3/5/14

Ο εθνικός κατήφορος και τα μεγάλα λάθη με άξονα τις εκλογές

του Σάββα Καλεντερίδη
Τη στιγμή που η Ευρώπη βαδίζει προς τις ευρωεκλογές και οι πολίτες των χωρών της Ευρώπης συζητούν, συνδιαλέγονται, προβληματίζονται και ανταλλάσσουν απόψεις για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου, τη στιγμή που καταμετρώνται ήδη αρκετά ρεύματα ευρωσκεπτικισμού σ’ αυτήν την πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο, τη στιγμή που οι τέσσερις εκ των πέντε υποψηφίων για την εκλογή στη θέση του προέδρου της Κομισιόν συνδιαλέγονται μεταξύ τους αλλά και με το ευρωπαϊκό κοινό, προβάλλοντας τα επιχειρήματα της ομάδας που εκπροσωπούν αλλά και της χώρας από την οποία κατάγονται, η Ελλάδα είναι κυριολεκτικά απούσα.
Είναι απούσα από τον ευρωπαϊκό διάλογο, είναι απούσα από τις συζητήσεις που γίνονται και αφορούν το ίδιο το μέλλον της χώρας μας, ενώ ο κ. Τσίπρας, θέλοντας προφανώς να κρύψει τη γλωσσική -και όχι μόνο- ανεπάρκειά του, κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, συνομιλώντας με τα απομεινάρια του υπαρκτού σοσιαλισμού ανά την Ευρώπη!

Ενώ θα περίμενε κανείς ότι τα κόμματα θα επιλέξουν την αφρόκρεμα της ελληνικής πολιτικής, φιλοσοφικής, καλλιτεχνικής και επιστημονικής διανόησης για τα ευρωψηφοδέλτιά τους, για να πάρουν σοβαρές και υψίστου κύρους προσωπικότητες τη σκυτάλη, να συζητήσουν με την ελληνική κοινωνία, να πάρουν και να μεταδώσουν προβληματισμούς για την πορεία της Ε.Ε. και της ίδιας της χώρας, η οποία ειδικά την περίοδο αυτή εξαρτάται από τις αποφάσεις και τις βουλές των χωρών της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών οργάνων, στην Ελλάδα για άλλη μια φορά παίζεται το θέατρο του παραλόγου. Είναι αυτό που λέει ο λαός μας «εδώ η χώρα καίγεται και η… Χάιδω χτενίζεται».

Ενώ θα περίμενε να ακούσει κανείς στις συζητήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θέσεις, εισηγήσεις, προτάσεις και ενστάσεις για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν, του επιτρόπου Εξωτερικών και Αμυνας, την πολιτική της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης, της λαθραίας μετανάστευσης, της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Κύπρου, την οποία αρνείται πεισμόνως να αναγνωρίσει, ενώ θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης και μιας σειράς από άλλα καυτά ζητήματα, στην Ελλάδα συζητάμε τη διαφορά που θα έχει το πρώτο από το δεύτερο κόμμα, για να οδηγηθούμε σε εκλογές και ανατροπή της κυβέρνησης.
Είναι σαν να τοποθετούμε τον εαυτό μας και την Ελλάδα στο κέντρο του κόσμου, βάζοντάς την ταυτοχρόνως στην άκρη -πιο άκρη δεν γίνεται- της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με άλλα λόγια, οδεύουμε προς τις ευρωεκλογές συζητώντας θέματα εσωτερικής πολιτικής, αγνοώντας τη σοβαρότητα των στιγμών που διέρχεται η χώρα, λησμονώντας ότι από την Ε.Ε. θα ζητήσουμε την όποια λύση στο μείζον πρόβλημα του χρέους, λύση που θα καθορίσει την πορεία της χώρας τουλάχιστον ως το 2050.

