30/5/14

Ο βαν Ρομπάι παραλαμβάνει το Βραβείο Καρλομάγνου από τα χέρια ενός Ουκρανού πραξικοπηματία

Solidarité & Progrès (Γαλλία)          (μτφ. Κριστιάν)
 Στις 29 Μαΐου, ημέρα της Αναλήψεως, στο Άαχεν (Aix-la-Chapelle), η επιτροπή του Βραβείου Καρλομάγνου απονεμένε το βραβείο της στο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν Βαν Ρομπάι (Herman van Rompuy). Σημείο των καιρών και του τι έχει γίνει η Ευρώπη, η ομιλία εγκώμιου του έγινε  από τον Arseniy Yatsenyuk («IATS»), το πραξικοπηματία πρωθυπουργό του Κιέβου ο οποίος εγκαταστάθηκε  από τους Αγγλο-Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και τους μεγαλομανείς Βρυξελλιώτες  Ευρωκράτες. Σημειώστε ότι οι νικητές επιλέγονται για την «εργασία τους στην υπηρεσία της ευρωπαϊκής ενοποίησης»...


Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, το αδελφό μας κόμμα στη Γερμανία, το Κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα - Αλληλεγγύη ( Buso ) υπό την προεδρία της Helga Zepp-LaRouche, διανυμένε το ακόλουθο φυλλάδιο γύρω από την τελετή.

Αποσπάσματα:                                                                                            

Όσοι είχαν την ιδέα της απονομής του Βραβείου Καρλομάγνου στο Herman van Rompuy , και στη συνέχεια, να καλέσουν ως πανηγυριστές, εκτός από τους πρωθυπουργούς της Μολδαβίας και της Γεωργίας, τον «IATS»  -τον άνθρωπο που διορίστηκε πρωθυπουργός της Ουκρανίας μετά από πραξικόπημα που κατευθύνθηκε από το εξωτερικό-  έχουν μια ισχυρή αίσθηση της νοσηρότητας.

Ο βαν Ρομπάι, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι η προφανής αποτυχία του μοντέλου της ΕΕ: ένα γραφειοκρατικό τέρας, που μαζί με την Τρόικα, θυσιάζει τον ίδιο τον πληθυσμό της για λογαριασμό μιας βάναυσης λιτότητας για να «σώσει» ις τράπεζες (bail-out) και που έχει ήδη αποφασίσει να το ολοκληρώσει σε όλη την Ευρώπη με το bail-in, δηλαδή, με τη κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών. Αυτό θα προκαλέσει τη ριζική οικονομική κατάρρευση του διατλαντικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, από το οποίο η ευρωζώνη και η ΕΕ δεν είναι παρά μόνο εταίροι δεύτερης τάξης εξίσου σε πτώχευση. Θα οδηγήσει στο χάος και στον εμφύλιο πόλεμο. Με αυτή την οπτική γωνία,, το σχέδιο Spinelli Verhofstadt Bertelsmann αυτών των ελίτ για μια νέα δικτατορία ήδη περιμένει στα συρτάρια.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος
Η άλλη πτυχή αυτής της πολιτικής είναι η όλο και  πιο επιθετική κατεύθυνση έναντι της Ρωσίας και η όλο και πιο ανοικτή συμβίωση με ένα όλο και πιο επεκτατικό ΝΑΤΟ. Ο στόχος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στις Βρυξέλλες, σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση Ομπάμα υπό τη βρετανική επιρροή στην Ουάσιγκτον, είναι η σύγκρουση με τη Ρωσία. Αυτό έδειξε η στενή συνεργασία των Αμερικανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά την πτώση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία. Αυτή η πολιτική περικύκλωσης, στρεφόμενη επίσης κατά της Κίνας, μας οδηγεί κατευθείαν σε μια θερμοπυρηνική σύγκρουση και, αν δεν μπορεί να αποτραπεί, σε καταστροφή του πολιτισμού.

Η Δύση δεν φοβάται να συνεργάζεται ανοιχτά στην Ουκρανία με ναζιστικά στοιχεία, ή να βοηθήσει να εγκατασταθούν στην εξουσία άνθρωποι των οποίων η καταγωγή ανάγεται στους φασίστες της Bandera και στις εκστρατείες εξόντωσης τους και, οι όποιοι μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, στρατολογήθηκαν από τη MI6 και τη CIA.

Στην Ουκρανία, διεξάχθηκε ένα βίαιο πραξικόπημα καθοδηγούμενο από το εξωτερικό όταν η χώρα αυτή σχεδίασε να προτιμήσει την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με την ένταξη της στην Ευρασιατική Ένωση που ξεκίνησε από τη Ρωσία, παρά να γίνει μια «δεύτερη Ελλάδα» εξαθλιωμένη και αποβιομηχανοποιημένη, υπό τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, και το έμβολο του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.

Στη συνέχεια, όλη η ρητορική για τις «δυτικές η ευρωπαϊκές αξίες», όπως είναι η ελευθερία και η αυτοδιάθεση, ρίχτηκε στη θάλασσα χωρίς ενδοιασμό. Που είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν αποκρύπτονται, με διεθνή έγκριση, όσοι πραγματικά ευθύνονται για τις σφαγές στο Κίεβο το Φεβρουάριο ή στην Οδησσό;

Σε αυτό  πλαίσιο αυτό, το να καλέσουν τον «IATS» - τον «πρωθυπουργό» της Ουκρανίας που έχει επιλεγεί από την Victoria Nuland , το νεοσυντηρητικό γεράκι του Πρόεδρου Ομπάμα, τον άνθρωπο που ήρθε στην εξουσία μέσω ενός ναζιστικού πραξικοπήματος και που αναπτύσσει το στρατό και τα στρατεύματα του Δεξιού Τομέα και άλλων φασιστικών κύκλων εναντίον του ίδιου του λαού του   -ως ομιλητής στη τελετή απονομής του  Βραβείου Καρλομάγνου, καταδεικνύει την αδυναμία της ηθικής κρίσης από την πλευρά της κριτικής επιτροπής και των διοργανωτών αυτού του διαγωνισμού.

