30/6/14

Η εργαλειοποίηση των μουσουλμάνων της Θράκης από την Άγκυρα, η ραστώνη της Αθήνας και η ατιμία της Ουάσιγκτον

Η Άγκυρα εκμεταλλεύεται τις θρησκευτικές ευαισθησίες των Πομάκων και την ανυπαρξία της Αθήνας και καθιστά τους Πομάκους της Θράκης όργανα της σοβινιστικής και επεκτατικής της πολιτικής
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής αναφερθήκαμε στην εμπειρία και «τεχνογνωσία» που απέκτησαν, υπό την στενή καθοδήγηση και υποστήριξη του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον, οι κρατικοί και πολιτικοί μηχανισμοί στην Τουρκία, από την εργαλειοποίηση της τουρκυπριακής μειονότητας, η οποία χρησιμοποιήθηκε για γεωπολιτικούς σκοπούς των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της ίδιας της Τουρκίας.
Μάλιστα, ότι η Τουρκία, επωφελούμενη της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας αυτής, προσπάθησε τις τελευταίες δεκαετίες να δημιουργήσει ένα ολόκληρο δόγμα χρησιμοποίησης των απανταχού μειονοτήτων της, με σκοπό τη δημιουργία του λεγόμενου τουρκομουσουλμανικού τόξου από την Αδριατική μέχρι το Σινικό τείχος. Τη φορά αυτή αναζήτησε και βρήκε και πάλι συμμάχους στην Ουάσιγκτον και τοΛονδίνο, οι οποίοι προσδοκούν οφέλη από τη δημιουργία αυτού του τόξου, που θα διεμβολίζει κατά μήκος το μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας στα Βαλκάνια, τον Εύξεινο Πόντο, τον Καύκασο, την Κεντρική Ασία και την Κίνα.
Μέρος αυτού του μεγαλόπνοου και φιλόδοξου σχεδίου είναι και το ζήτημα του εκτουρκισμού και στη συνέχεια της εργαλειοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας της ελληνικής Θράκης, ένα ζήτημα που η Τουρκία υποστηρίζει με ιδιαίτερη επιμέλεια, μια που για δεκαετίες τώρα αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.
Η μειονότητα της Θράκης, που εξαιρέθηκε της Ανταλλαγής των πληθυσμών, με τη Συνθήκη της Λοζάνης το 1923, αναφέρεται στην ως άνω συνθήκη ως «μουσουλμανική», γιατί αποτελείται από Πομάκους, Αθίγγανους και τουρκογενείς. Και έτσι την αντιμετώπισε και η τουρκική αλλά και η ελληνική πλευρά, παραμένοντας πιστή στη Συνθήκη της Λοζάνης, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία επέβαλε πολιτική εθνοκάθαρσης στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, που εξαιρέθηκαν κι αυτοί της Ανταλλαγής, επ’ αμοιβαιότητι.
Όλα αυτά μέχρι την είσοδο της Ελλάδος και της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, οπότε η παρουσία των σλαβόφωνων Πομάκων στην ελληνική Θράκη, θεωρήθηκε ως «κίνδυνος» για την άσκηση επιρροής από πλευράς της Βουλγαρίας και του σοβιετικού παράγοντα, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.
Έτσι άρχισε να επιβάλλεται ΚΑΙ με τη συναίνεση του ελληνικού κράτους η πολιτική του εκτουρκισμού των Πομάκων και των Αθιγγάνων, μέσα από κατάπτυστες εκπαιδευτικές συμφωνίες, που επιβάλουν στα παιδιά των Πομάκων και των Αθιγγάνων, που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, να μαθαίνουν υποχρεωτικά τουρκικά και να εκτουρκίζονται στην ίδια την πατρίδα μας.