Και αν συζητούσαμε τα εσωτερικά ζητήματα με όρους εθνικού συμφέροντος, θα μπορούσε κανείς να κατανοήσει αυτήν τη συμπεριφορά. Η περίπτωση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, όμως, μας έδειξε ότι μπορεί να υπάρχει κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που να δείχνει τέτοια εχθρότητα προς τις υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, από το οποίο χρηματοδοτείται, χαρακτηρίζοντας έγκλημα καθοσίωσης τη χρηματοδότηση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συλλόγου στον οποίο προΐσταται μια Τσιγγάνα, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συγχωριανών της, οι οποίοι είναι γνωστό σε όλους ότι πολιορκούνται από το τουρκικό προξενείο να υποκύψουν και να δηλώσουν «Τούρκοι» ενώ δεν είναι, φιλοξενώντας ταυτοχρόνως στις τάξεις του και στο ψηφοδέλτιό του άτομα που, αν δεν χρηματοδοτούνται, ακολουθούν πολιτική η οποία ταυτίζεται απολύτως με την πολιτική ενός ξένου κράτους, ενώ δηλώνουν «Τούρκοι», τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι είναι Πομάκοι.

Και για να μην αρχίσουν να ρίχνουν τα βέλη τους οι υβριστές της Σαμπιχά, που, ενώ οι ίδιοι είναι απολύτως κρατικοδίαιτοι, χρηματοδοτούνται μέσω των συλλόγων και των ΜΚΟ όπου οι ίδιοι συμμετέχουν από το ελληνικό κράτος και από ιδρύματα τύπου Σόρος, συκοφαντούν τη Σαμπιχά ως ακροδεξιά και όργανο του ελληνικού κράτους, να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι, τη στιγμή που στην Τουρκία οι Πομάκοι ιδρύουν ελεύθερα συλλόγους και παλεύουν για τα δικαιώματά τους, στην Ελλάδα το τουρκικό προξενείο στην ουσία απαγορεύει να δηλώσεις Πομάκος. Οι δηλώσεις του καθηγητή πανεπιστημίου και υπ. ευρωβουλευτού κ. Χριστόπουλου «θέλουν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα συμπαγές τουρκικό πράμα» και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ «εμείς οι Τούρκοι δεν θέλουμε τη Σαμπιχά στο ευρωψηφοδέλτιο» τα λένε όλα.
 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"

12 σχόλια:

  1. "oταν ο ελληνας
    παψει να ειναι εθνικιστης
    η ελλαδα θα πεθανει"
    ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

    ΜΑς ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
    ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
    ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ
    " Η ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
    Η ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ"...

    ΤΣΙΡΙΖΕ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ
    "ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ".

    ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ
    ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΜΜΑ

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. We see new political parties founded on a daily basis, the majority by the same forces which govern us, to give the false sense of change and hope and most of all maintain the status quo.

    Sabba's suggestion of including the best of the best Greek brain power available in Greece and abroad, will never be implemented by the current parties. We need to start pur own party now, not tomorrow leaving aside personal ambitions amd fame.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ενώ θα περίμενε να ακούσει κανείς στις συζητήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θέσεις, εισηγήσεις, προτάσεις και ενστάσεις για τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Κομισιόν, του επιτρόπου Εξωτερικών και Αμυνας, την πολιτική της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της κρίσης, της λαθραίας μετανάστευσης, της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας εναντίον της Κύπρου, την οποία αρνείται πεισμόνως να αναγνωρίσει, ενώ θέλει να γίνει μέλος της Ε.Ε."

    Πολύ αμφιβάλλω για το αν γίνονται τέτοιες συζητήσεις σε όλη την Ευρώπη! Ίσως στο περιθώριο και μάλιστα θα έπρεπε να προσθέσουμε στις συζητήσεις που θα έπρεπε να γίνονται και όλες τις υπερβολικά σημαντικές αποφάσεις που θα ληφθούν κάπου στην ΕΕ, για τις εμπορικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ, όπου ουσιαστικά μιλάμε για τη δημιουργία μιας δομής όπως ήταν η ΕΟΚ, αλλα και συζητήσεις για τον ρολο της ΕΕ στο ΝΑΤΟ, και αλλα!

    Πουθενά όμως δεν γίνεται αυτό, παρα μονο εμφανίζονται τα muppets στην τηλεόραση, κανεις δεν τους παρακολουθεί ουσιαστικά, λένε βλακείες και συνεχίζουν...

