29/5/14

Τζον Κέρι: «Φυγάς ο Σνόoυντεν - Αν είναι άνδρας ας επιστρέψει στην πατρίδα του»

Φυγά αποκάλεσε τον Εντουαρντ Σνόουντεν, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καλώντας τον  να επιστρέψει από τη Ρωσία στην πατρίδα του, αν είναι «άνδρας» και «πατριώτης».
Στον απόηχο της συνέντευξης του Σνόουντεν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο Κέρι σχολίασε πως αν «πιστεύει στην Αμερική, θα πρέπει να εμπιστεύεται το αμερικανικό δικαστικό σύστημα».
«Μπορούμε να τον βάλουμε σε ένα αεροπλάνο από σήμερα. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν επιστρέψει», δήλωσε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. Όπως είπε, «αυτό θα έκανε ένας πατριώτης. Ένας πατριώτης δεν θα διέφευγε και δεν θα έβρισκε καταφύγιο στη Ρωσία ή στην Κούβα ή σε άλλη χώρα».
«Ωστόσο κατέφυγε στη Ρωσία, μια αυταρχική χώρα και λέει απλώς ότι προσπαθεί να μεταβεί στην Κούβα, αυτό τι σημαίνει»;, διερωτήθηκε ο Κέρι, ο οποίος χαρακτήρισε το Σνόουντεν είναι άνθρωπο «σε σύγχυση», που έκανε μεγάλη ζημιά και «πρόδωσε την πατρίδα του».

Κατά τη συνέντευξή του στο NBC, ο Σνόουντεν είπε ότι ζήτησε άσυλο στη Ρωσία γιατί οι ΗΠΑ ακύρωσαν το διαβατήριό του. Εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει στην πατρίδα του τονίζοντας ωστόσο πως αν χρειαστεί θα παρατείνει την παραμονή του στη Ρωσία.
Ο Σνόουοντεν δήλωσε ότι είναι «πατριώτης» και αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε συνεργασία με τους Ρώσους: «Δεν έχω απολύτως καμιά σχέση με τη ρωσική κυβέρνηση... δεν είμαι κατάσκοπος».
Μάλιστα είπε, ότι είχε κάνει κατασκοπεία στο εξωτερικό για λογαριασμό των ΗΠΑ, αντικρούοντας έτσι ισχυρισμούς ότι ήταν ένας χαμηλού επιπέδου αναλυτής στη NSA.
Ο Σνόουντεν καταζητείται στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για κατασκοπεία, μετά τη διαρροή ενός τεράστιου όγκου απόρρητων εγγράφων σε δημοσιογράφους, ορισμένα από τα οποία αποκάλυπταν εκτεταμένη κατασκοπεία από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ των επικοινωνιών Αμερικανών πολιτών και διεθνών ηγετών.

Πηγή: Τα Νέα

2 σχόλια:

  1. Αν είναι άνδρας με παπάρια ας πάει στις ΗΠΑ να του τα κόψουν. Αν δεν είναι δεν χρειάζεται να πάει. Δεν θα βρούν να του κόψουν τίποτε. Αδικα θα κάνει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι λέει μωρέ ο ομορφονιός? δε πάει καμιά βόλτα στο Γκουαντάνομο, χωρίς τη ζώνη ασφαλείας, να πείσει και τη μασέλα του πόσο άνδρας είναι ίδιος!



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.