Το απολύτως παράλογο είναι ότι ενώ εξέλειπεν ο από Βοράν κομμουνιστικός κίνδυνος, μια πουη Βουλγαρία είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα συνεχίζει να εκτουρκίζει Πομάκους και Αθίγγανους, οι οποίοι υφίστανται επί πλέον και την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας που ασκείται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τους μηχανισμούς του, που έχουν διεισδύσει ακόμα και σε κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Είναι επίσης παράλογο το γεγονός ότι η πολιτικής της διδασκαλίας της τουρκικής και όχι της πομακικής ή της αθιγγανικής γλώσσας, στα παιδιά της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, υποστηρίζεται διαπρυσίως και από το διπλωματικό κατεστημένο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για να μην δημιουργήσουμε, λέει, και Πομακικό ή σλαβικό ζήτημα στην ελληνική επικράτεια.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, συνεχίζεται ο εκτουρκισμός των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εργαλειοποίηση της μειονότητας, προς εξυπηρέτηση εθνικών σκοπών της Άγκυρας και γεωπολιτικών της Ουάσιγκτον, η οποία, ενώ «άδειασε» την Τουρκία στο ζήτημα των Τουρκομάνων του Ιράκ, φαίνεται ότι συνεχίζει να την στηρίζει στην Κύπρο και στη Θράκη.
Γιατί πώς αλλιώς μπορεί  να εξηγήσει ακόμα και ο πιο καλόπιστος παρατηρητής τη συνάντηση του Αμερικανού Προξένου της Θεσσαλονίκης, Ρόμπερτ Σάντερς, με ομάδα έμμισθων πρακτόρων της Άγκυρας -και αυτό το γνωρίζουν οι μυστικέςυπηρεσίες των ΗΠΑ καλύτερα από τις ελληνικές-  που στελεχώνουν το κόμμα με τα αρχικά DEB, τους οποίους όχι μόνο δέχτηκε στο γραφείο του ως εκπροσώπους της «τουρκικής» μειονότητας, αλλά τους παρέθεσε και δεξίωση, παρουσία εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων …ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Βόρειας Ελλάδας.
Εδώ οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Αμερικανός διπλωμάτης στην Ελλάδα, που γίνεται δεκτός από το ελληνικόκράτος για να εξυπηρετεί αμερικανούς πολίτες σε ζητήματα διοικητικής φύσεως, δέχεται επισήμως έμμισθους πράκτορες ξένης χώρας, που δρουν παράνομα και αποσταθεροποιητικά και όταν δεν μπορούν να εξαγοράσουν τρομοκρατούν Πομάκους και Αθιγγάνους, για να τους εκτουρκίσουν και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο εναντίον της Ελλάδος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, παραθέτει δεξίωση, παρουσία εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων …ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δηλαδή, σαν να τιμούμε βιαστές και παιδόφιλους, παρουσία παιδικής χορωδίας!!!
Το ξέρουμε ότι η αξιοπρέπεια και η διεθνής θέση της χώρας έχει κατρακυλίσει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία χρόνια. Όμως ελπίζουμε ότι κάποια μέρα θα βρεθεί ένας αξιοπρεπής Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικων, που θα τιμήσει τον όρκο του και θα βάλει στη θέση του και τον Τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής αλλά και τον πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τον οποιονδήποτε παραβιάζει την νομιμότητα στην πατρίδα μας.
Ελπίζουμε το δικαίωμα στην ελπίδα να μην μπορέσει να μας το αφαιρέσει κανείς.
 Δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

