3/5/14

Αγαπημένη Mary,

Με συγχωρείς δε σου είχα γράψει μια εβδομάδα. Ήμασταν σε πορεία προς τη Ρουμανία. Πρέπει να σου πω ότι συνέβη κάτι τρομερό. Όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε ολόκληρο το γενναίο πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Donald Cook».

Το αντιτορπιλικό μας είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα για να νικήσουμε τον εχθρό και κανένα αεροσκάφος, πύραυλος ή υποβρύχιο δεν θα μπορούσε να μας πλήξει.

Το σύστημά μας Aegis, μπορεί ακόμη και να καταρρίψει βαλλιστικούς πυραύλους και το πλοίο μας  αντεπεξέρχεται σε όλους τους κινδύνους και περιφρονεί το θάνατο σαν ταύρος από την Αριζόνα.

Έτσι, αγαπημένη μου, το Donald Cook έφθασε στη Μαύρη Θάλασσα για να αναρτήσει τη σημαία της ελευθερίας και της δημοκρατίας και αυτός ήταν και ο λόγος που μας εκφώνησαν στο κατάστρωμα.

«Παιδιά, έχουμε μια πολύ σημαντική αποστολή, να αποδείξουμε την αφοβία της Αμερικής προς τη διεφθαρμένη ρωσική αρκούδα. Γνωρίζετε καλά ότι οι Ρώσοι έχουν αποσπάσει την Κριμαία από την Ουκρανία και ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο και σε άλλα εδάφη. Αυτό αποτελεί άμεση απειλή για τα εθνικά μας συμφέροντα, γιατί δεν θα αφήσουμε κανένα να πάρει ό, τι εμείς μπορούμε να λάβουμε.
Οι δυνάμεις της ελευθερίας και της δημοκρατίας στην Ουκρανία είναι ακόμη ανώριμες, οπότε πρέπει να δείξουμε στους Ρώσους την αξιόπιστη προστασία την οποία έχουν. Σε αυτήν την περίοδο πρέπει να έχουμε θάρρος, συνέπεια και πειθαρχία».

Φωνάξαμε τρεις φορές ζήτω και αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για να δείξουμε στους Ρώσους τι τους περίμενε αν έβαζαν στο μάτι τη μισή Ουκρανία.

Την ημέρα που είχαμε πορεία στη Μαύρη Θάλασσα, παρατηρήσαμε στον ουρανό ένα  αεροσκάφος Su-24.
  Ήταν σαν τα παιχνιδάκια που μας αγόραζαν οι γονείς μας,  όταν ήμασταν στο δημοτικό και αργότερα το μελετούσαμε στο στρατιωτικό κολέγιο ως σπάνιο δείγμα- παλιατζούρα,  και γελούσαμε με τα χαρακτηριστικά του.

Ωστόσο, διασκορπιστήκαμε και λάβαμε θέσεις μάχης, όσο δυνάμωνε ο ήχος του αεροσκάφους και νοιώθαμε ότι παίζαμε η γάτα με το ποντίκι.

Αλλά,

Εκεί που το παρακολουθούσαμε, τα όργανά του εντοπισμού μας παρουσίασαν βλάβη. 
Και δεν σταμάτησε εκεί. 
Πρώτα έσβησαν οι εντοπιστές μας, απενεργοποιήθηκε το σύστημα της «Falangs» και στη συνέχεια έσβησε το σύστημα του  Aegis- βγήκε εκτός λειτουργίας.

 Το μεγάλο Donald Cook λικνίζονταν στα κύματα σαν μια νεκρή χελώνα. Αυτό το ‘σκράπ’ το Su-24, είχε συσκευές ραδιο-ηλεκτρονικών παρεμβολών και το καμάρι του Στόλου μας έγινε ντροπή.

Ο Ρώσος άρχισε να μας κοροϊδεύει.
 Πέταξε από πάνω μας 12 φορές, σαν να μας επιτίθονταν  και ακούγαμε έντονα τον βρυχηθμό του κινητήρα του. 

Φάνηκε ακόμη και ο Ρώσος πιλότος που μας κουνούσε το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού...

Αγαπητή Mary, δεν μπορείς να φαντασθείς τι συνέβη. Τέτοια ντροπή δεν έχω νιώσει ποτέ στη ζωή μου. Μερικά από τα παιδιά έκλαιγαν σαν μικρά παιδιά, ο ανώτερός μας ήπιε μισό μπουκάλι ουίσκι για να συνέλθει από αυτό το ηλίθιο ρωσικό Hibiya (ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου) και ο πλοίαρχος είχε γίνει πράσινος από την ντροπή.

Mary, αγαπώ πάντα την Αμερική και θα ήθελα η αστερόεσσα μας να φέρνει την ελευθερία σε όλον τον κόσμο. 

Αλλά μετά από αυτό, η σκέψη της απόλυσης άρχισε να με κυνηγάει. 

Ανάθεμα τα χρήματα καλή μου. 
Καλύτερα μαζί, να αγοράσουμε ένα μικρό αγρόκτημα στην Αριζόνα και να φυτεύουμε και να πουλάμε σέλινο, να τραγουδούμε και να πηγαίνουμε την Κυριακή στην εκκλησία.

Νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην υπερασπιστεί η Αμερική τους αδελφούς μας στην δημοκρατία της Ουκρανίας.

 Εάν ένα παλιό ρωσικό αεροσκάφος μπόρεσε να αποδυναμώσει την παντοδυναμία του Donald Cook, τότε αναλογίσου τι μπορούν να κάνουν τα σύγχρονα αεροσκάφη τους.
 Όχι μόνο θα βγάζουν τις συσκευές μας και τα  οπλικά συστήματά μας out of order, αλλά και το μυαλό του ίδιου του πληρώματος;

Σε φιλώ δικός σου, John.
--
Дмитрий Седов
Fondsk.ru 
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.