20/5/14

ΤΑΙΠΕΔ: Ναι, πουλάμε τις καλύτερες παραλίες...

... όμως η πρόσβαση των πολιτών σε αυτές θα είναι ελεύθερη

ΤΑΙΠΕΔ: Ναι, πουλάμε τις καλύτερες παραλίες...
Να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την είδηση της πώλησης 13 ελληνικών παραλιών επιχειρεί το ΤΑΙΠΕΔ με νέες διευκρινίσεις, παραδεχόμενο ωστόσο, στην ουσία, ότι βγάζει στο σφυρί ορισμένες από τις πιο όμορφες ελληνικές αγρογιαλιές.

Μετά τη «θύελλα» αντιδράσεων που ξεκίνησε από την αποκάλυψη ότι προορίζονται προς πώληση οι παραλίες Σίμος και Σαρακίνικο στην Ελαφόνησο, αλλά και άλλες 11 από τις καλύτερες ελληνικές παραλίες, το ΤΑΙΠΕΔ υπογραμμίζει ότι λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και για το λόγο βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του, εδώ και δέκα μήνες, ο σχετικός κατάλογος, ώστε να γνωστοποιείται τι ανήκει στο Δημόσιο και πως πρόκειται να αξιοποιηθεί στο μέλλον.

Ακόμη, υπογραμμίζει το ΤΑΙΠΕΔ ότι, ακολουθώντας την πάγια διαδικασία που προβλέπει ο ιδρυτικός του νόμος (Ν.3986) για την αξιοποίηση ακινήτων, αναπτύσσει τα ακίνητα που περιέρχονται σε αυτό «με απόλυτα διαφανή και θεσμική διαδικασία, στην οποία καταρτίζεται Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης, τα οποία τίθενται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια γνωμοδοτεί επ’ αυτών το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το σύνολο της διαγωνιστικής διαδικασίας και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο».

Εξάλλου, στην ίδια ανακοίνωση και επικαλούμενο τον ίδιο νόμο, το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι, σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης, η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη.

Αναφερόμενο στην πορεία αξιοποίησης των τελευταίων δυο ετών, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι «έχει πετύχει να συμβασιοποιήσει 1,8 δισ. ευρώ από αξιοποιήσεις ακινήτων που παρέμεναν επί δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα και να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια περίπου δέκα δισ. ευρώ για την ανάπτυξή τους».

«Τα ακίνητα αυτά, καθώς και το σύνολο σχεδόν των εκτάσεων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, παραμένουν εδώ και δεκαετίες αναξιοποίητα και εγκαταλελειμμένα, ενώ σε πολλά από αυτά παρατηρούνται φαινόμενα καταπατήσεων και παράνομων μισθώσεων, που τα απαξιώνουν και ζημιώνουν τον Έλληνα φορολογούμενο» παρατηρεί το ΤΑΙΠΕΔ.

«Η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή

7 σχόλια:

  1. Για ποια διαφάνεια μιλάνε οι κύριοι μετά την σκανδαλωδη δωρεάν παραχώρηση του Ελληνικού χωρίς μάλιστα να ξέρουν τι θα κάνει ο επενδυτής με την έκταση ουσιαστικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελεύθερη πρόσβαση; Για πόσο διάστημα; Διότι το ‘αμερικαν-στάιλ‘ είναι η πληρωμή εισητιρίου. Αφού το ψέμμα είναι σαν την Άβυσσο.. δέν έχει πάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι σίγουρο εάν το νεοελληνικό κράτος μπορεί πλέον να διασωθεί. Κατεπειγόντως, όμως, αυτός ο "πολιτικο"ιδεολογικός ακταρμάς πρέπει να φύγει γιατί κανείς δεν ξέρει πλέον τι μπορεί να εκποιήσει και ξεπουλήσει.

    Τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό το τερατόμορφο "πολιτικό" ακταρμά. Εάν την επόμενη Κυριακή δεν το δούμε έτσι θα πάθουμε ότι μας αξίζει.

    Για μερικές αναφορές στην αειφόρο ανάπτυξη και την φυσική και πολιτισμική κληρονομιά βλ. http://www.ifestosedu.gr/111Vraxonisides.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βεβαιως θα ειναι ελευθερη! Αρχικα να καμφθουν οι αντιστασεις. μετα θα ερχονται οι φουσκωτοι για τα περαιτερω. Τοτε βεβαια η λυση ειναι μια και βιαιη. Αυτο θελετε καραγκιοζηδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λέει "..σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης, η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη.."