Χρειαζόμαστε μια συμφωνία μεταξύ κυρίαρχων εθνών-κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και των χωρών της Ανατολικής και της Κεντρικής Ευρώπης για την έναρξη της συνεργασίας με τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία για την ανάπτυξη και την αμοιβαία οικονομική πρόοδο. Το  η πρόσφατη ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Κίνας για μεγάλα έργα υποδομής και τη συνεργασία στην έρευνα του διαστήματος και στα έργα της πυρηνικής ενέργειας, αυτοί είναι οι τομείς του μέλλοντος που θα ωφελήσουν όλη την ανθρωπότητα. (...)

Solidarité & Progrès

Tο Βραβείο Καρλομάγνου 2012, ο γνωστός μας φίλος...

και μια άλλη ανάγνωση του ίδιου γεγονότος: (η Ημερησία)

ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΜΑ ΜΙΑΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ
Στον Χέρμαν βαν Ρομπάι το βραβείο «Καρλομάγνος»
Στον Χέρμαν βαν Ρομπάι το βραβείο «Καρλομάγνος»
Την πρώτη του σύνοδο κορυφής της ΕΕ δεν θα την ξεχάσει ποτέ, λέει ο Χέρμαν βαν Ρομπάι. Ήταν Φεβρουάριος του 2010 και χιόνιζε πολύ στις Βρυξέλλες. Ήταν μια από τις πολλές έκτακτες συνόδους για τη διάσωση της Ελλάδας. Οι κρίσεις κάνουν πολλούς ανθρώπους νευρικούς. Τον Χέρμαν βαν Ρομπέι αντίθετα τον βοηθούν να συγκεντρωθεί και φαίνεται ακόμα πιο ήρεμος. «Τότε στόχος μας ήταν να επιβιώσουμε και να κρατήσουμε ζωντανό το ευρώ. Να το ενισχύσουμε και να το κάνουμε ένα σταθερό νόμισμα. Αυτό το καταφέραμε. Έχω την ικανοποίηση ότι παρά τις δυσκολίες τα καταφέραμε. Αυτό δεν με παρηγορεί αλλά με κάνει περήφανο».

Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι έπρεπε να παραμείνει ήρεμος και να κρατήσει τις ισορροπίες. Σε αυτό τον βοήθησε η εμπειρία του ως πρωθυπουργού του Βελγίου, όπου έπρεπε να κρατά σε μια ισορροπία τους Φλαμανδούς με τους Βαλόνους. Δεν έχασε ποτέ την ψυχραιμία του.
«Είμαι πάντα προσεκτικός. Ακόμα και χρόνια μετά το τέλος της καριέρας μου θα είμαι προσεκτικός. Αυτή είναι η φύση μου».
Η ήρεμη φύση του έδωσε συχνά λαβή για καυστικά σχόλια. Ακόμα και το παρουσιαστικό του σχολιαζόταν. Συχνά τον αποκαλούσαν παππού. Όλα αυτά όμως τα προσπερνούσε με ψυχραιμία.

Επιστέγασμα της καριέρας του το Βραβείο «Καρλομάγνος»
Στο τέλος Νοεμβρίου αυτού του χρόνου ο συντηρητικός πολιτικός θα εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή και θα αποχωρήσει από τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά από θητεία πέντε χρόνων. «Είμαστε αναντικατάστατοι μέχρι να αντικατασταθούμε» όπως λέει. Του αρέσουν οι μικρές και κοφτές φράσεις. Γράφει μάλιστα και ποίηση ενώ έχει συγγράψει και δέκα βιβλία. Προτιμάει να γράφει παρά να μιλάει. Φαίνεται μάλλον ντροπαλός στις συνεντεύξεις τύπου.
Σήμερα του απονέμεται το βραβείο Καρλομάγνου της πόλης του Άαχεν και μιλώντας στην Deutsche Welle σχολίασε:

«Είμαι πολύ περήφανος που πήρα το βραβείο διότι πρότυπό μου στη βελγική πολιτική ήταν ο Λέο Τίντεμανς, ο οποίος πήρε το βραβείο το 1976. Ήμουν τότε συνεργάτης του. Για το λόγο αυτό με συγκινεί ιδιαίτερα. Με έναν τρόπο τον διαδέχομαι και σε αυτό τον τομέα».
Το βραβείο «Καρλομάγνος» το θεωρεί το επιστέγασμα της καριέρας του. Λίγο πάντως πριν το τέλος της καριέρας του παραδέχεται πως δεν τα έκανε όλα σωστά και πως δεν θα ξαναέκανε τα πάντα με τον ίδιο τρόπο. Τον ελεύθερο χρόνο του πάντως τώρα θέλει να τον αφιερώσει στην οικογένειά του και κυρίως στις βόλτες με τα εγγόνια του.

Πηγή: από Deutsche Welle

2 σχόλια:

  1. και να φανταστεί κανείς ότι αυτό το βραβείο το έδιναν κάποτε σε ευρωπαϊκές προσωπικότητες σαν το Κωνσταντίνο Καραμανλή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα η φιλοσοφια αυτων που ιδρυσαν την ευρωπη ειναι φασιζουσα. Κυτταξτε ποιος ηταν πισω απο τον Μονε (ο Alexandre Cojeve), ποιος εκανε την PanEuropa Bewegung (κομης Coudenhove-kallergi)και τι πρεσβευε κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.