30/6/14

Ο ξένος Τύπος για τον αγώνα Κόστα Ρίκα-Ελλάδα

Στην πρόκριση της Κόστα Ρίκα επικεντρώνεται ο διεθνής Τύπος, ο οποίος πάντως στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των ΜΜΕ κάνει λόγο για «ελληνική τραγωδία», «παραμύθι της Κόστα Ρίκα» και «αποκλεισμό του Φερνάντο Σάντος».
Επίσης, ο ξένος Τύπος εστιάζει όπως είναι φυσικό στην πολύ μεγάλη εμφάνιση του τερματοφύλακα των «τίκος», Κέιλορ Νάβας, ο οποίος κράτησε μόνος όρθια την ομάδα του όταν η Κόστα Ρίκα έμεινε με δέκα παίκτες.
Αναλυτικά, έγραψαν:
CNN: Ιστορία στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την Κόστα Ρίκα
BBC: Η Κόστα Ρίκα στους «8» μετά από τα πέναλτι
France Football: Ο άθλος της Κόστα Ρίκα
FIFA: Ο Νάβας ενέπνευσε τη νίκη της Κόστα Ρικα στα πέναλτι
UEFA: Η Κόστα Ρίκα νίκησε την Ελλάδα στα πέναλτι
Marca: Σούπερ ο Κέιλορ Νάβας, ήρωας της Κόστα Ρίκα
Daily Mail: Οι 10 «τίκος» απέφυγαν την ελληνική τραγωδία στα πέναλτι
Mundo Deportivo: Η Κόστα Ρίκα αντίπαλος της Ολλανδίας, απέκλεισε την Ελλάδα στα πέναλτι
Record: Ιστορική νίκη για τους «τίκος», αντίο από τον Φερνάντο Σάντος
Tuttosport: Ελληνική Τραγωδία
Ole: Historia Rica
The Telegraph: Το παραμύθι της Κόστα Ρίκα συνεχίζεται μετά τα πέναλτι
Gazzetta dello Sport: Η Κόστα Ρίκα στους «8», η Ελλάδα ηττήθηκε στα πέναλτι
Goal.com: Ο Νάβας διαφύλαξε το παραμύθι της Κόστα Ρίκα
As: Ο Νάβας μεγαλώνει το θαύμα
Daily Express: Οι «τίκος» στα προημιτελικά, οι Έλληνες σπίτι τους
Corriere dello Sport: Η Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά, η Ελλάδα αποκλείστηκε στα πέναλτι
A Bola: Αποκλείστηκε ο Φερνάντο Σάντος
Sporting Life: Costa Bravo
Sport.es: Ο Κέιλορ Νάβας γράφει ιστορία και λαμπρύνει την Κόστα Ρίκα
O Jogo: Η Κόστα Ρίκα στους «8»
Sportmediaset: Το παραμύθι της Κόστα Ρίκα, σούπερ ήρωας ο Νάβας, νοκ-άουτ στα πέναλτι η Ελλάδα
Ναυτεμπορική

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, για τη πορεία της.

    Όσον αφορά τον Γκέκα ο τρόπος έκφρασης του πριν το πέναλτι έδειχνε ότι μάλλον θα το χάσει.

    1) Ενώ κοιτάει προς το τέρμα, τα χείλη του σφιχτά(πρώτη ένδειξη).

    2) Το βλέμμα φαινομενικά αποφασιστικό αλλά φαίνεται ότι κάνει σκέψεις(δεύτερη ένδειξη). Κρύβει έτσι τον φόβο και το άγχος τα οποία δεν μπόρεσε να ελέγξει.

    3) Κατεβάζει το κεφάλι προς τη μπάλα(τρίτη ένδειξη πιο ξεκάθαρη, με επιδείνωση του βλέμματος του), συνεχίζει να σκέφτεται αλλά παλεύει να το σταματήσει για να εκτελέσει όσο πιο "καθαρά" γίνεται. Είναι όμως αργά, έγινε η πρώτη σκέψη και ακολούθησαν κι άλλες, ακούγεται γρήγορα το σφύριγμα, δεν προλαβαίνει να αποβάλει τις σκέψεις και εκτελεί ανεπιτυχώς.

    Κανένας δεν τον κατηγορεί. Κακές και άτυχες στιγμές υπάρχουν για όλους τους αθλητές. Έχασε ένα πέναλτι. Άλλη μέρα μπορεί να βάλει 3 γκολ. Αρκεί να είναι...ψυχρός εκτελεστής με τακτοποιημένα τα συναισθήματα του εκείνη τη μέρα.