    Η πολιτικοδικονομική αλητεία των διαπλεκόμενων στη διαφθορά, καταλήστευση, οικειοποίηση, και εκποίησης της κοινής περιουσίας όλων των πολιτών δεν έχει όρια, πιθανόν να υποβόσκει στα DNA διακίνησης των μικροβίων της μοριακής νευροβιολογίας που κυριαρχούν στο υπόστρωμα των ψυχικών διαταραχών στις λειτουργίες της σκέψης του εγκεφάλου τους, οι οποίες δια του DNA του πνεύματος των σπερματοζωαρίων τους τα μεταδίδουν από γενεά σε γενεά, μολύνοντας και το περίγυρο του ευνομούμενου της πολιτείας, σαν σε μολυσματική χρυσαυγή, για την αύξηση εξάρτησης εκ του μολύσματος, και των παιδιών των συμπολιτών τους.

    Λέει λοιπόν "..σε οποιαδήποτε περίπτωση αξιοποίησης, η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες είναι ελεύθερη και εξασφαλισμένη )..."

    Έτσι δε λέει και το σύνταγμα?
    α) (ελεύθεροι) Όλοι ίσοι ενώπιον του νόμου.
    Κάπως έτσι δεν εξασφαλίζει το δίκιο του πολίτη και ο νομοθέτης δια της δικαιοσύνης?
    β) (εξασφαλισμένη) να περνάει, αντισυνταγματικά, από το πάγκο του Προκρούστη των πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενων εντός δικηγορικών συλλόγων.

    (ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΜΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Άρειο Παγο ή Συμβούλιο Επικρατείας, ΓΙΑ ΜΗ ΘΊΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΌΓΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΉΝΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΕΞΟΡΙΑΣ)

    Με λίγα λόγια, εκεί όπου θα συνδιαλλαγούν για να αποφανθούν για το κατακερματισμό του ΔΙΚΑΙΟΥ του ευνομούμενου της πολιτείας, αφού πρώτα υποχρεώνουν να πληρώσει κανείς ως κατηγορούμενος προκαταβολικά σε τιμαλφή, εφ' όσον έχει, το μόχθο της ατομικής εργασίας και προσφοράς του στη κοινωνία, άλλως στην Ελλάδα είναι persona non justice, και για το σύνολο των πολιτών, οι πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενοι έχουν κάνει ακόμα και πηγή δικών τους εσὀδων, και αχίλλειο πτέρνα της Ε.Ε. την Ελλάδα , όπως τη χρησιμοποιούν για να απορουφούν τα Ευρώ της ΚΕΤ, και τα από κοινού του Δήμου και Δημοσίων εσόδων,
    (δείτε την πανεπιστημιούπολη των σκάνδαλων, (βλ.ΚΩΣΤΗ Α. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ http://www.scribd.com/doc/217747639/Ο-ΚΩΔΙΚΑΣ-ΤΗΣ-ΜΟΝΗΣ-ΤΗΣ-ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΣΚΥΡΟΠΟΥΛΑΣ-pdf Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΚΥΡΟΠΟΥΛΑΣ (σελ. 110 σημ. 31) ) π.χ. πώληση Σκυροπούλας στη Σκύρο, απαλλοτρίωση Ναύσταθμου στη Σκύρο, και οικειοποίηση (βλ. http://www.iospress.gr/mikro2008/mikro20081025.htm) δημοτικών λατομείων και βοσκότοπου εκ της Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο, μη λαμβάνοντας υπ΄όψιν, για τη νηνεμία των υδάτων, πόσοι εκ των τοπικά πολιτικά διαπλεκόμενων έχουν κοινό συμφέρον με το επικαλούμενο αλλά τροχιοδρομικά αποκλίνον δικαίωμα κυριότητας της βοσκής των θρεμμάτων του συνόλου των κατοίκων, προς όφελος επέκτασης εξ ιδιωτών της κυριότητας της χλόης επί του εδάφους που την θρέφει, (βλ. http://www.scribd.com/doc/217747860/Σημειώσεις-ενός-πολίτη-και-περί-ενοικίασης-Σκυροπούλας ) των Δημοτικών άλλως Δημοσίων βοσκότοπων, δια πλασματικών συμβολαίων και πλειοδοτικής επέκτασης ορίων από συμβόλαιο σε συμβόλαιο, υπό τη ανοχή του Δημοτικού συμβουλίου και αποδοχή συνεργείας εκ του Δημάρχου και των εκ επιλογής νομικών αυτού συμβούλων, στην υποτιθέμενη προάσπιση του ευνομούμενου της Εκκλησίας του Δήμου Σκύρου, μιας και κάτι τέτοια δεν πέφτει στην αντίληψη κανενός περιφερειάρχη ή τινός εκ των συμβούλων της πλειοψηφίας ή της αντιπολίτευσης, άλλως του εισαγγελέα? Τώρα είναι στα κέφια του ένα εκ των δύο, των από κοινού συμφέροντος εναπομείναντες, για τη διεκδίκηση της δημαρχίας) μετατρέποντας ευάρεστα τα επωφελούμενα κοινά, ως ιδιοτελή έργο προσφοράς, αργύρια δημόσιας προδοσίας, και δη εις βάρος του συνόλου των πολιτών, προς όφελος των ολίγων κρατούντων τα πολιτικοδικονομικά ηνία της διαφθοράς για το βιασμό του δίκαιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα δε υπ΄όψιν ότι στην ουσία με το επικάλεσμα της Δημοκρατίας, το υπέρ-νοητό επιστέγασμα του περιεχόμενου των αξιών της, σε μια πολιτεία, είναι το άυλο ΔΙΚΑΙΟ του ευνομούμενο της Εκκλησίας του Δήμου.
    Θα ήταν παράξενο αν δε βρίσκονται μέσα ή και πίσω από τη Χρυσή Αυγή, (β.λ. Σύμβουλο πρωθυπουργού ΔΝ(Τ)=ΝΔ) όσο τους εξυπηρετεί, η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ή υποθάλπουν ευρύτερα την αγανάκτηση οι από κοινού πολιτικοδικονομικά διαπλεκόμενοι, τάχατες ποιμένες ακόμα και χωρίς ερίφια, άρα και μη δικαιούχοι πρόσβασης για βόσκηση ημή μόνο για περπάτημα προς αδυνάτισμα ή και περισυλλογή ραδικιών, προ της θέαση των ανάποδα, εκ αυτοσυγχωρέσεως δια της προσπέλασης του Αχελώου προς την αιωνιότητα, που πριν επιβίωναν εν ζωή παρακρατώντας δημοτικά άλλως δημόσια βοσκοτόπια, ως αφορολόγητες οφσορ εταιρίες με την ανοχή και υποστήριξη των τοπικά διαπλεκόμενων, μέχρι να τα πωλήσουν με διαβλητά συμβόλαια ή τα νοικιάσουν σε τσοπάν-ωραία.