8 σχόλια:

  1. Ποτέ δεν είναι αργά για να αναληφθεί δράση. Δεν χρειάζεται να γίνουν πολλά, απλώς το Κράτος να δείξει ότι υπάρχει και είναι εκεί. Η Φύση δεν αποδέχεται τα κενά. Ας μην αφήσει το Κράτος το Προξενείο να ''παίζει μπάλα'' μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το βαθύ κράτος της Δεξιάς, το παρακράτος της Δεξιάς, οι αχυράνθρωποι-χουντάνθρωπο της CIA απο το 1947 μέχρι και το 1980 με κάθε τρόπο στον βωμό του δόγματος ανήκομεν εις την Δύση , μετέτρεψαν την ιδιότητα του συμμάχου σε ιδιότητα υποτελή σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη τα οποία και καταλάμβανε ο Ελληνισμός.

    Χαίρομαι που είδα γραμμένο πως σκοπός της εγκαθίδρυσης του Ασβού πρώτου πράκτορα της CIA στην Ελλάδα ήταν η διχοτόμηση της Κύπρου έσω της Τουρκικής Εισβολής .Όπως χάρηκα που είδα γραμμένο πώς η ενεργοποίηση της Κόκκινης Προβιάς παράρτημα της οποίας την Τουρκία αποτέλεσε η JUSMAT με έτος ίδρυσης το 1947 υπό αμερικανική εντολή είχε ως σκοπό την νόθευση της λαϊκής εντολής και την εκτροπή των δημοκρατικών διαδικασιών προκειμένου να διατηρηθεί το αμερικανικό status.Ο Κομουνιστικός κίνδυνος αποτέλεσε το βολικό άλλοθι όλων αυτών των δράσεων που φαλκίδευσαν με τρόπο απόλυτο τα εθνικά μας συμφέροντα.

    Το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής λειτουργεί υπό την σκέπη του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης ατού οποίου τις εκδηλώσεις συνωστίζονται πλήθος επωνύμων, για λόγους που εκείνοι ξέρουν καλύτερα. Το ποια η αμερικανική διπλωματία στα Βαλκάνια το γνωρίζουμε πολύ καλά .

    Απο την εποχή της μονομερούς άρσης του εμπολέμου με την Αλβανία, απο την εποχή της έξαρσης του Μακεδονικού ζητήματος, απο την περίοδο των ενεργειακών αγωγών, απο την δράση του UCK, απο την προσπάθεια δημιουργίας και σταθεροποίησης του Κοσσόβου, απο τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον ρόλο της κοινότητας Γκιουλέν και τον ρόλο των Μοναρχιών του Κόλπου που όλως τυχαίως χρηματοδοτούν τον ισλαμικό τζιχαντισμό, μήτρα του οποίου τείνουν να γίνουν στα Βαλκάνια χώερες όπως η Αλβανία,η ΠΓΔΜ και το Κόσοβο μαζί με την Βοσνία γνωρίζουμε το παίγνιο των ΗΠΑ.Φυσικά γνωρίζουμε και την "Πολύ φιλική" για την Ελλάδα ρωσική εξωτερική πολιτική ως και την πολύ φιλική στάση Σερβίας και Βουλγαρίας .

    Την δωσιλογικότητα της Δεξιάς την ακολούθησε πιστά το Παπανδρεϊκό κατεστημένο το οποίο στο όνομα της καπήλευσης οραμάτων του Λαού μας δεν δίστασε απέναντι σε εθνικά ζητήματα αιχμής να δείξει την ίδια εγκληματική επιπολαιότητα όπως και στα εσωτερικά ζητήματα απογυμνώνοντας τον Ελληνισμό απο την όποια ισχύ διέθετε. Οι δεξιές κυβερνήσεις που χρονικά παρεμβλήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν υιοθετώντας την ίδια τυχάρπαστη συμπεριφορά

    Το σήμερα είναι το ίδιο ζοφερό δεξιός και αριστερός λαϊκισμός απεμπολούν τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουν την εύνοια της Ουάσινγκτον και των παρατρεχάμενων της σε όλα τα επίπεδα. Στην οποία διαπραγμάτευση με τον αμερικανικό παράγοντα σε όποιο επίπεδο θα ήταν καλύτερο για τον Ελληνισμό στα πλαίσια του δούναι και λαβείν η υποταγή και η υποτέλεια να μην περιλαμβάνονται στην δέσμη των παροχών Επικεντρώνομαι στις ΗΠΑ γιατί αυτές αποτελούν το πραγματικό μέγεθος η Τουρκία στην χειρότερη περίπτωση είναι απλά το παιδί για τα θελήματα και στην καλύτερη περίπτωση εργολάβος.Η ελληνική πολιτική σκέψη ουδέποτε έδωσε σημασία στην πολιτική αυτή σημειολογία
    έτσι χωρίς να γνωρίζει τον πραγματικό εχθρό αναλώθηκε σε εγκληματικούς αυτοσχεδιασμούς .Εχθρό για τον Ελληνισμό αποτελούσε και αποτελεί η οποία πρακτική και στρατηγική σε όποιο επίπεδο ανεξαρτήτου πηγής προερχόμενο υποθηκεύει την ισότιμη συνεργασία στα κέντρα λήψης αποφάσεων .

