27/6/14

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης

ΗΠΑ: Σχεδιάζουν τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση της συριακής αντιπολίτευσης
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ, ζήτησε από τις υπηρεσίες του Πενταγώνου να αναπτύξουν λεπτομερή σχέδια που να αφορούν την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών που επιδιώκουν την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία.

Ήδη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υπό την πίεση ορισμένων βουλευτών και γερουσιαστών που ζητούν να αυξηθεί η υποστήριξη της Ουάσινγκτον προς τη συριακή αντιπολίτευση, κάλεσε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, πόσο που σχετίζεται με την εκπαίδευση των μετριοπαθών σύρων ανταρτών.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποναύαρχος Τζον Κίρμπι, δήλωσε ότι τα κονδύλια θα επιτρέψουν στο στρατό των ΗΠΑ να «εκπαιδεύσει και να εξοπλίσει κατάλληλα τα ελεγμένα στοιχεία της μετριοπαθούς συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης».

«Ο υπουργός Άμυνας έχει ζητήσει από το προσωπικό του υπουργείου να αρχίσουν να αναπτύσσουν πιο λεπτομερή σχέδια για τη διεξαγωγή της αποστολής εκπαίδευσης και εξοπλισμού, εάν εγκριθεί από το Κογκρέσο» ανέφερε ο Κίρμπι.

Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τονίζεται ότι οι αντάρτες θα ελεγχθούν εξονυχιστικά προτού αποφασιστεί να τους χορηγηθεί βοήθεια, σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι ανησυχίες ότι μέρος του εξοπλισμού που θα παράσχουν οι ΗΠΑ στην αντιπολίτευση μπορεί τελικά να πέσει στα χέρια των εχθρών της Ουάσινγκτον.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.