29/5/14

Πανικός στη λέσχη του διαβόλου

Analyst Team
Απληστία
Η φετινή συνάντηση της Bilderberg στην πρωτεύουσα της Δανίας, λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα κλίμα φόβου – αφενός μεν λόγω της αδιαλλαξίας της Ρωσίας, η οποία αρνείται να υποταχθεί, αφετέρου επειδή επαναστατεί η Ευρώπη

Τα 120 μέλη της παγκόσμιας ελίτ (κατάλογος συμμετεχόντων εδώ, όπου φαίνεται το όνομα του κ. Γ. Ζανιά για την Ελλάδα, με τη θέση του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας), τα οποία θα παρακολουθήσουν τη μυστικοπαθή συζήτηση στην Κοπεγχάγη (Marriot Hotel), είναι θορυβημένα από τη στάση της Ρωσίας, καθώς επίσης από τα «επαναστατικά κινήματα», τα οποία σαρώνουν την Ευρώπη, μετά το πέρας των εκλογών.
.
Ο αριθμός των αντιπροσώπων της λέσχης ανά χώρα
Ο αριθμός των αντιπροσώπων της λέσχης ανά χώρα

Κατά την άποψη τους, απειλείται σοβαρά αφενός μεν η παγκοσμιοποίηση, αφετέρου ο «μονοπολικός κόσμος» υπό την ηγεμονία των Η.Π.Α. που έχουν κατασκευάσει – με αφετηρία τη μυστική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία το 1955, όπου αποφασίσθηκε η δημιουργία μίας ευρωπαϊκής ένωσης και ενός ενιαίου νομίσματος, πολλά χρόνια πριν πραγματοποιηθούν.
Όπως φαίνεται, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στη διατλαντική συμφωνία εμπορίου και επενδύσεων (TTIP), στην TISA (άρθρο), η οποία αφορά κυρίως τις ιδιωτικοποιήσεις, στις εναλλακτικές μορφές διακυβέρνησης, όπως αυτή που επιβλήθηκε στην Ουκρανία (άρθρο), καθώς επίσης στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην TTIP, η οποία αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της οργάνωσης, με στόχο τη «διάσωση» του μονοπολικού κόσμου – πριν ακόμη δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα από τη Ρωσία και την Κίνα.

Η συγκεκριμένη ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, η οποία θα συνδέσει σύντομα την Ευρώπη με τις Η.Π.Α., είναι εξαιρετικά σημαντική για την παγκόσμια ελίτ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ πως η ΕΕ ξεκίνησε επίσης ως μία απλή ζώνη ελευθέρων συναλλαγών, έχοντας μετατραπεί αργότερα σε μία πολιτική ομοσπονδία – η οποία ελέγχει ήδη πάνω από το 50% των νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων των μελών της, χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εθνική τους κυριαρχία, καθώς επίσης στη Δημοκρατία.

Η TTIP έχει σχεδιαστεί για να πετύχει ουσιαστικά τον ίδιο στόχο, σε μία πολύ μεγαλύτερη κλίμακα – ενώ παράλληλα γίνεται προσπάθεια να οικοδομηθεί ένας άλλος «πυλώνας», στα πλαίσια της παγκόσμιας διακυβέρνησης που προγραμματίζεται, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει τις χώρες της Ασίας (Trans-Pacific).

Με δεδομένο τώρα το ότι, η λέσχη σχεδίαζε ήδη από το 1955 τη δημιουργία του ευρώ (ο πρόεδρος E.Davignon, σε συνέντευξη της το 2009,  υπερηφανευόταν λέγοντας πως το κοινό νόμισμα ήταν ένα πνευματικό τέκνο της Bilderbergπηγή), τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αποτέλεσαν σίγουρα ένα ισχυρό σοκ για τους εκλεκτούς του πλανήτη – αφού κινδυνεύει σοβαρά να διαβρωθεί το ευρωπαϊκό υπερκράτος «τους», κυρίως από τις μεταναστευτικές πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί.
Στην ίδια τη Δανία, όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη, το εθνικιστικό κόμμα κέρδισε το 27% των ψήφων, διπλασιάζοντας τον αριθμό των ευρωβουλευτών του – με τη νίκη να οφείλεται στη στάση του εναντίον των μεταναστών και υπέρ του κράτους πρόνοιας, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, κυρίως δε στη Γαλλία και στη Μ. Βρετανία.

Κομβικό σημείο της συζήτησης θα αποτελέσει επίσης η κρίση στην Ουκρανία, ειδικά η σχέση της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ – με τη «λέσχη του διαβόλου» να θεωρεί εχθρό το Ρώσο πρόεδρο, επειδή τόλμησε να αμφισβητήσει τη νέα τάξη πραγμάτων που προγραμματίζεται (όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α., «Η Ρωσία αμφισβητεί το διεθνές σύστημα«).

Όπως φαίνεται, τα μέλη της παγκόσμιας ελίτ φοβούνται ότι, ο κ. Putin σχεδιάζει να δημιουργήσει μία «εναλλακτική» παγκόσμια τάξη, βασισμένη στις χώρες της BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική). Προφανώς, ένα «πολυπολικό» σύστημα αυτού του είδους θα κατέστρεφε το δολάριο, ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, ενώ θα αποδυνάμωνε σημαντικά τον υφιστάμενο «άξονα συγκέντρωσης δύναμης» Η.Π.Α., Ε.Ε. και Ν.Α.Τ.Ο.