    Το πιο βαρύ πράγμα στο κόσμο για έναν αθλητή είναι το Εθνόσημο. Είναι διαφορετικό το να είσαι μέλος μιας εθνικής ομάδας. Είναι τιμή αλλά ταυτόχρονα μεγάλο βάρος. Με σωστή διαχείριση όμως είναι κινητήρας τούρμπο.

    Το βλέμμα ενός αθλητή(δεν έχει σημασία το άθλημα) πρέπει να ναι ήρεμο, "αγγελικό", ψυχρό όπως ενός επαγγελματία δολοφόνου ελεύθερου σκοπευτή που δεν κάνει σκέψεις αλλά παρατηρεί με τα κιάλια και με τη διόπτρα. Τακτοποιεί πριν την αποστολή τα συναισθήματα του και περιμένει ήρεμα τον στόχο.

    Μέχρι να έρθει το δευτερόλεπτο που είναι το δικό του δευτερόλεπτο. Εκεί ξεχωρίζει. Του ανήκει και γι' αυτό έκανε σκληρή προετοιμασία. Εκεί φαίνεται η αποφασιστικότητα του ελεύθερου σκοπευτή(κάθε αθλητής είναι ή πρέπει να είναι "ελεύθερος σκοπευτής"). Στο ένα δευτερόλεπτο. Σε οποιοδήποτε άθλημα.

    Καμία σκέψη αλλιώς θα "παγώσει" την κρίσιμη ώρα(που ανάλογα το άθλημα πρέπει να κάνει πάσα, σουτ, λάκτισμα, γροθιά, γρήγορο τρέξιμο ή να αντέξει τη κούραση ενός αγώνα αντοχής).
    Δεν πρέπει να σκέφτεται αλλά να αντιδρά αυτοματοποιημένα.
    Μία και μόνο σκέψη (που φέρνει τις υπόλοιπες), είναι η αρχή μιας ήττας.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφω το σχολιο αυτο μετα απο σκεψη μιας ημερας και μετα τον αγωνα της Αλγεριας με την Γερμανια. Συνκρινετε τον αγωνα αυτο με τον αγωνα της δικης μας εθνικης και πειτε μου αν εχω αδικο.

    Χασαμε την επομενη προκριση στους οκτω εναντιον της Κosta-Rica τουλαχιστον 5 φορες στον ιδιο αγωνα και οχι μονο στα πεναλτυ!
    Με ασχετους παικτες σαν τον Μητρογλου τον Γκεκα τον Καρνεζη τον Τοροσιδη και τον συνταξιουχο Καραγκουνη, παιχτες που παιζουν ποδοσφαιρο επι δεκαετιες, αλλα ενα σωστο κοντρολ και μια σωστη μεταβιβαση της μπαλλας δεν ειναι ακομα ικανοι να καταφερουν και κατι κωλοπαιδα σαν τον Κατσουρανη τον Μανιατη που δεν θελουν ουτε να συναντιουνται στην αλλαγη,τι αλλο να περιμενει κανεις; Και ποιος αποφασιζει εκτος απο τον προπονητη Santos, να παιξουν η οχι! Αν αποφασιζουν αλλοι εκτος απο τον προπονητη,τοτε πολυ καλα εκανε ο διατητης στον συνκεκριμενο αγωνα κει τον εστειλε στις κερκιδες, γιατι μονο για εκει κανει και οχι την καταλληλη συγκυρια να κανει και τις σωστες αλλαγες σε μια ομαδα και δη αυτης της Εθνικης!

    Τωρα οι σωστοι παικτες σαν τον Λαζαρο τον Σωκρατη τον Μανωλα και οι υπολοιποι καλοι επαγγελματιες θα φυγουν εξω και θα μεινουν ο Σαλπιγγιδης οι αχρηστοι και τα κωλοπαιδα πισω για να κανει η Ελλαδα πρωταθλημα! Μα το ιδιο δεν κανει με ολους της τους πολιτες γενικα;
    Αντε λοιπον μετα τον Γερμανο, τον Πορτογαλλο, καλη τυχη και στον Ιταλο προπονητη της Εθνικης μας!
    Οσο για το τι εστι ποδοσφαιρο, πιστευω να παρακολουθησατε την Γερμανια που σε ολα την κατηγορουμε,οχι ομως για τον επαγγελματισμο της ομως οχι!
    Εχουμε πολλα ακομα να μαθουμε.

    Ενας Φιλλελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.