26/6/14

Το 81.47% των Λίβυων απορρίπτει την αντιπροσωπευτική δημοκρατία

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν)
Μόνο 630.000 Λίβυοι από 3,4 εκατομμύρια εν δυνάμει ψηφοφόρους  προσήλθαν στις κάλπες στις 25 του Ιουνίου 2014 για τις βουλευτικές εκλογές, ήτοι ποσοστό συμμετοχής 18,52%.

Με άλλα λόγια, το 81,47% των ψηφοφόρων της Λιβύης δεν συμμετείχαν στην εκλογή του Εθνικού Γενικού Κογκρέσου.

Αυτό το αποτέλεσμα αποκρύφτηκε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή που παρουσίασε υπολογισμούς με βάση τον αριθμό των Λίβυων που είχαν  εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους (ήτοι 1,5 εκατ.). Υπολογίζει με αυτό τον τρόπο έναν αφηρημένο αποτέλεσμα με 42% συμμετοχής.

Η Λιβύη είχε προσπαθήσει το 2012 να συμμετέχουν περισσότερο οι πολίτες στις εκλογές και βρέθηκε πολύ απογοητευμένη. Η πραγματική συμμετοχή ήταν τότε 51.17%.

Προφανώς, πρόκειται για σοβαρό λάθος να αγνοήσουν την φυλετική δομή της λιβυκής κοινωνίας και να προσπαθούν να της επιβάλουν ένα σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. 
Το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας των λαϊκών συνελεύσεων και επιτροπών, όπως περιγράφεται στο Πράσινο Βιβλίο του Μουαμάρ ελ-Καντάφι, το οποίο επίσης μπορεί να υποβληθεί σε κριτική όπως και κάθε πολιτικό σύστημα, ήταν πολύ πιο ικανοποιητικό για τους Λίβυους. 
Ανατράπηκε το 2011, όχι από «επανάσταση», αλλά από την επίθεση του ΝΑΤΟ που είχε ετοιμαστεί και σκηνοθετηθεί από πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.