    Είναι απλώς μια απόδειξη ότι η ΕΕ είναι μια φασιστική ένωση, η οποια έχει μετατραπεί σε μια καπιταλιστική μορφή Σοβιετικής Ένωσης!

    Στην Ελλάδα δεν έχουμε βάλει τον εαυτό μας στο κέντρο του κόσμου, ποτε δεν το κάναμε αυτό, αν το κάναμε θα κάναμε και σοβαρές συζητήσεις όπως γράφετε παραπάνω, απλώς βλέπουμε τον εαυτό μας σαν το κατακάθι της Ευρώπης και οι πολιτικοί παλεύουν για τα ψίχουλα που θα φτάσουν στο κατακάθι αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδω καταταψηφιστικε το ΠΑΣΟΚ του 45% στο 5%, μονο για να αντικατασταθει με το 60% του Τσυριζα των μισων παλαιοπασοκων, τους υπολοιπους Νεοκομουνιστες, και τους Εθνικοσοσιαλιστες Νεοναζι μας.

    Και μετα σου λενε πως δεν εχει κοστος η ξεφτιλα, η αμαθεια, και η προοδευτικη ψηφος Οθωμανοσοβιετ.

    "...Είναι εκατοντάδες οι ευκαιρίες οι προκλήσεις που στάθηκαν απέναντι στον καθένα μας , για να μας ξυπνήσουν.
    Δεν έχουμε το δικαίωμα να λέμε ότι δεν γνωρίζαμε .Το οφείλουμε πρωτίστως σ αυτούς που δυστυχούν ,που αυτοκτονούν που μεταναστεύουν αλλά κυρίως απέναντι στα παιδιά μας. Να τους διδάξουμε την ύψιστη αρετή της δημοκρατίας που δεν είναι το -ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ- αλλά το εγώ είμαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τα πάντα. Ναι τα πάντα. Γιατί μόνο έτσι ,με την δύναμη της ψήφου και τον αγώνα μου μπορώ να τα αλλάξω ολα..."
    (wan wert, 1 Μαΐου 2014 - 12:39 π.μ., http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/04/blog-post_7228.html)

    Ευγε και παλι, wan wert!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. Καλενετεριδη μου, τι δεν καταλαβαίνετε ; Η ανεπάρκεια του Συστήματος ειναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ πλεον. Δηλ. τωρα βλέπετε την ανεπάρκειά τους ; Χρόνια τωρα το δουλεύουν το θεμα. Απλα οι πολλοι δεν το έβλεπαν ή δεν μπορουσαν να το δουν. Οι λιγοι όμως ;
    Και ολα αυτα συμβαινουν διότι Εμείς, οι «ανεύθυνοι» πολίτες, χαρίζουμε την εξουσία στην υπεύθυνη ελίτ, για να μας καταδυναστεύει «αντί πινακίου φακής». Δηλ. εμείς ως «σύγχρονοι δούλοι», συμμετέχουμε άθελά μας ( χωρίς πρόθεση ) στο «έγκλημα».
    Και ο Πλάτωνας έλεγε : Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους.» Τι δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν ; Έρχονται πολύ χειρότερα, με τα μυαλά που κουβαλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημοκριτε συμφωνώ στο ότι όλοι μας πρέπει να δράσουμε, όμως με την ψήφο μας, και με την ισχύουσα διαδικασία ψηφοφορίας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα απολύτως ούτε εμείς ούτε σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης! Το νεοφιλελευθερο σύστημα μετέτρεψε τη δημοκρατία σε κωμωδία δυστυχώς, το χρήμα έγινε η πρώτη και ανώτερη αξία της κοινωνίας, ο ανθρωπος μπήκε σε δεύτερη μοίρα, το ίδιο και η Δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρασινογάλανη παράγκα που ευθύνεται απολύτως για την σημερινή ηθική, κοινωνική και οικονομική χρεωκοπία της Ελλάδος βρίσκεται ένα μόνο βήμα απόσταση από τον πολιτικό σκουπιδοτενεκέ.

    Είναι φανερό ότι με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών θα πιστοποιηθεί η μή δεδηλωμένη της κυβέρνησης των Τσολάκογλου.

