14/5/14

Βενιζέλος: Aν χάσει η Ελιά, θα πάω στον Παπούλια και θα του πω «φεύγω»

Βενιζέλος: Aν χάσει η Ελιά, θα πάω στον Παπούλια και θα του πω «φεύγω»
Τι θα κάνει στην περίπτωση που η Ελιά αποδοκιμαστεί στις Ευρωεκλογές, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οπως είπε, μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha, ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπει καν στη διαδικασία να το συζητήσει με τον πρωθυπουργό. Θα ενημερώσει κατευθείαν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Δεν θα πω στον κ. Σαμαρά, θα το πω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διότι εδώ πρέπει να ξαναενωθεί το έθνος κι όλοι να έρθουν προ των ευθυνών τους. Εδώ το έθνος είναι διχασμένο σε μια βάση τεχνητή, ξεπερασμένη και επικίνδυνη. Έχουμε βρει την ευκολία τώρα, είμαστε τα θύματα εμείς που κάνουμε τη σκληρή πολιτική με κόστος και οι άλλοι είναι αντιμνημονιακοί, χαλαροί. Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; Γιατί δεν το έχουμε όλα τα κόμματα που κυβερνήσαμε;” ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του ο κ. Βενιζέλος.
Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος περιέγραψε σε ποια περίπτωση θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ εκτός κυβέρνησης, ποιες συνθήκες θα πρέπει να ισχύουν για να λάβει την απόφαση να φύγει από το κυβερνητικό σχήμα.
«Δεν μιλάω για ποσοστά. Εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν αντέξουν, εάν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πουν ότι δεν μπορώ να ψηφίζω άλλο γιατί δεν έχω καμία στήριξη, καμία προοπτική, κανένα ηθικό δικαίωμα να το κάνω, υπάρχει κυβέρνηση;», είπε.
Τι εννοεί ο Βενιζέλος
Mε την τελευταία αποστροφή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφήνει να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν σκοπεύει να ρίξει την κυβέρνηση. Εννοεί, επίσης, ότι μετά τις ευρωεκλογές, θα ζητήσει τη διεξαγωγή έκτακτου Συνεδρίου ώστε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν την ευθύνη αν θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ή αν θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό με την ψήφο τους.

9 σχόλια:

  1. Όταν χάσει και ο σαμαράς που θα πάει;
    Γιατί ήττα θα είναι το 13% που θα πάρει η νδ.

    Συνεργάτες είναι και οι δυό τους και θα έχουν την ίδια τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ¨...Γιατί το βάρος της ευθύνης της χώρας το έχει το ΠΑΣΟΚ ιστορικά και δεν το έχει η ΝΔ; ¨

    ΜΗΔΕΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΛΙΑ_ΕΛΙΑ με ΜΠΕΝΥ στα ΚΕΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πολλοστή φορά, πρέπει να τονίσω ότι η συσχέτιση των ευρωεκλογών με τις εθνικές εκλογές είναι λάθος και το δίλημμα που θέτουν κακόπιστο και εκβιαστικό.

    Στις ευρωεκλογές δοκιμάζω ή αποδοκιμάζω τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, εν γένει, ή/και σε σχέση με το κράτος μου.

    Αυτό δεν έχει καμμία σχέση με την εγχώρια κυβέρνηση και την άποψή μου γι αυτήν.

    Σε καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω, δεν έχει τεθεί θέμα παραιτήσεως κυβερνήσεως, επειδή ενδεχομένως το κυβερνών κόμμα θα χάσει στις ευρωεκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Nativist

    Συνταγματικά δεν τίθεται βέβαια θέμα. Αλλα αν αποδειχθεί πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί δεν ξεπερνούν το 20% , η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί.

    Πρώτα απ' όλα ,τα ποντίκια θα εγκαταλέιψουν αμέσως το πλοίο που βουλιάζει.

    Οι βουλευτές θα αναζητήσουν αλλου στέγη προσπαθώντας να σωθούν, και κυρίως, οι νταβατζήδες εσωτερικού και εξωτερικού θα κοιτάξουν να επενδύσουν αλλού. Ποιος ποντάρει σε καμμένο χαρτί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αποδοκιμασία στην ΕΕ, δεν (πρέπει να) σημαίνει και αποδοκιμασία στην κυβέρνηση, εκτός κι αν ψηφίζει κανείς στις ευρωεκλογές με τα ίδια κριτήρια που θα ψήφιζε στις εθνικές εκλογές.

    Στην Μ. Βρετανία, για παράδειγμα, το UKIP του Nigel Farage αναμένεται να θριαμβεύσει. Δεν άκουσα, όμως, να γίνεται λόγος για παραίτηση της κυβερνήσεως Cameron.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν υποκλέψατε την ψήφο μας και υποθηκεύσατε το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας δεν υπολογίζατε ότι θα έρθει και η σειρά μας να σας εκδικηθούμε;
    Νομίζετε ότι αν αλλάξετε τον μανδύα του ΠΑΣΟΚ και ενδυθείτε της ελιάς, της συκιάς ή της αχλαδιάς, του ποταμιού ή του ρυακιού, θα μας ξεγελάσετε για άλλη μια φορά;
    Στο εκβιασμό που προσπαθείτε να μας περάσετε μια απάντηση αρμόζει: Στα τσακίδια και στον αγύριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φεύγοντας πάρε μαζί σου και τον Παππούλη.Και μήν πάτε μακριά,1η και 15 κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς σας.Σε λίγο θα σας φωνάξουμε για να δώσετε εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.