Υπενθυμίζουμε εδώ την έρευνα του BBC από το 2003, σχετικά με τη λέσχη (πηγή), η οποία επιβεβαιώνει πως δεν πρόκειται για μία θεωρία συνομωσίας - ενώ τόσο η ΕΕ, όσο και το ευρώ, είναι πράγματι τα πνευματικά τέκνα της. Επίσης ότι η σύσκεψη του 2009, λίγο πριν οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στο ΔΝΤ η Ελλάδα (σενάριο), έγινε στην Αθήνα (ονόματα συμμετεχόντων).

© Copyright 2014 — Analyst.gr. Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών.

7 σχόλια:

  1. Εμαθα οτι θα ειναι εκει και η Αλεξανδρα Μητσοτακη της ActionAid Hellas. Μετα σου λεει γιατι εκλεισε ο ΠΟΥΤΙΝ ολο αυτο το κακο συναπαντημα των ΜΚΟ.....Κριμα, γιατι αρεσουν και στον ΓΑΠ πολυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να διαβασεις και το τελευταιο newsletter της Action Aid ... οπου δια στοματος εκδοτη Γ. Κουβαρα μαθαινουμε οτι οι Έλληνες ειναι ρατσιστες και ξενοφοβοι και το ενα και το αυτο οι Έλληνες μετανστες σε χωρες εξωτερικου με ολους τους λαθροεποικους. Και αλλα πολλα σε αλλο αρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη

    Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955 και είναι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ήρθε στη Σχολή το 1968, αλλά λόγω της χούντας, αναγκάστηκε, πριν ολοκληρώσει την α' γυμνασίου να φύγει με την οικογένειά της από την Ελλάδα (μαζί βέβαια με τη Ντόρα την αδερφή της που πήγαινε τότε στην γ'). Το 1975, όταν η οικογένειά της επέστρεψε στην Αθήνα, επανήλθε και αποφοίτησε από το γερμανικό τμήμα.
    Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Νομικά στο Paris V (Université Paris Descartes) και πήρε Masters στο Αναπτυξιακό Δίκαιο. Εργάστηκε στον OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development), όπου ειδικεύτηκε στην καταπολέμηση της φτώχειας στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
    Το 1998 ίδρυσε την ActionAid Hellas, της οποίας έγινε και πρόεδρος το 2007, αφού πρακτικά αφιέρωνε όλο της τον χρόνο εθελοντικά στην οργάνωση, ενώ το 2003 έγινε μέλος του ΔΣ της ActionAid International, της οποίας βοήθησε να προετοιμάσει την πενταετή στρατηγική. Στην Ελλάδα, παρά την κρίση κατάφερε να μην διακόψει κανένα από τα προγράμματά για την καταπολέμηση της απόλυτης φτώχειας και το 2012 γιόρτασε τα 40 χρόνια της AAI στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με μία "βιωματική" έκθεση με τίτλο "Μπες στη θέση μου".
    Έχει παντρευτεί τον δικηγόρο Pascal Gourdain με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία αγόρια και ένα κορίτσι.

    (από την ιστοσέλιδα "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - VEREIN DER EHEMALIGEN DER DEUTSCHEN SCHULE ATHEN")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριστιάν 29 Μαΐου 2014 - 12:15 μ.μ.,

    Μὲ τέτοια ἐκπαίδευσι καὶ ἐγὼ νὰ ἤμουνα μπορεῖ νὰ ἀκολουθοῦσα κάτι παρόμοιο.

    Ἡ μαλακὴ ἰσχύς (soft power) τῶν ἰσχυρῶν κρατῶν δὲν εἶναι εὐκόλως ἀντιμετωπίσιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Asterios σηειώνει:
    "Analyst.gr Team
    © Copyright 2014 — Analyst.gr. "Απαγορεύεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση / αναπαραγωγή περιεχομένων του παρόντος website με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια των εκδοτών."
    Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε όπως σας καπνίσει το πρωτότυπο άρθρο του Paul Joseph Watson,από το Anti-War com, του οποίου το παραπάνω άρθρο είναι απλή μετάφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Asterios Toxotis
    και εκεί τα ίδια:

    Reproduction of material from any original Antiwar.com pages without written permission is strictly prohibited.
    Copyright 2014 Antiwar.com

    @ konion
    >Μὲ τέτοια ἐκπαίδευσι καὶ ἐγὼ νὰ ἤμουνα μπορεῖ νὰ ἀκολουθοῦσα κάτι παρόμοιο.<
    Δικαιώμα σου, θα δημοσίευα το δικό σου βιογραφικό. Υπάρχουν όμως άτομα με σαφώς καλύτερη εκπαίσευση που δεν εμπλέκονται με την Μπίλντερμπεργκ, αλλά δεν είναι θέμα εκπαίδευσης...

    >Ἡ μαλακὴ ἰσχύς (soft power) τῶν ἰσχυρῶν κρατῶν δὲν εἶναι εὐκόλως ἀντιμετωπίσιμη.<
    Σαφώς, αλλά εδώ μιλάμε για άτομα που δεν τους πέρασε ποτέ από το μυαλό να την αντιμετωπίσουν.

    Φιλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κριστιάν 29 Μαΐου 2014 - 2:37 μ.μ.,

    Εἶδες αὐτὸ κάνουν, ἀξίζεις λίγο μὲ τὰ δικά των κριτήρια, γίνεσαι γνωστός, ἀλλιῶς σὲ θάβουν. Δεδομένων τῶν σημερινῶν συνθηκῶν, ἐλάχιστοι ἀντιστέκονται. Γιὰ νὰ ἀντισταθεῖς πρέπει τοὐλάχιστον νὰ ἀγαπᾶς τόν τόπο σου. Πόσοι ἀπὸ αὐτοὺς ἀγαποῦν τὸν τόπο των;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.