    Αυτό θα ψηφίσει ο κόσμος, και όχι την υπόθεση της Σουλειμάν. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ βρίθει αστοχιών και αλληλοσυγκρουόμενων απόψεων επί παντός του επιστητού, και εξακολουθεί να προηγείται της παράγκας.

    Αυτές οι εκλογές που έρχονται ΔΙΩΧΝΟΥΝ την παράγκα.

    Και με αυτή την λογική, παρά την μεγάλη σημασία της, η υπόθεση Σουλειμάν είναι αμελητέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ φοβάμαι ειλικρινά οτι ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί αν το είχαν αντιληφθεί θα εστίαζαν την ματιά τους στα δομικά στοιχεία που επέτρεψαν στην πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας να λάβει καθολικό χαρακτήρα

    Το ότι το κατεστημένο στην χώρα μας, οι ελίτ που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος οικονομικής και κοινωνικής δύναμης, οι οποίες ελέγχουν και τον κρατικό μηχανισμό, η κομματική γραφειοκρατεία και οι υπηρετούντες την που συνθέτουν το παλαιοκομματικό σύστημα, οι συντεχνίες και τα φερέφωνα τους προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα προνόμια που με τρόπο ληστρικό απεκόμισε μέσα σε μια κοινωνία που φτωχοποιείται ολοένα και περισσότερο δεν προβληματίζει ιδιαίτερα .

    Αντίθετα συχνά πυκνά εκφέρεται πολιτικός λόγος ο οποίος και στοχεύει στο να θολώσει τα νερά υποκύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα και αναβαθμίζοντας το επουσιώδες σε μείζον.

    Η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ένα κοινωνικό σώμα που ζει και διαβιεί σε άλλον πλανήτη, που απολαμβάνει ανώτερης μορφής ζωή, που κατήλθε για να φέρει το φώς στην δοκιμαζόμενη κοινωνία υπακούωντας σε αγωνιώδη κελεύσματα , αποτελεί μέρος του προβλήματος καθώς φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την κρίση του πολιτικού μας συστήματος ,για την επιβίωση των δομών πάνω στις οποίες αναπτύχθηκε η ελληνική φούσκα,για την κρίση της εμπιστοσύνης στη σχέση πολιτών και πολιτικού συστήματος για την υιοθέτηση ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας και ποτέ μέρος του προβλήματος δεν αποτέλεσε παράγοντα και επίλυσης του.

    Οσο δε για τον αχταρμά που περιλαμβάνεταιστα ψηφοδέλτια συχνά πυκνά πολλοί έχουν στριμωχτεί για να αποσπάσουν πλάι σε αυτούς αλλά κα ισε όσους τους επέλεξαν για να αποσπάσουν μια στιγμή δημοσιότητας.

    Οι γενικεύσεις και οι απλουστεύσεις είναι έτσι κι αλλιώς ο χειρότερος τρόπος ανάλυσης της πραγματικότητας, των σχέσεων, ακόμη και του εαυτού μας.Οι μετεκλογικές εξελίξεις προβλέπεται να λαβουν τεκτονικές διαστάσεις όσοι ασχολούνται εθελοντικά ή επαγγελματικά με το πολιτικό παίγνιο θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι αδιόρατες ιδεολογικές γραμμές, η εμμονή σε παρωχημένες διαχωριστικές γραμμές, οι εμμονές σε ιδεολογήματα, οι εμμονές σε μνημονιακές λογικές και λογικές εξάρτησης, οι εμμονές σε ψευτοεπαναστατικές και ψευτοδημοκρατικές λογικές, η ανυπαρξία προγραμμάτων, οι αυτοσχεδιασμοί και η προβολή τους ως Εθνικό σχέδιο και Εθνική στρατηγική,