    Αυτός ο εχθρός που καθημερινά και εξακολουθητικά μας φωνάζει τους επόμενους στόχους του σε βάρος μας. Και όμως κάποιοι Συνεχώς αναζητούν βολικά άλλοθι για να συγκαλύψουν τις δικές τους ανεπάρκειες και την αναπηρία της Φυλής μας, έτσι αρκούνται σε εύηχα συνθήματα και σε βολικά σχήματα ανάλυσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακρίτα,

    Πρόβλημά σου να γράφεις μεγάλα και εν πολλοίς ανούσια κατεβατά, αλλά κάπου πρέπει να εξηγήσεις τούτο:

    "μετέτρεψαν την ιδιότητα του συμμάχου σε ιδιότητα υποτελή σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη τα οποία και καταλάμβανε ο Ελληνισμός"

    Το ελλαδικό κράτος μπορεί να ακολούθησε την πολιτική του υποτελούς. Οι ανά τον κόσμο Έλληνες, όμως, οι οποίοι σήμερα υπολογίζονται σε επτά εκατομμύρια περίπου; Πώς το εννοείς αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο κείμενο του Σάββα, δεν έχω τίποτε να σχολιάσω. Αναφέρει λίγο-πολύ γνωστά πράγματα, για όσους έχουν ασχοληθεί, έστω και λίγο, με το θέμα, που δεν παύουν, όμως, να αποτελούν μία θλιβερή πραγματικότητα.

    Αν πω ότι για όλα είναι πια πολύ αργά, θα με πουν απαισιόδοξο. Μακάρι να μπορούσα να δω λίγο φως, κάποια ελπίδα αλλαγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα θα υπάρχει διαφορετικό σημείο αφετηρίας και απόληξης .
    Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός Φαζίλ Κιουτσουκ είχε αρχίσει να ενεργοποιείται απο το 1937. Οσοι θα θυμούνται η Αγγλική Κυβέρνηση περιέφερε τα πολιτικά σκουπίδια-απομεινάρια της δικτατορίας Μεταξά σε όλον τον κόσμο πλήν της Κύπρου.

    Κάτι ακόμα που έχει επισημανθεί σε άλλα άρθρα και σε αυτό απουσιάζει είναι η στρατηγική της Αλεξανδρεττοποίησης η οποία και αποτελεί τον αξονα της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής της Τουρκίας σε οτι αφορά την χρήση της μειονότητας και την "κατασκευή" μειονότητας

    Σε ότι αφορά του τουρκομάνους , η Τουρκία τους αντάλλαξε με σοβαρό διπλωματικό όφελος.Δυστυχώς η τέχνη της διαπραγμάτευσης ως και η τέχνη της διαχείρισης κρίσεων σε ηττημένα μυαλά στην Ελλάδα είναι άγνωστη.

    Ο Χρόνος αποτελούσε και αποτελεί αδιάψευστο κριτή του ουσιαστικού και του ανούσιου.Ως επίσης και το ψέμα και οι μισές αλήθειες πάντα είχαν κοντά πόδια. Για αυτό γράφονται άρθρα και σχόλια, η οποία αδυναμία αντιπαράθεσης με επιχειρήματα και η εκτροπή με χρονική καθυστέρηση καταδεικνύει και τους λόγους παρουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άλλο ρώτησα εγώ, αλλά δεν βλέπω σαφή απάντηση. Ίσως και να μην μπορώ να αντιληφθώ το βάθος της σκέψης σου.

    Αν κάποιος άλλος κατάλαβε, ας μού πει.

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.