελέχους της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγου κατα περίσταση για τα εξής αδικήματα:
Απάτη από κοινού, απιστία στη υπηρεσία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Αντίθετα αποφάσισε πλήρη αθώωση του άλλοτε ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την αθώωση των κατηγορουμένων για επιμέρους πράξεις όπως απιστία και εγκληματική οργάνωση.

Πηγή

3 σχόλια:

  1. Παλι κανεις πολιτικός δεν διώκεται.
    Τι να πει κανείς...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο κυβερνούν οι ίδιοι δεν πρόκειται να δικαστεί κανείς, εκτός αν πάει εναντίον του βρωμερού συστήματος ή έχει βγει εντελώς από το σύστημα (Τσοχαντζόπουλος, κλπ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν κινδυνεύει με τίποτε.

    Φίλε Κριστιάν,

    Σου εφιστώ την προσοχή σου εδώ. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να περάσει στο "ντούκου".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.