    Μπορεί να είναι η Χρυσή Αυγή ποιο επικίνδυνη συμμορία? από τους πολιτικοδικοναμικά διαπλεκόμενους στη διαφθορά της Εκκλησίας του κάθε Δήμου και του συνόλου του ευνομούμενου της πολιτείας? Διότι αν οι Ναζιστές της Γερμανίας κατ΄αποκλειστικότητα στράφηκαν κατά των, Θρησκευόμενων ή εκ καταγωγής θρησκείας, Εβραίων, οι Ναζιστοειδώς καθεστωτικά διαπλεκόμενοι στη διαφθορά της Εκκλησίας του κάθε Δήμου και του συνόλου του ευνομούμενου της πολιτείας Βίου, στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο, μαζί με τους τραπεζίτες, στρέφονται αδιακρίτως κατά παντός ανεξαρτήτου θρησκείας ή εκ καταγωγής θρησκεύματος πολίτη, που ενεργά γράφει αντιδρά και διαμαρτύρεται για τη δικαιοβασία του ευνομούμενου της πολιτείας, με τις ελάχιστες εξαιρέσεις των εχόντων οικονομική ευρωστία.

    Αν το πρώτο είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το δεύτερο είναι έγκλημα κατά του σύμπαντος του νοητού κόσμου, και οδεύουν την ανθρωπότητα προς τη συντέλεια της υποτέλειας της ύπαρξης του κάθε ελεύθερα νοήμον ανθρώπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από όταν ξεκίνησε η φάμπρικα των (ξέ)πωλήσεων φιλέτων κρατικής γης-Αστέρας,ελληνικό,Καστέλι/που αποτελεί στρατηγικό σημείο καίριας σημασίας για την εθνική άμυνα,και δε ξέρω τι άλλο επεται ..προσπαθώ μάταια να ακούσω μια εναλλακτική πρόταση που να αφ ενός μεν να μην ειναι εμπόδιο στα επενδυτικά σχέδια όσων θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας τα οποία έχουμε ανάγκη, αφ ετέρου δε αυτο να μην έχει χαρακτήρα ξεπουλήματος κρατικής γης.. Η Μονή τέτοια δυνατότητα θα ήταν η παραχώρηση της γης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ( πχ 99 χρόνια) με προκαταβολή μέρους του ενοικίου.Ομως κατι τέτοιο ουτε κάν το σκέφτονται οι ξεφτιλες,λες και θα ξανακάνουμε λιμάνια τύπου Πειραιά Θεσσαλονίκης,ΕΥΔΑΠ,δυκτια ρευματος η ότι άλλο...Αυτο για μένα ειναι το μεγαλύτερο ξεπούλημα προς τις επόμενες ημων γενεές χωρίς επιστροφή..
    Το δε ΤΑΥΠΕΔ κάνει τον ...κινέζο...και το μόνο που μας λέει ότι θα τηρηθούν διαφανείς διαδικασίες..(ξεπουλήματος)

    Ακομη και σαυτο μας πείθει...μια και σήμερα ζούμε την νέα Ελλάδα ,την ηθική και ενάρετη ,χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.