    η ελλειψη δημοκρατικού διαλόγου,οι συμψηφισμοί και οι περίεργες προσθαφαιρέσεις, η λαγνεία των άκρων, η ανυπαρξία συναινέσεων και η αποθέωση του λαϊκισμού, οι πολωτικές συμπεριφορές,η κολοβή και εξωραϊσμένη ιστορική μνήμη , και όλα αυτά πάνω στο σώμα μιας κατακερματισμένης κοινωνικής συνοχής, έχουν ενα λαμπρό παρελθόν, ενα καλό παρόν αλλά ενα πολύ ζοφερό μέλλον και όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο.Οσοι πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν με το σαθρό αξιακό υπόβαθρο που παρήγαγε και αναπαρήγαγε την κρίση αυτή πλανώνται πλάνην οικτρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ... Σιγά να στείλουν τα κόμματα τους ικανούς και εκλεκτούς...καθαρά ουτοπιστικα δεδομένου ότι αν λειτουργούσαν όπως σκέφτεσαι δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα.
    Σαββα στην χώρα μας έχουμε συστημα βασιλοκουμουνιστικο....
    Με μια κουβέντα βασιλικό γιατι όλη η ελίτ εξουσίας αναδύεται με κληρονομικό δίκαιο των πατεραδων ,κομμουνιστικό γιατι όλοι μας από βλέπουμε ένα κρατικό βόλεμα..Εάν κανείς ένα κουίζ θα δεις ότι όλοι μας λέμε τι σωστά πρέπει να γίνουν αλλα εάν ρωτήσεις τι ζητάμε ΕΜΕΙΣ θα διαπιστώσεις ότι τα αιτήματα θα ειναι τέτοια που αναπαράγουν και διαιωνίζουν το συστημα αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. I would not call it communusm, but rather capitalism for everybody; villas, cars, private education, etc. The only difference with true capitalism, we dont want to work...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >>Ο/Η Alexandros είπε...
    Δημοκριτε συμφωνώ στο ότι όλοι μας πρέπει να δράσουμε, όμως με την ψήφο μας, και με την ισχύουσα διαδικασία ψηφοφορίας, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα απολύτως ούτε εμείς<<

    Χωρις το αυτοκαταστροφικο πλιατσικο τυπου Βενεζουελα/Αργεντινη και καμμενη Βουλη που οραματιζουν καποιοι παλαιολιθικοι χουλιγκαν, και μονο με την ψηφο μας υπαρχει ελπιδα αλλαγης.

    >>ούτε σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης!<<

    Ας πραξουμε πρωτα τα αυτονοητα στην χωρα μας, πριν μιλησουμε για τους αλλους, διοτι η υπευθηνη συμμετοχη στην ΕΕ θα αποκαταστησει μακροχρονια την αξιοπιστια μας.

    >>Το νεοφιλελευθερο σύστημα μετέτρεψε τη δημοκρατία σε κωμωδία δυστυχώς, το χρήμα έγινε η πρώτη και ανώτερη αξία της κοινωνίας, ο ανθρωπος μπήκε σε δεύτερη μοίρα, το ίδιο και η Δημοκρατία
    2 Μαΐου 2014 - 9:23 μ.μ.<<

    Ουτε το "νεοφιλελευθερο σύστημα" αλλα ουτε "το χρημα" δικαιολογει την ξεφτιλισμενη απραξια και το τριτοκοσμικο κρατος μας, που μολις τωρα αρχισαμε δειλα δειλα να το ξηλωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το τέλος πλησιάζει και αρκετοί δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για την Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ξεκάθαρα υπέρ των Τούρκων. Δεν υπάρχει λύση πλέον μέσα από τους παλαιοκομματικούς. Έφτασε η ώρα που θα πρέπει όλοι να συνταχθούν με κάποιο "στρατόπεδο". Αυτό που είναι υπέρ του ελληνικού έθνους και θα χαρακτηριστεί από το σύστημα "φασιστικό" ή αυτό που θα είναι εθνομηδενιστικό και θα χαρακτηριστεί "προοδευτικό" και "δημοκρατικό". Δημοκράτες πλέον είναι μόνο οι ανθέλληνες. Όλοι οι άλλοι είναι οι φασίστες. Ας ταχθούμε λοιπόν υπέρ της Ελλάδας χωρίς να απολογούμαστε και χωρίς να δίνουμε πιστοποιητικά δημοκρατικών φρονημάτων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.