8/5/14

«Αποτελεσματικά όπλα» ζήτησε η συριακή αντιπολίτευση από τις ΗΠΑ


O ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα ζήτησε σήμερα από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα» με τα οποία ελπίζει ότι οι αντάρτες θα κατανικήσουν τις δυνάμεις του στρατού του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ καταδίκασε το ενδεχόμενο επανεκλογής του Άσαντ στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Ο Τζάρμπα, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκρινε, μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου σε ένα κέντρο μελετών, ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία την 3η Ιουνίου αποτελούν μια «φάρσα» και ότι ο κίνδυνος είναι να δοθεί μέσω αυτών στον Άσαντ η «άδεια να σκοτώνει για πολλά χρόνια ακόμα».

Για να μπορέσει να υπερισχύσει στρατιωτικά έναντι του συριακού στρατού, ο Τζάρμπα ζήτησε από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα» που θα επιτρέψουν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να «αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις, περιλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών».

Η συριακή αντιπολίτευση θα μπορούσε επίσης να ελπίζει ότι «θα αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων επί του πεδίου».

Οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές θα μπορούσαν στη συνέχεια να εργαστούν για μια «πολιτική λύση» επέμεινε ο Τζάρμπα, ο πρόεδρος της Εθνικού Συνασπισμού των δυνάμεων της επανάστασης και της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Τζάρμπα βρίσκεται στις ΗΠΑ για μια 8ήμερη επίσκεψη, επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχουν το νέο επιτελάρχη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, τον ταξίαρχο Αμπντελιλάχ αλ Μπάσιρν, σύμφωνα με το γραφείο του. Αναμένεται να ζητήσουν από τον πρόεδρο Ομπάμα να χορηγήσει τεχνολογικά προηγμένα όπλα στους αντάρτες.

Ο Τζάρμπα αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις, μέλη του Κογκρέσου και τους ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δε ζητά από τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης «να στείλουν τους γιους τους στη Συρία».

«Δεν θέλουμε οι Αμερικανοί να πεθάνουν στη Συρία», διαβεβαίωσε ο Τζάρμπα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκλείει την αποστολή χερσαίων δυνάμεων επί του εδάφους. Ο Ομπάμα είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή τον Σεπτέμβριο του 2013 την έναρξη αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.